|
Pěstování ozimé zeleniny, 28.7.2021 Prostě žádné zaručené postupy nejsou. Aktivní boj je jen s hlísticemi, ovšem nefunguje tak skvěle jak je v popise, možná vlivem špatného postupu. Cena je astronomická. Jediná funkčnost je s granulemi různého druhu, některé jsou trvanlivější, jiné... celý příspěvek > |
 |
Okurky ve fóliovníku neplodí, 27.7.2021 Možná by stálo za zkoušku zalít síranem draselným a po týdnu ledkem vápenatým. |
 |
|
 |
Okurky ve fóliovníku neplodí, 26.7.2021 Jenže dědové stejně věděli houby co v té půdě je, stejně jako víme dnes. Dá se jen usuzovat podle typu půd v oblasti, převažující skladby plevelů a podobně, pokud to někoho fakt zajímá. Když ještě žili sedláci, znali svůj grunt a věděli co se kde... celý příspěvek > |
 |
Okurky ve fóliovníku neplodí, 26.7.2021 Klopušky jsou bestie, ale to by snad v postu bylo uvedené, že jsou listy poškozené. Jako děda s dědou moc nesouhlasím. Okurky podle mého dědského rozumu vyžadují výživu a to tak, že často a malé dávky je lepší, než občas velké. Poznat čeho bylo moc a... celý příspěvek > |
 |
Okurky ve fóliovníku neplodí, 25.7.2021 Tohle se občas stává na začátku plodnosti, ale teď už by měly plodit naplno. Zkuste vést a zaštipovat podle Sema, nedávno to sem někdo postnul, mají to i na webu. Zkouším letos a vypadá to moc nadějně. Je to jakási výměna obrostu, dobré je, že se to... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 25.7.2021 Čistá skalice spálí listy. Musí se neutralizovat vápnem což = Bordóská jícha. Jestli má účinek na plíseň brambor nevím. |
 |
Favorita Morettini 3, 23.7.2021 Já s tím přece souhlasím. Ale taky namítám, že v extrémně hnusných oblastech neporoste ani FM, ani nic jiného. Je to prostě teplomilný ovocný druh. |
 |
Sušení cibule, 22.7.2021 A já zas jak píšu, ihned do klecí a pod kůlnu. Je to pohodlnější. Nepřipadne mi, že by si ten delší pobyt na záhoně cibule nějak užívala. Možná se to používá na celém světě, ale u nás to je kontraproduktivní. |
 |
Sušení cibule, 22.7.2021 Akorát to dosušení na záhonech je z padesát roků starých knížek. V dnešní době když sklidím cibuli a nechám na záhoně, přijdou lijáky, zaroste plevelem že ji pak stěží najdu a o nějakém sušení nemůže být řeč. Taky je to dvojí práce. Takže jde do... celý příspěvek > |
 |
Sušení cibule, 21.7.2021 Je spálená sluncem, upečená. |
 |
|
 |
Dozrávání sklizených zelených paprik VS dozrálé papriky na rostlině, 19.7.2021 Moje zkušenost je, že červené se musí nechat na rostlině dokud neprosvěcují náznaky červené barvy. Sklizené v zelené barvě chutnají jako tráva. Bílé se dají sklidit dřív - v "technické" zralosti, ale je potřeba to vyzkoušet, aby taky neměly... celý příspěvek > |
 |
Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 14.7.2021 Když už se tu v tom šťouráme, bylo by zajímavé vědět, jaké poměry a koncentrace se používají ve velkoprodukčních skleníkách. |
 |
Rajčata z obchodu - zajíc v pytli, 14.7.2021 To se pletete, dozrát se nechají a chuť mají slušnou. Podívejte se jak probíhá pěstování v Kožichovicích. |
 |
Identifikace vyrustku na třešni, 13.7.2021 Tohle se tu opakuje pravidelně. Podívejte se na jiné třešně, má to každá. |
 |
Vlastní výroba nástrahy na slimáky, 13.7.2021 Smíchat otruby s drceným pevným lihem (metaldehyd, ne formaldehyd). Dávat malé hromádky na pevný podklad. Hlístice jsem zkoušel před lety, nijak výrazně nepomohly, akorát penězům z kapsy ven. Možná jsem použil špatný postup. |
 |