|
Tardibelle, 18:33 To není jen o teple. Krátí se den a celkový přísun energie je nižší. Takže náročné druhy na to kašlou. Nemají prostě dost výrobní síly. Jak ovoce tak zeleniny. |
 |
Švestky 2025, 13.9.2025 Povidlo filosoficky. Kdysi v dávných dobách se vařilo maso jednou týdně v neděli. V sobotu byla bramboračka a buchty nebo placky. V těch časech byly povidla levným a snadno vyrobitelným zdrojem sacharidů a ochutidlem téměř všeho moučného pokrmu. Že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Švestky 2025, 13.9.2025 To že je to tak u vás, neznamená, že to tak musí být obecně. Někdo holky, někdo vdolky třeba s povidlama. Jeden zavařuje metráky rajčat a kečupů, jiný stovky sklenic okurek, další vaří povidla. A někomu je to všechno ukradené, chodí večeřet stejky a... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 10.9.2025 Stačí jižní Slovensko a sever Maďarska, Tokajská oblast, tam je dlouhý teplý podzim. není to daleko, vemte zahradu a přestěhujte se. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 10.9.2025 Ano, přizpůsobuju svoje konání aktuálnímu zdravotníému stavu. Taky proč se ve věku 70+ dřít do úmoru, myslím že stačí být přiměřeně aktivní. Můj chov rajčat se víceméně stabilizoval na Stupické, Start, Bejbino a Goldkrone a sem tam nějaké nové. Každé... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 10.9.2025 Sušené rajče samozřejmě znám a chutná mi. Ale nepotřebuju si ho dávat i do buchet. Pokud jde o to udření se, s postupem času a přibývajícími chorobami je sil stále měně. To je Marxisticko - dialekticky objektivní realita. A tak jsme obdělávané záhony... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 10.9.2025 Údajně Ruská poučka o rozdílu mezi taktikou a strategií. Máte krávu, která denně dává 20 litrů mléka, které nepotřebujete. Taktika: vylít mléko. Strategie: zabít krávu. Jste sám strůjcem svých potíží. Taktika: vyházet rajčata. Strategie: příště... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost kompostu od studny, 8.9.2025 A když napíšu, že to může být troll, jsem v dikusi smýkán bahnem opovržení těmi, kteří vědí. |
 |
Fantastická Konference, 8.9.2025 Konferenci teď nemám, ale z dob kdy jsme mívali vím, že je to hruška trochu záludná. Furt nic a pak najednou je přezrálá. Jestli se pouští, klidně to otrhejte. Ve skladu dojde, ale musí se hlídat. Kompot ze zralých konferencí se zrnkem badyánu a... celý příspěvek > |
 |
Hnojení muškátů vápenatým hnojivem, 6.9.2025 Zdravím vespolek. Zajímá mně, zda lze muškáty a případně fuchsie hnojit hnojivem s obsahem vápna, typicky superfosfát. Nějak jsem nenašel žádné odpovědí, |
 |
|
 |
Koňský hnůj s hlínou, 2.9.2025 Neřešte milimetry výšky hnoje. Dejte směsi co nejvíc můžete, za pár roků to ve skleníku zmizí. Navrch 10 cm zahradní země, slovo "substrát" z duše nenávidím. |
 |
Broskyna do 600m.n.m, 31.8.2025 Máte recht, pane W. Pokud si tazatel ten stromek opatří, doporučil bych zasadit na co nejvíc chráněné místo. Na frajplace to opravdu nemá smysl. |
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 27.8.2025 Používám kupované hnojivo na borůvky, nebo na kyselomilné rostliny. Věřím, že to nedělají úplní pitomci a necpou do toho vápno. Pro mé tři keře je to ekonomicky únosné. |
 |
Bratříčku, 26.8.2025 Trolly nekrmím. |
 |
Bratříčku, 25.8.2025 To je přece zbytečné, zkoumat who is who. Po ovoci poznáte je... Zakladatel vlákna by na sobě měl roztrhnout roucho, posypat hlavu popelem a bědovat ve své chýši. |
 |