|
Vistarich, 12.5.2021 Naprostý souhlas, jen doplním vysokou citlivost k rakovině kůry a dřeva.Z těchto důvodu jsme Vistarich s Milanem už dávno zlikvidovali. |
 |
Rozkvétání slivoní, 6.5.2021 Já do toho Petře jdu, ty rozlámané stromy jako před třemi lety mi za to nestojí.Omladinu co bude plodit poprvé (Moni, Crvena ranka, Debrecínská muškátová, Nada, Petra a Timočanka) vezmu Mospilanem a cca po 14. dnech Calypsem.Pravé švestky a Durancie... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Diagnostika rajčat - hnědé fleky? Snad ne plíseň, 4.5.2021 Popálené sluncem nebo mrazem. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 2.5.2021 V pobeskydí je Petře tlak monilie na vzestupu, je to rok od roku horší, někdy nepomůže ani 5 postřiků.Navíc mi příjdou ty práškové fungicidy Signum a Prolectus jakoby neučinné, proto je střídám Horizonem.Talentem a Lunou Experience která je dobrá i... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 30.4.2021  Asijské slivoně jsou citlivé na mráz stejně jako meruňky.Meruňky a broskve odkvetly a rozkvétání slivoní je v plném proudu. |
 |
Kamir, 25.4.2021 Zájem by Petře samozřejmě byl a nejen o Kamir, jenže kde je sehnat?Největší zájem z holovouského novošlechtění mám o pravou švestku Simonu.Vloni jsem si od nich objednal pouze pět roubů mirabelky Miromy, rouby nakonec po urgenci dorazily.Letos byla... celý příspěvek > |
 |
Švestka Topfive, 21.4.2021 Topfive roste slabě i na myrobalánu, plodnost je střední až vysoká, samosprašná.Plody jsou střední velikosti okolo 30 gramů výborné chuti.Nevýhodou je dlouhé a postupné dozrávání plodů.Švesky jsou modré, ale zrát začnou cca po 3 - 4. týdnech. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 21.4.2021 Většina fungicidů obsahuje smáčedlo, takže déšť po 2,5 hodinách by Signum smýt neměl. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 20.4.2021 Na jihu Evropy to nějak neřeší, dělají 3 postřiky Signumem.Prolectus lze použít v ideálních meruňkářských polohách.Na severu Moravy kde je tlak choroby mnohem větší bych samotný postřik Prolectusem proti moniliové spále neriskoval. |
 |
Jofela, 18.4.2021 Jofelu považuji za nejkvalitnější německou náhražku za pravé švestky. Sladká a aromatická výborně se hodí na pečení.Taková cmunda s Jofelama to je nepopsatelná dobrota. |
 |
|
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 16.4.2021 Proti moniliové hnilobě lze použít Talent, Teldor nebo Prolectus. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021 Přésně tak.Pro monilií bude letošní rok "rokem hojnosti",kadeřavost broskoně a ostatní houbovky si také příjdou na své. |
 |
Je nějaká náhrada za Previcur?, 13.4.2021 Nebo Proplant. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021 Sirena u mě kvete s Bergeronem a Luizetem jako poslední.Zraje asi týden po Bergeronu, chuťově nic moc a je citlivá k PPV.Nahradil jsem jí ukrajinskou Monastyrskij, která taky zatím nekvete.Rozkvetlá je Maďarská, rozkvétá VP, Kech Psar, Ledana,... celý příspěvek > |
 |
Newhaven, 9.4.2021 Nemají Petře. |
 |