Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Velká raná meruňka, 8.4.2022 Obsahuje fotku
Proč by VP, Leskora nemůže plodit v subtropech španělska? Leskora je původem z americké odrůdy a VP má prapůvod stejně jako maďarky z turecka, kde mají sucho, hic - typické meruňkářské oblasti. K té odolností na mráz je tabulka, jak ji chápat, že... celý příspěvek >
Cegledi Bíbor (Karmínová), 8.4.2022
Pozdní kvetení je tu na severu výhodou dvojnásob. Po Bergeronu tak 2 dny mi rozkvétá už jen nová Farely (snad) a semenáč z VP rozkvétá ještě o cca den později.  Si říkám, že to kouzlo semenáčů že plodí spolehlivěji je právě v tom pozdnějším... celý příspěvek >
Cegledi Bíbor (Karmínová), 7.4.2022
Jak se liší od Cegledi Orias? - ta taky zraje před VP a má velké plody, dá se říct že jedna je lepší jak druhá? MH
Velká raná meruňka, 7.4.2022
Mám zkušenost s VP, v mých nemeruňkářských podmínkách na severovýchodě (240mnm), přesto že je označována VP jako nejlepší, tak u mě kvality nedosahuje, v průměrným létě je cukernatost nízká, jen některé plody jsou výborné. Pokud dozrávání proprší a... celý příspěvek >
Velká raná meruňka, 6.4.2022
Zajímavý názor (geronimo) o COTech a spol. Proč je ve španělsku pořád úspěšně šlechtí a pěstují a posílají do celého světa? Kdyby tam vysadili Leskoru, VP a nějakou pozdnější maďarku, tak by jim asi spadla čelist, to tak vyznívá. Nemuže to být... celý příspěvek >
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 5.4.2022
Na severovýchodě od Krnova až po Frýden Místek bylo podle stanic oblačno všude. Tmin nějakých -2,5°C, to je hraniční kdy nejsou téměř žádné ztráty. Dost poškozených květů je ale z březnových silných mrazů (-10°C do poupat), asi třetina květů je... celý příspěvek >
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 4.4.2022
Vyuzený jak klobáska, to jo. Hlavně že se povedlo. Dneska jsem hlídal oblohu, mělo se na severovýchodě taky vyjasnit a nevyšlo jim to, bylo oblačno a Tmin až nad ránem -3°C, takže jsem ani netopil. MH
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 3.4.2022 Obsahuje fotku
Pod Leskorou, má ještě dost neotevřených květů, ale i ty jsou ohroženy, velké stromy nejdou zakrýt, i s tou Tsunami byl problém se silným větrem. MH
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 3.4.2022 Obsahuje fotku
Tsunami v květu pod krytem, vydrží?
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022
Dneska to kašlete, nejsilnější mrazy mají být z neděle na pondělí při vyjasnění. Do -3°C bych v květu ani nezapaloval. Pod -3°C začínají významné škody - tzv. probírka, -5°C je skoro totálka. To jsou uvedené teploty v koruně stromu, ne teploměr... celý příspěvek >
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022
- IT Brno Od jaké teploty zapalujete, máte v koruně teploměr, a jakou teplotu udržíte? Zítra se bude těžko topit, fičí severák a mrzne, nejhorší má být z neděle na ponděli, kdy se vyjasní a bude vyzařovací mráz který škodí nejvíce. Rosení... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 1.4.2022
Údajně květ, který není opylený počká dokud se neopýlí. Pokud ho do té doby v tom ledovém mokru neopýlí dřív monilioza V plném květu byla před 2mi dny (než dorazila zima) Tsunami, všechny poupata už otevřená. O 2 dny později jsou Leskora, VP a o... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 1.4.2022
V sadě skví se jara květ, zemský ráj to napohled. Do rozkvetlých meruněk naložených trvale ve vodě to přešlo do vytrvalého sněžení, fučí a zima jako z těch Ladových obrazů. Zemský ráj to napohled, co tím mysleli? MH
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 30.3.2022
3 přímotopy sice už něco zahřejí, největší efekt má zakrytí, jen tak se teplo udrží a taky nepůsobí vyzařovací mráz. Zakrýt se dají jen měnší stromky, problém je vítr a vylámání květů při manipulaci. Jinak je potřeba velký výkon, oheň - tam teplo... celý příspěvek >
Květy bez korunních lístků, 30.3.2022
Asi silné mrazy ve stavu poupat, květ je jinak funkční, kromě těch s černým umrzlým plůdkem. MH
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika