|
Neznámá pnoucí růže, 6.8.2008 Nedávno jsem četl nějakou studii, ve které autoři došli k závěru, že v současnosti většina rostlin voní méně než tomu bývalo dříve. Bohužel už si nepamatuji, jaké z toho učinili závěry. |
 |
poraďte, co je to za plevel, 11.7.2008 nevím co to je, ale připomíná mi to pýr, slangově pejřavku. Má dlouhé bílé vodorovně tažené kořeny? |
 |
|
 |
Pergoly, 10.7.2008 Vždycky to nějak jde udělat, ale ne bez výkresu. Musí se vhodně rozložit zatížení ze střechy, to znamená hmotnost střechy a sněhu.
Já bych to ani nepočítal, ono stejně záleží víc na selském rozumu než na dosazení čísel do vzorečků. Prohlédněte si... celý příspěvek > |
 |
vinná réva, 10.7.2008 pro hosta 125.13: až budete stříkat Milerku, bacha na milera.
Vy chcete v červenci vykopávat sazenice a dávat je do sklepa?
Nevím kolik sazenic máte, já tak 400-500ks a vykopávám je vždy další rok v den sázení na finální... celý příspěvek > |
 |
Zelene hnojivo, 8.7.2008 "přiměřeně", také lze říci "co kdo snese" |
 |
řízkování, 8.7.2008 úspěšnost při řízkování révy je kromě jiného také závislá na odrůdě. Já při řízkování nepoužívám žádné fajnovosti kromě stimulátoru. Řízky napíchám do záhonu, občas zaleji a vytrhám plevel. Na nic jiného stejně nezbývá čas. Nejdůležitější je systém... celý příspěvek > |
 |
Sadové růže neřezat?, 8.7.2008  Nedá mi to a pochlubím se také. |
 |
Hnědé skvrny na listech révy, 8.7.2008 postřikem či hnojivem na list to určitě není... mám to na listech také a žádný postřik jsem neaplikoval, ani réva neroste někde u plotu aby to mohlo být sousedem. Ani poškození mrazem se mi nezdá, to se neprojevuje s tak velkým zpožděním. |
 |
jak množit a pěstovat břečťan?, 4.7.2008 na jižní zdi břečťan roste, ale změní tvar listů a hodně kvete a plodí. Nejsem si jist, ale plody jsou snad jedovaté, tak by tam neměli mít přístup malé děti |
 |
Dolmar, 1.7.2008 Já s uzav. dif. jezdím jen vyjímečně, hůř se otáčí s řidítky. Když vidím jak všichni řešíte brzdy, děkuji Bohu že bydlím na rovině. Všechny vozíky mám bez brzd a nikdy jsem to necítil jako nedostatek. Z největšího kopce v okolí s plně naloženým Vari... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na travu v travniku?, 1.7.2008 je to marné, část populace je nepoučitelná. Až jim začne docházet voda, třeba někteří z nich pochopí... |
 |
povinnosti vlastníků pozemků, 27.6.2008 u nás ve městě existuje vyhláška, že travnaté plochy má majitel povinnost pravidelně sekat. Důvodem je ochrana alergiků... faktem je, že podle mě by případný soudní spor s majitelem pozemku město prohrálo. Jedině snad pokud by se jednalo o roky... celý příspěvek > |
 |
jak vyrobit višňové víno?, 24.6.2008 Ušlechtilé kvasinky jsou lepší, prokvasí na vyšší procento alkoholu. |
 |
Odrudy do vyšších poloh, 19.6.2008 Částečně s vámi souhlasím, podobnou filozofií se také občas řídím. Ale pouhý fakt, že určitý konkrétní druh dokážete vypěstovat, nemusí nutně znamenat i dobrou úrodu.
Pěstuji jeden druh vinné révy (řízkovaný materiál z jednoho keře) na dvou... celý příspěvek > |
 |
Jak na travu v travniku?, 19.6.2008 Pokud je někde v blízkosti zahrady les, louka či něco podobného, stačí nechat trávník žít vlastním životem a během jedné či dvou sezon se vám na něj byliny dostanou sami. Pokud to máte do přírody daleko, asi je nejrychlejší někde na louce vydloubnout... celý příspěvek > |
 |