|
Přemrzlý Kristalon - je znehodnocený?, 15.3.2018 ps - podle mne by to nemělo vadit ani u toho lignohumátu, jsou to jen přírodní látky vyluhované z rašeliny. L. |
|
Přemrzlý Kristalon - je znehodnocený?, 15.3.2018 Pokud je to granulovaný, klidně používat dál. Živiny se z něj nikam neztratily. Osobně domů stěhuji pouze tekuté přípravky, balzám a semena. Lída |
|
|
|
Postřik, 15.3.2018 Obvykle se stříká při dokvétání (opad 80% květních plátků) proti pilatce. Lída |
|
Hydrangea macrophyll x Miscanthus sinensis vzdálenost výsadby, 14.3.2018 Podle mého názoru ozdobnici květináč neudrží, roztrhne ho. Měla jsem takhle ovsíř - nejen, že roztrhl květináč, ale podrůstal i spodem (z hloubky 40cm). a řekla bych, že miscanthus má větší sílu. Ale zkusit to můžete. Lída |
|
Hydrangea macrophyll x Miscanthus sinensis vzdálenost výsadby, 13.3.2018 Hortenzie velkokvětá ale potřebuje polostín. Velikost záleží na podmínkách, u nás v osadě ji nikdo nemá vyšší než 0,50m, většinou zmrzá téměř k zemi. Ve městě (HK) u domů na chráněném místě ale dorůstá i 1,5m. Latnatá mi dorostla výšky cca 1m asi za... celý příspěvek > |
|
Co se stalo s fialkami?, 11.3.2018 Na roztočíka jahodníkového v jahodách se používá Vertimec nebo Sulka (jediný roztoč, na kterého účinkuje), možná by to šlo i na fialky... Lída |
|
Presadzat, alebo tieto vzdialenosti su dostačujúce?, 11.3.2018 Fakt je to zbytečné. Navíc je máte sázené tak, že druhá řada roste v mezerách první řady (podle nákresu). My měli stromky na středně vzrůstných podnožích jako čtvrtkmeny ve sponu 4 x 4m a rostly tak 30-40 let v pohodě, dokud nedožily. Přesazováním... celý příspěvek > |
|
Odvažování postřiků - rady, 10.3.2018 To řazení příspěvků... Myslela jsem tu odměrku... L. |
|
Odvažování postřiků - rady, 10.3.2018 To je, jenže když to s ní naberete, jste celý modrozelený . Lída |
|
Meruňky co nepukají, 9.3.2018 Tak tu svoji meruňku, když nebude pršet, zalévejte. Pukání plodů způsobuje nerovnoměrná zálivka, dělají to třeba i rajčata (když jsou déle na suchu, tak se pak při dešti "nacucají" a slupka praskne). Při pravidelném přísunu vody by plody praskat... celý příspěvek > |
|
|
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 9.3.2018 A navíc Kuprikol se smí používat i v bio-eko-zahradách... Lída |
|
Odvažování postřiků - rady, 9.3.2018 Moc se mi líbí, vypadá prakticky. Hned se po ní mrknu ! Lída |
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 8.3.2018 Také jsem dnes stříkla (Kuprikol), ale lísky u nás letos prášily už v první polovině února a angrešt ještě nemá špičky zelené ani teď (okraj HK) Tak jsem to vzala podle "ametu" Lída |
|
Řez přerostlých keřů, 8.3.2018 Také stříhám až po odkvětu, prakticky všechny uvedené, kvetou na nových výhonech narostlých v předchozím roce... Lída |
|
Řez přerostlých keřů, 8.3.2018 ps - na vložení více než jedné fotky musíte být přihlášená. L. |
|