Příspěvky uživatele - 1.200

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Onemocnění švestky, 19.9.2021 Obsahuje fotku
Slivoně nejčastěji napadají rez švestková (Transchelia pruni-spinosae) a rez trnková (Transchelia dicolor).Na líci listů za deštivého počasí (červenec a srpen) se začnou objevovat zelenožluté až žluté drobné skvrny (první obrázek spodní listy).Na... celý příspěvek >
Tuleu Gras, 16.9.2021
Tuleu Gras nemám, ale co jsem zjišťoval tak je to jedna z nejstarších evropských odrůd patřící do sortotypu Domácí (Bysrické).Rozdíl je jen v tom, že je cizosprašná, zraje cca o týden dřív a snad je o něco odolnější šarce.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 16.9.2021
Přésně tak Petře, dost bylo napodobenin .Tolar z Polska jsem si dovezl už zašarkovaný, po čase se zmátořil a začíná plodit "normální" švestičky.Do nejlepších klonů Domácích mu schází trošku aromatičnosti, ale jinak jsem s ním spokojen.
Broskvoň O´Henry, 16.9.2021
Někde jsem četl, že Ó Henry je nejkvalitnější odrůda broskví.Letos bez houbových chorob a bez hmyzáků jsou broskvičky menší ale chuťově naprosto dokonalé srovnatelné s Elegant Lady.
Švestky 2021, 14.9.2021
Letos nejkvalitnější švestkou je u mě Bystrická zlatka (Bystrická x Špendlík žlutý).Tradičně výborná je Bystrická muškátová a letos i první úroda Debrecínské muškátové a Hamanovy.
Onemocnění švestky, 14.9.2021
Rez švestková nebo rez trnková.
Valjevka, 11.9.2021
Poslední roky se to scvrkávání švestek objevuje pravidelně, ať už prší nebo je sucho.Příčítal bych to některé z houbových chorob strupovitost, suchá skvrnitost listů peckovin, monílie nebo kombinace všech tří.Někde o tom psal dr.Vysloužil, chorobu... celý příspěvek >
J. H. Hale, 8.9.2021
Moje J.H.Hale má květy miskovité a zrát bude příští týden + - s Ó Henry.
Elegant Lady, 3.9.2021 Obsahuje fotku
Ani lijáky z kraje týdne broskvovou královnu nijak neohrozily.Dnes jsem obral poslední broskve, jak se říká to nejlepší nakonec prostě nepopsatelná delikatesa.
Nada, 3.9.2021 Obsahuje fotku
Nada vyšlechtěná v srbském Čačaku pokřížením odrůd Stanley x Scoldus (Skolduš),uznána byla v roce 2012. Švestky to jsou nádherné, středně velké, chuťově nenadchne ani neurazí, takový "Stanlejovský" průměr.
Meruňky 2021, 30.8.2021
Vynoslivyj mám teprve druhým rokem, zatím neplodila.Rakovského šarku měla, byla citlivá na bakteriózy, plody nějak zvlášť nepraskaly a nehnily.Chuťově se vyrovnala Velkopavlovické a na mráz byla odolnější.Měl jsem jí na broskvovém semenáči GF... celý příspěvek >
Meruňky 2021, 29.8.2021 Obsahuje fotku
Poslední košík Farbaly ukončil letošní meruňkovou sezónu.
Řez broskve, 29.8.2021
Mají hlad "po slunci",stromky jsou zastíněné vysokými stromy v sousedství. U 1-2 letých broskvoní se letní řez neprovádí, pouze e v druhé polovině srpna mohou zaštipnout konce letorostů pro lepší vyzrávání rostliných pletiv.Výchovný řez se provede až... celý příspěvek >
Meruňka Rakovského, 22.8.2021
Na mladých stromcích je normální, že plody dozrávájí později.Zbarvení i chuť taky zatím nemusí nic napovědět.Je to tak 50;50,možná i víc.
Flamingo, 22.8.2021
Líbí se mi vaše zarputilost,měl jsem dva stromky Flaminga cca 15let a podobně jako u dr.Vysloužila na mé zahradě pro ní už není místo, narozdíl od Redhavenu.Prostě Flamingo má větší nároky než plastický Redhaven a né v každé střední poloze se mu bude... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika