Příspěvky uživatele - 28.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je to plesen?, 6.6.2021
Tohle poznám. To je anglicky powdery mildew. Tohle je celkem v pohodě.
Černání listů rajčat?, 6.6.2021
To téma se sazenicemi bylo také ode mne. :-). Ale to jsem měl koncentraci asi 50* těžší než tentokrát a ještě to měl c malinkém kelímku. A dodám že rajčata byla ok, ta koncetrace byla tak silná ze jsem měl vsechny listy bílé. Zneškodnilo to ale... celý příspěvek >
Černání listů rajčat?, 5.6.2021
Zkusím pohnojit krystalonem.
Ještě dodám, že jsem známku šíření po stonku nezaregistroval. Nicméně napadané "větvičky s listy" se od hlavního stonku oddělují téměř bez použití síly.
Preventivní postřik mám roztok jedlé sody. Ten peroxid by to měl jen očistit. No uvidíme. Já si spíše myslím že to je pozdní plíseň než ta raná. Snad z toho ještě něco bude.
Dezinfekce půdy ozonizovanou vodou, 5.6.2021
Z této stránky lze vyčíst nějaké info o ozonu.  Poločas rozpadu molekul ozonu ve vodě je cca 15minut tj. po 15 minutách je síla desinfekce poloviční. Další podstatná informace je že 1mg ozonu na litr zajišťuje desinfekce v 99.9% případů. Čili... celý příspěvek >
Děkuju, toho jsem se obával. Myslel jsem že early blight začíná uprostřed listu kolečkem. Tohle ale začíná od konce listu černí. Preventivně to stříknu peroxidem 0,3%. Snad to zabere.
Černání listů rajčat?, 5.6.2021 Obsahuje fotku
Zdravím, může mi někdo pomoci identifikovat příčinu? Mám tip, že mám ve foliovníku moc velké dusno. Případně co by jim udělalo lépe? Děkuji
Dezinfekce půdy ozonizovanou vodou, 2.6.2021
Ozon nemá vliv na kořenový systém a neničí minerální látky. Quality water for growers
Jupí, rajčata asi chytli plíseň, 2.6.2021
Tuto neděli jsem začal s preventivním postřikem a dneska tam najdu černou tečku uprostřed listu. =/ Možná, že se to jen odpařila soda ve vetší koncetraci na jednom místě. Vypadá to přesně takto. Já se na to už asi vy*eru.
Rajčata 2021, 28.5.2021
Moje rajčata ve foliáčku jsou proti vašem chcípačci =/.
Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 28.5.2021
Spíše se bojím abych to s tím hnojivem nepřehnal. Na krystalonu mají doporučené dávkování, ale někťeří mi doporučovali dávat raději polovinu hnojiva za daný časový úsek.
Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 27.5.2021
Zdravím, kdy přihnojujete? Máte na to nějaký plán, nebo když vidíte, že kytka chřadne, přihnojíte? Díky jalapeno
Rajčata 2021, 27.5.2021
Tady na severu má být příští týden o 5C průměrně více. Tak to se těším =)
Rajčata a salát, 27.5.2021
Zdravím, Myslíte že mohu zasadit salát vedle rajčate? Vždy mezi dvě rostliny. Budou se snášet? Asi bude třeba přihnojovat.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika