|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řasy v trávníku - jak se jich zbavím?, 7.6.2021 O chovu sterilních trávníků se musíte hodně naučit. Je to věda. |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.6.2021 Mně je to vcelku jedno, ale jen k tomu zahřívání. Seno v kupce se do rána zahřeje docela fest. A to není syrová tráva, ale tak do 3/4 suché. A snad jsou známé i případy samovznícení vlhkého sena. A na žádném kompostu nebylo. Je z louky, obvykle. |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.6.2021 Výsledkem všech těch procesů je organická hmota, která obsahuje nějaké živiny a prospívá půdě, tedy hnojí (bokashi). Amatérovi vcelku bude jedno, co tam probíhá, ono to bude podle podmínek nejspíš všechno dohromady, s tím, že něco převládá. Ale jakto... celý příspěvek > |  | Ake cerpadlo na zahradu bez elektriny, 2.6.2021 Paní má neřešitelné zadání. Ruční pumpa, kterou má, ji nebaví. Nechce na zahradě nic nechávat, to znameán že vše bude vláčet sebou kamsi a odkudsi. Má nemocnou chrbticu, takže nemůže tahat těžké věci. Řešení je buď benzínové, tedy motorové čerpadlo... celý příspěvek > |  | Ake cerpadlo na zahradu bez elektriny, 1.6.2021 A k čemu to měření bude? Žeby to způsobilo vznik elektrické přípojky na zahradě, tomu nevěřím. |  | Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 31.5.2021 Za květen 112 mm. A to jednou přetekl, takže možná i víc. Třeba to bude tím pětisetletým suchem. |  | Proč nesmí košťáloviny 3 roky na stejný záhon?, 29.5.2021 Už tu všechno bylo řečeno. Jen bych zdůraznil, že na malé zahradě se často tří nebo dokonce čtyřletý cyklus střídání nedá uplatnit. Už z toho důvodu, že se některé plodiny prostě nepěstují, pěstuje se rozdílná výměra a podobně. Takže osobně střídám... celý příspěvek > |  | Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 29.5.2021 Ve všech oborech jsou už dnes propracované postupy. Pěstování zeleniny nevyjímaje, všimněte si velkoprodukčních skleníků. A řada těch postupů je zveřejněná leckde, v knihách, na internetu. Já nemám rád, když diskutující z okolí mámí odpověď za každou... celý příspěvek > |  | Rajčata a salát, 28.5.2021 Veršujete hezky, ale bez argumentů je to pro kočku. Běžně dávám saláty při výsadbě rajčat do folníku, než rajčata zaberou prostor, saláty sklidím. |  | Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 27.5.2021 To jako když vidím, že kůň chcípá, nasypu mu trochu vovsa? Něco si o tom někde najděte. Když chcete mít z chovu/pěstování nějaký užitek, musíte krmit/hnojit nad záchovnou dávku. |  |
|  | Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 27.5.2021 Nestraš, chlape! Moje rajčata s bídou zakořenily ve folníku. |  | Proč nesmí košťáloviny 3 roky na stejný záhon?, 26.5.2021 Přečtěte si něco o střídání plodin a osevních plánech. Vidíte snad v dnešních dobách na polích stále stejné plodiny na stejných místech? |  | Rajčata 2021, 26.5.2021 Možná v Břeclavi. |  | Prosychající broskvoň po, 25.5.2021 Prostě to zmrzlo. Kdybyste viděl moje, jsou o polovinu horší. Ono -25 je přece jen na broskvoně trochu darda. Čekám až to obrazí abych to nějak vytvaroval. Loni jsem nevěděl co se dřevem. |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 24.5.2021 Všichni se tu "vrhli " na poškození vlivem herbicidu, ale nikdo neví skutečnou příčinu, jsou to jen dohady. Připomínám, že rajčata mají též virové choroby. |  |
 |
|
|
|