|
Příspěvky uživatele - 91.196
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak zastřihnout, 16.2.2022 Zakrsající vršek bych odstřihnul, dlouhý horní výhon zakrátil na pupen nejblíž terminálu nahoru směřující. Ten nepěkný, hranatý, roztřepený, v úrovni půdy plesnivějící+kousek hlouběji nejspíš zahnívající kůl vyměnil za nový, hladký s kruhovým... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka, 16.2.2022 Nějaká vrba? SPCH |  |
|  | Opadávají listy, 16.2.2022 Pokojové květiny často hynou na krásu-ne svou, ale nádob, které obepínají její kořeny. Pokud by tyto vnější květníky byly dole děravé a seděly v podmisce, mnohdy by k problému nedošlo. SPCH |  | Jaké pletivo pod vyvýšený záhon?, 16.2.2022 Souhlasím s p.Lídou-raději přikrmím pár myší pod kompostérem, ze kterých stejně většinu lapnou kočenky, než aby je naháněly v zahradě a sadu široko daleko. Taky nemíním klouzat na žížalím čaji, který by po betonu tekl. Podobné je to s larvami... celý příspěvek > |  | Opět stará třešeň kácet/zkusit zmladit?, 15.2.2022 Pokud došlo k odstranění jen té části, která šla přes plot k sousedce, ale ne ke snížení zbytku koruny, lze se důvodně obávat rozvalení stromu v případě silného větru v době olistění a váhového přírustku plodů a horních partií dřeva. Že se neobjevil... celý příspěvek > |  | Jaké pletivo pod vyvýšený záhon?, 15.2.2022 Proč ne pozinkované, tzv.králičí pletivo? Já ho budu instalovat ve dvou vrstvách pod velké kompostéry. Ta výška 40cm je proti nastěhování hrabošů málo. SPCH |  | Meruňka s velkou korunou, 12.2.2022 Stav by výrazně zlepšil důkladný prosvětlující, zdravotní řez-určitě víc, než taky důležité, ale jen pouhé oklácení mumií-které jsem ostatně hlásil hned zkraje vlákna. Taky posečení, vyhrabání a zakrytí, odvezení či bezpečné spálení toho infekčního... celý příspěvek > |  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 9.2.2022 Cit. z filmu Věry Chitilové: Vašu p..u sem neviděl, ale věřím, že ju máte. Dle mého pozorování je podmínkou dobré účinnosti gr.ferramolu vlhká půda pod rostlinami, které chci s jejich pomocí ochránit. S tím nemám problém-protože chci sklízet jahody,... celý příspěvek > |  | Vhodný střih hrušně, 9.2.2022 OŠ: kdo se bojí, nesmí do lesa. Já tam chodím, ale jen ve dne a na krajíček-proto tvrdím, že z popisovaného a na fotkách zjeveného stromku bych určitě jednorázově neodstříhal veškeré spodní výhonky-max.ob jeden. Raději bych nechal stromek bezpečně,... celý příspěvek > |  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 8.2.2022 Já na zahradě a v sadu kooperuju s ježky a polodivokými kočkami, takže proti slimákům používám-mimo mechanické likvidace-kobercové nálety drobnými granulkami ferramolu.Hlavně v jahodové louce, hrachovišti a zapojených porostech brambor to má své... celý příspěvek > |  |
|  | Fíkusu žloutnou a opadávají listy - proč?, 8.2.2022 , díky Vám, že se o svou radost dělíte-ta se tím neumenšila, ale naopak násobí, SPCH. |  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 7.2.2022 Spusta lidí provádí brzký výsev koř.zeleniny, pár dokonce i podzimní-a já proti tomu nic nenamítám. Proti slimákům je většinou nutno zakročit, je dobré využívat zkušeností svých i jiných pěstitelů, být připraven, jít do boje s vykasanými rukávy a ne... celý příspěvek > |  | Pokácet?, 7.2.2022 Foto 1: nekroza nahoře kmene, rak.boule na vodorovné větvi vlevo nahoře u kmene.Ta ale mohla vzniknout i po zarostení váz.materiálu-drátku, špagátu? F 2:zčernání dřeva bez kůrového závalu ještě nemusí znamenat fatální problém, ale bez očištění a... celý příspěvek > |  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 7.2.2022 Pár hrstí granulí by to vyřešilo. |  | Červený angrešt, 6.2.2022 Na fotce 1 je to padlí-na plodech a snad i na vrcholcích ml.výhonů sem-tam vidět. Jaký postřik a v jakém termínu by tomu zabránil?Já to zkoušel dva roky bio postř., ale téměř celá úroda šla do odpadu! Z větrné Hané, SPCH. |  |
 |
|
|
|