Příspěvky uživatele - 1.200

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Raseni merunky nemoc nebo spaleni postrikem?, 3.5.2023
Na obou obrázcích nejsou žádné nekrozy vidět.Dejte jiné průkazné foto, nejlíp té levé rozostřené větve v pozadí (první obrázek).Takhle to vypadá na popálení špatně namícháným fungicidem, popřípadě úlet herbicidů.
Raseni merunky nemoc nebo spaleni postrikem?, 1.5.2023
Tazatel si částečně odpověděl sám.Fytotoxicita, spáleno postřikem.
“Tradiční švestka”, 27.4.2023 Obsahuje fotku
Vaňkova pomologie - občas se ještě dá sehnat v některých antikvariátech.
“Tradiční švestka”, 27.4.2023 Obsahuje fotku
Bystrická muškátová je moje nejoblíbenější pravá švestka z cca 40. odrůd.Byla nalezena v Maďarsku jako náhodný semenáč, takže je malinko náchylnější na jarní mrazy než Domácí švestka.Plodnost je střední, nehrozí rozlámání stromů pod tíhou plodů a... celý příspěvek >
Šittov rez, 16.4.2023
Ano Šittův řez se dělá jen u meruněk, ale když švestky ořežete začátkem června nic se nestane.Dělán to taky tak, co nestihnu na jaře doženu v červnu.
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023
Neměly,protože ty s těma květními pupeny zůstaly u mě.
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023
Taky to odhaduju na 4-5 let, dřív jsem nic podobného neviděl.Časová osa sedí s tou bakteriální skvrnitostí.V Maďarsku byla zaznamenána v roce 2017 a na Slovensku o rok později.Podle nejnovější mapy výskytu už je "milý" Xanthomonas i v Norsku.
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Obsahuje fotku
Důkazní materiál jsem spálil, našel jsem jen jednu větvičku J.H.Hale.Skvrny jsou trochu tmavší, podelné praskliny a klejotok sedí.Na meruňkách a slivoních ten prevít taky škodí.
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023
Císařovna z Holovous kvetla a zaplodila už v minulém roce, rubována počátkem března.Pět velkých švestek "Vlaškového" typu cca 50 gramů.Z letošních roubovanců nasazují na květ Ananasová česká, Bystrická velká a Špendlík modrý.
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023
Valašsko 320 mnm.po vánocích až do půlky ledna těžký nadprůměr teploty v prosinci šplhaly k 20°C (tři dny po sobě 18,17 a19°C). Koncem ledna a únoru jsem zaregistroval jen 3 mrazivé noci pod -10°C.Totálně zmrzly květní pupeny na Krasnoscokij, Pricii... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023
Jsem na tom podobně, odrůdy jako Jayhaven, Vistarich,Symphonie, O Henry a td. jsou tady nepěstovatelné.Přes zimu odejde cca 90% obrostu u "Havenu je to jen 30%.Zatím bez příznaků je jen FM 3.Aliette má registraci jen na nekriové rakoviny u jádrovin,... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023 Obsahuje fotku
Strupovist peckovin (Venturia carpophila) a suchá skvrnitost listů peckovin (Stigmina carpophila) tady na fóru mají svá témata.Tyhle bakterie ty jsou o nějaký level výš.Jsou neléčitelné, měď je jen prevence.Celá Evropa jižněji od nás je prakticky... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023 Obsahuje fotku
Xanthomonas se často zaměňuje za houbovou chorobu Stigmina carpophila.Symptomy- na listech a plodech se nejdřív objevují nenápadné vodnaté skvrny které později nekrotizují.Stigmina má skvrny zaoblené, Xanthomonas hranaté, tmavě hnědé ohraničené... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 13.4.2023 Obsahuje fotku
Podobná je baktérie Xanthomonas arboricola pv. pruni.Napadá broskvoně, meruňky, švestky, mandle, višně.Průběh napadení je totožný s baktérii Pseudomonas.Kromě postřiku mědí se doporučuje postřik roztokem 5. procentní močoviny, nebo boraxem před... celý příspěvek >
Gisela 6, 9.4.2023
Školkaři množí jen to co nasmlouvali s velkopěstiteli a prodejci ovocných stromků.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika