Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nevzešel česnek, 1.7.2025 Obsahuje fotku
Obávám se, že moření nemá ani zdaleka takovou moc. To, co vyroste nad zem, moření nedokáže ochránit. Nicméně moje komplexní a velmi fyzicky náročná péče o česnek, tedy změna struktury půdy, se letos docela vyplatila. Jasně, Matka Příroda nasadila... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 26.6.2025
Ne, nestříkám vlastně nic. Ani ne tak z odporu k chemii jako spíš z lenosti. Jediné ošetření česneku je namoření před výsadbou. Sulka mne v minulosti zklamala, takže teď používám Vertimec a před výsadbou 15% Savo. Milan HP
Nevzešel česnek, 25.6.2025
Palicové stvoly jsou vítané tím, že jsou v době, kdy ještě cibule nesklízíme. A milovníci česneku jako já tu chuť už postrádají. Osobně je normálně za syrova přikusuji vlastně k čemukoliv (vyžaduje to dobré žvýkací svaly). Ovšem stroužek je jiná... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 25.6.2025
Ano, proto jsem psal, že je to blbá otázka. Já je ale vyštípal hned, jak se objevily.. No, Matka Příroda neotálela a hned mne vrátila do reality: druhá sklizená cibule už měla jen 63 gramů. A navíc jsem objevil i další rostlinu napadenou plísní.... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 25.6.2025
Waltře, díky za pochvalu, ale musím říct, že květák vyžaduje daleko víc umu a péče než brokolice (vyzkoušel jsem). Jinými slovy, nemám s brokolicí moc nervů a naopak se klaním pěstitelům květáku. Spíš je to otázka toho, co komu víc chutná. A... celý příspěvek >
Aculops lycopersici na rajčatech, 25.6.2025
Evi, tohle je přesně to, co dává tomuhle fóru smysl a hodnotu. Díky Kukymu jsme přišli na příčinu, díky Walterovi známe podmínky a postup šíření a teď spolu hledáme řešení. Germicidní zářič je to, co používají v nemocnicích, ne? Vysokoenergetické... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 22.6.2025
Já bych z takového zdravého česneku měl radost. Žádný rekordman, průměr, ale zdravý. Kozákovci radí hnojit česnek 3x - tedy kromě základního vyhnojení záhonu. Poprvé síranem amonným a pak ještě 2x ledkem vápenatým. Nicméně položím jednu blbou... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 21.6.2025
Waltře, Ty ty košťálovin pěstuješ hlavně u domu nebo u řeky? A ještě: Tvoje podzimní zelí vždycky vypadalo víc než dobře, byl tam loni už podobný problém? Jestli třeba by se nedal použít nějaký fígl s načasováním. Tady fakt chemie nemá asi šanci, i... celý příspěvek >
Aculops lycopersici na rajčatech, 18.6.2025
Napadlo mne, také už hledám řešení problému vlnovníka a i dalších roztočů, že by možná nebylo marné zkombinovat akaricidy s jiným způsobem likvidace. Našel jsem přírodní postřik na bázi olejů, který ty potvory dokáže vlastně zadusit. Ten by se sice... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 18.6.2025
Mých několik sporadických pokusů o vypěstování slušného květáku dopadlo fiaskem. Zato brokolici se u mne celkem daří a navíc Steel F1 mi dokáže dávat druhotné růžice až do zámrazu. Takže jsem se rozhodl pro ni. Květák je majstrštyk, a ten Tvůj, i... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 17.6.2025
Ahoj Evi, jsem rád, že jsi se ozvala a že máš plány do budoucna.  Ten můj samo domo VVZ funguje zatím skvěle i jako jakési pařeniště na sazenice, které v něm jdou mnohem líp než doma. Ne rajčat a paprik, to ne. A hned jak budou pofackovány... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 15.6.2025
Také spoléhám na vyvýšené záhony a hodlám vybudovat další. Jenže si je stavím sám a to chvíli trvá. Ta invaze u mne zatím nenastala, na zahradě jsem na slimáka - španěláka ještě nenarazil. Jen na silnici pod námi. Tak stále doufám, že to nebude tak... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 10.6.2025
Je krásně kompaktní. Obalovaný nebo jako mozeček? V každém případě dobrou chuť. Já si na svou brokolici budu muset ještě dlouho počkat, i když se i přes to popálení teď hezky rozjela. Milan
Rajčata 2025, 10.6.2025
Teď mi kámoš říkal, jak je nalákal na pivo. Má jich asi míň než Ty, ale ten princip trochu působí. A co mu docela fungovalo, byla sázka na jejich lidožravost: nechat pár mrtvých venku, oni se na ně slezou. No a pak se stát masovým vrahem. Osobně... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 10.6.2025
Miloši, na dřepčíka přikrytí neplatí, ten se snadno dostane spodem. Před dvěma lety se mi pustil do přikryté kapusty a parádně ji pocuchal, ale nezničil. Mám to jenom proti molicím a pak proti běláskům. Ale hned to přikrývám už jako sazenice a... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika