|
Příspěvky uživatele - 91.196
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Červený angrešt, 6.2.2022 Na fotce 1 je to padlí-na plodech a snad i na vrcholcích ml.výhonů sem-tam vidět. Jaký postřik a v jakém termínu by tomu zabránil?Já to zkoušel dva roky bio postř., ale téměř celá úroda šla do odpadu! Z větrné Hané, SPCH. |  | Stálezelený keř, 2.2.2022 Někdo tu řek vlčí bob? Aha, ptačí zob! |  |
|  | Vhodný střih hrušně, 2.2.2022 Tak jsem si přešlápl, přesedl a konečně jsem na fotce Vaší hrušně uviděl trychtýřový tvar. Ty krátké větvičky jsem za nějaké perspektivně kosterní nepokládal-jen ty cca 3 pod terminálem. Bez znalosti stavu kořenů bych se neodvážil ty krátké všechny... celý příspěvek > |  | Osychání listů řízků vinné révy a krabatění, 2.2.2022 Substrát míchám s kopaným-žlutým pískem a perlitem, výsledky jsou pak lepší. SPCH |  | Červený angrešt, 1.2.2022 S prvním odst.souhlas, s dalším už ne zcela... Jde sice o kapky-tu větší, tu menší, ale jde o součet-až pohár přeteče, až se ucho utrhne. I plísně, houby mutují-spec. u monilie to vypadá, že sílí a pěstitel z toho šílí! |  | Vhodný střih hrušně, 31.1.2022 OŠ-nerozumím více věcem-proč si naříkáte, že má současná korunka tvar trychtýře a ne hranolu-já to naopak považuju za její přednost! Údaj o polokmeni-tím myslíte co? Kde jste přišel na věk pěti let? Kde jste stromek koupil, tam by Vám mohli říct,... celý příspěvek > |  | Vhodný střih hrušně, 31.1.2022 Cedulička je čitelná? Tam by ta podnož měla být uvedena... Další postup-míra střihu- by měl souviset i se stavem-velikostí kořenů. SPCH |  | Paprika Rodrigo, 24.1.2022 Lehká pomoc-svírá-li helmička jen špičku, tak ji i s částí lístků odstřihnu man.nůžkami-ranky se rychle zhojí. Taky to dobře jde po aplikaci trošky rostlinného oleje pomocí kapátka-počkat cca 10 min.a pak párátkem či uchošťourem odšprtnout.... celý příspěvek > |  | Orangered, 23.1.2022 Málo se diskutují látky, které rostliny produkují po poranění za účelem odpudit své nepřátele-ty taky mohou člověku nedělat dobře. Takže přiměřená chem.ochrana paradoxně je z pohledu lidského konzumu lepší, než 100 prc.bio... SPCH
|  | Ošetření obnaženého kmenu, 23.1.2022 Např.vzít velmi teplou octem ovoněnou vodu+kartáč-postiženou oblast s přesahem do stran odrbat, otřít např.froté látkou, po oschnutí postříkat savem proti plísni, po cca hodině čistou teplou vodu a velkou houbičkou na nádobí omýt, otřít. Po oschnutí... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování, 20.1.2022 Není chybou si na vhodném místě zřídit školičku-to Vám umožní i lepší přehled, ochranu před poškozením-např.při obžínání, lze to obehnat pletivem proti okusující zvěři... Dobré je půdu co nejlépe připravit-tak, aby byla živná, kyprá, vytrvalých... celý příspěvek > |  | Wagenerovo - neplodí, 19.1.2022 Kolik plodů má průběžně-tj.od květu do úplného konce růstuplodů? Kdy a proč nastává propad-či snad děláte probírku, trpí na obaleče, půda pod tou konkr.jabloní je v jakém stavu, hnojíte čím a v jakých dávkách, časech, stříkáte-li, tak čím, proti... celý příspěvek > |  | Kompostování kostí, 16.1.2022 Někdo se bojí ohně, jiný ne, ale např.hospodaří tam, kde je venkovní pálení z různých důvodů méně vhodné až nemožné či dokonce zakázané. Než hraboši, tak na zbytky potravin se dají nalákat potkani, toulaví psi, kunovci...Na menší z nich funguje... celý příspěvek > |  | Zatrávnenie sadu, 11.1.2022 Jen obecně-výšku kmene ov.stromů si může pěstitel téměř vždy připasovat ke své potřebě-ať už při pořízení, nebo postupným odstraňováním spodních větví. SPCH
|  | Stromkova Růže, 11.1.2022 Jarmilo, nejlépe by to asi šlo z řízků. SPCH |  |
 |
|
|
|