|
Příspěvky uživatele - 36.244
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zimaaaaaa, 24.8.2021 U mně na severozápadě za poslední měsíc moc dešťů nebylo, je však chladněji. A plíseň se v mém okolí projevuje. Zatím se mi daří jí vzdorovat pečlivou prohlídkou keřů a otrháváním listů se sebemenším flíčkem. Rajskou sezonu mám letos bohatou,... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.8.2021 Milane, množství sklizených rajčat odpovídá přesně tomu, jak se pohybovaly průměrné měsíční teploty (květen - červenec) v jednotlivých letech. Základem té bohaté červencové sklizně roku 2018 byl tehdejší teplý květen, kdy průměrná teplota byla o 5... celý příspěvek > |  |
|  | Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 28.7.2021 Skleník přes léto vůbec nezavírám. Mirek |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.7.2021 Vladimíre, také jsem přeměřil své 2 externí Startky, číslování vijanů odspoda, vzdálenost mezi vijany v cm. První: 1. 45, 2. 13, 3. 16, 4. 22, 5. 22, 6. 22, 7. 23. Druhá: 1. 47, 2. 14, 3. 17, 4. 20, 5. 25, 6. 25., 7. 12 (je ještě málo vyvinutý,... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.7.2021 Milane, s dusíkem jsme na tom asi podobně. "Amerikány" Chef's Choice jsem ještě neokusil, počítám, že to bude až v prvních srpnových dnech, neb byly oproti ostatním rajčatům vysety a tedy i vysázeny později, přičemž to jsou velké bifteky, hlavně... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.7.2021 Jo, Milane, rostiny vypadají dobře, je vidět, že mají dost dusíku, a plodů mají také dost, takže úroda by měla být hojná. Mirek |  | Sezona 2022, 21.7.2021 Minimální spon by měl být při pěstování na jeden výhon 50 cm, brutálním průklestem se připravujete o chuť (jak píše Milan) a pokud máte listy dlouhé 1,5 m, různé další "přírůstky" tam, kde by za normálních okolností být neměly a málo vijanů, máte... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 16.7.2021 Milane, chlóru je určitě dobře se pokud možno vyhnout. Použití síranu draselného jsem ještě hledal na netu. Našel jsem článek z ruské provenience a koncentrace v něm uvedená není až tak daleko od toho, co jsi vykalkuloval, ale doporučují dát k... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 14.7.2021 Milane, tu koncentraci jsem našel někde na netu (nevím už kde) a zdála se mi přiměřená. Uvažoval jsem takto: Kristalonu se dává na 10 l vody 1 odměrka, tj. 10 ml, takže 20 ml síranu draselného mi přišlo až dost. Možná, že nebylo. Mirek |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 14.7.2021 Milane, problém s hnědnutím okrajů listů jsem měl loni u bifteku s bramborovou natí Grub´s Mystery Green. Reagoval jsem na to dvakrát (s týdenním odstupem) zálivkou se síranem draselným (2 ml na 1 l vody), ale zlepšení jsem nepozoroval. Letos mi... celý příspěvek > |  |
|  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 13.7.2021 Milane, o kombinaci 15-5-30 jsem psal ve vztahu k době před měsícem, v tu dobu by byla určitě vhodnější než kombinace "start". Teď pan 28.103 uvažuje o kombinaci 6-12-36, což by mohlo v tuto chvíli vyhovovat, ale možná, že by bylo fakt vhodnější, jak... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 12.7.2021 No, myslím, že už si moc nepomůžete, ale lepší pozdě než vůbec, když beru v úvahu, že začátkem srpna se rajčata obvykle zaštipují. Už před měsícem to chtělo přejít na Kristalon - plod a květ (NPK 15-5-30). Určitě oranžovým Kristalonem nic nezkazíte a... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 9.7.2021 Milane, dnes (9. 7. 21) jsem prohlédl rajčata, jak zrají. Ve skleníku se zbarvuje 1 ks Amish Paste (biftek) a 5 ks Start. Venku se zbarvuje 1 ks Ananas (biftek), 3 ks Black Cherry, 1 ks Corazon (biftek), 2 ks Start, 1 ks Malach. Szkatulka... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 7.7.2021 Jo, Milane, také mi začínají rajčátka sem tam zrát. Zatím jsem sklidil 1 ks Start ve skleníku, 3 kuličky Sungoldu venku a dnes 1 ks Pink Bumble Bee (25 g) venku. Ale už se barví i několik zástupců bifteků. Mirek |  | Okurky nakladacky, 6.7.2021 Okurky mají rády teplo a to loni ani letos v době výsevu okurek nebylo. Dříve jsem je také vyséval přímo do půdy a vzcházely mi špatně, proto jsem už před mnoha lety přešel na předpěstování. Okurky doma či ve skleníku vcházejí v 99%, jen je s nimi... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|