|
Změny ve fóru ++++, 21.7.2023 Mohl by to být ten slovenský zakladatel "truc" fóra, Že by ho k tomu využili. Nějak se mi ale nezdá, že by to byl podle těch jeho invektiv Slovák. Momentálně ho vaše příspěvky dráždí, jak "červený hadr", nenapadá vás nikdo? |
 |
Změny ve fóru ++++, 21.7.2023 Nedělejte z jednoho vlákna takovou vědu. Můžete navštívit desítky jiných. Daní za zrušenou cen.zuru jsou bohužel provokatéři. Tento se rozhodl napadáním ostatních, cíleně snížit navštěvovanost. Sice nevím, kdo to je, ale nenapadá mě nic jiného, než... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Změny ve fóru +++, 16.7.2023 MV: Máš, Miloši, zapotřebí vytahovat se tady znovu a znovu s počtem svých příspěvků? Cítíš se opravdu tak nedoceněný? Vzpomínám si na písničku Petra Spáleného, kde se zpívá "Už mě nikdo neplácá po ramenou..." Neplácá, ale je možné, že to nikdo... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru +++, 16.7.2023 Od té doby, co se zrušila c.en.zu.ra, tady mají provokatéři, záškodníci a rozvraceči z "truc" fóra ráj. Dělá to snad někdo odsud na "truc" fóru? A tam, že to je lepší? Rada starších se usnese a hned jste zablokovaný, takže ti hoškové tam jsou úplně... celý příspěvek > |
 |
Jakou letní jabloň?, 15.7.2023 Už jsem na to přišel, je to opravdu Jersey Mac. Další plody jsou ještě na roubu. |
 |
Jakou letní jabloň?, 15.7.2023 Dobrý den. Pod nositelem mnoha roubů, (původně Lord Lambourne) jsem našel nějaká spadlá jablka. Ojínění typu Mac Intosh a příchuť také. Pravděpodobně se jedná o plody z roubů Jersey Mac. Souhlasíte s tímto tvrzením? Máte nějaké zkušenosti s touto... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 15.7.2023 Uznávám, že maďarského Favoritu a jugoslávské Záhoračky jsem se zbavil předčasně. Ani jedna z těchto odrůd u mě tenkrát nevzbudila takové uspokojení jako budoucí KRÁLOVNA HORTENZIE. Zvláště škoda je Záhoračky. Koupil jsem ji kdysi v Kuklenách (HK).... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 15.7.2023 SPRING LADY je odrůda nalezená kdesi v Kalifornii. Tam bude pravděpodobně excelentní. U mě jsou to jen občasné záblesky úžasu v některých letech. Plodů bylo letos málo a přesto jsou většinově chuťově podobné Springcrestu a Springbelle. Nadstavba... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 14.7.2023 Na příspěvky s fotkami jsem dočasně rezignoval. Co se týče broskví, tak první zralé FM3 jsou prostě jedny z nejchutnějších. Mohou klidně konkurovat všem těm pozdnějším odrůdám. Jinak napsáno - první opravdová broskev. Springbelle je prakticky stejný... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Marlen, 14.7.2023 Konečně jsem se mohl přesvědčit, že plody MARLEN mají tožnou chuť jako Velkopavlovická meruňka. Výbornou. |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 14.7.2023 Dozrávají první venkovní rajčata (relativně pozdě vysetá). Z těch pár zavedených odrůd je u mě nejranější GARDENBERRY. Dopřávám si prozatím rajčata CHEMICKY NEOŠETŘOVANÁ. |
 |
Švestky 2023, 14.7.2023 Dozrávají nejranější švestky. Přeplozený HERMAN, RUTH GERSTETTER a JUNA. Nejvybarvenější Hermany jsou sladce švestkové (limitováno raností odrůdy a množstvím plodů), navinule švestková, velmi svěží je Ruth Gerstetter a tradičně specificky... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 14.7.2023 A co váš Favorit, pane PP? Já jsem letos spokojen i s U.F. Je to sice kyselejší višeň, ale momentálně už i mírně nasládlá. Všechny stromky kupované jako E.B. zrají až teď, takže fakt nevím. Dávno skončila Záhoračka, Pandy. Další je višeň kupovaná... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 13.7.2023 Tak tolik plodů nemám, pane Waltře, ani na všech momentálně vybarvených odrůdách, o kterých jsem psal v minulém příspěvku. Jedině snad mimo FM3. Ovšem plody jsou dosti malé, i když jich je jen pár na každém stromě. Možná je to tím bujným růstem na... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 13.7.2023 Díky za reakci, pane 150.172. Vašeho příspěvku jsem si všiml jen náhodou, protože příspěvky s fotkami se už nezobrazují ani na úvodní straně dole v přehledu. Problémy s opylením Orangeredu u mě asi nebudou, jelikož ve vlákně Orangered pravděpodobně... celý příspěvek > |
 |