|
Vytažení hřebíků ze stromu, 19.8.2021 Ne, racionální úvaha prostá zeleného šílenství. Nemá smysl o tom diskutovat, je to věc každého soudruha jak se s tím popasuje. Bohužel, až pochopí, bývá obvykle pozdě, nejčastěji z důvod věku obou aktérů. |
 |
Vytažení hřebíků ze stromu, 18.8.2021 A) nekupovat pozemek s takovým stromem.
B) porazit lípu a dát pozor na hřebíky. |
 |
|
 |
Letní jablko, poraďte, 16.8.2021 Mohla by to bit Melba, nebo Red melba. Vynikající pozdně letní jablko. |
 |
Redhaven, 15.8.2021 A jak hodnotíte Fairhaven, pane PzP? Kdysi jsem někde viděl, že se doporučuje do okrajových, tak jsem to zasadil. Ochutnal jsem snad tři úrody a zdála se mi výborná, rozhodně lepší než FM3. Jiné srovnání nemám. |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 15.8.2021 Já bych spíš vsadil opak. Botrytida dělá šedomodrý kožíšek, jako na kompotu nebo na chlebu. |
 |
Odchází okurka, 14.8.2021 Z bio přípravků se dá použít vše co vás napadne, nepomůže nic, poškodit může lecos. Je období plísně a okurky budou postupně odcházet, podle odolnosti a podmínek. Dají se použít tak dva postřiky (komerčními přípravky samozřejmě) ale jen se nepatrně... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 13.8.2021 Děláte předčasné uzávěry při nedostatku faktů. Pánovi do huby nevidíte, takže nevíte jakou chuť preferuje a co je pro něj sladké. Kolik toho postříkal a nastříkal taky nevíte. Vyhodit rostliny při počátku napadení je řešení, ovšem když ty rostliny... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 11.8.2021 Mně takhle odešly a postupně odcházejí všechny rubínové odrůdy, které jsem zasadil. Je to podle mně podpořené těžkou jílovitou půdou a drsnými podmínkami. Škoda, u nás se Rubíny vybarvují fantasticky a jsou výtečné a trvanlivé. Nemám žádnou náhradu a... celý příspěvek > |
 |
Pokus s krmením slimáků, 3.8.2021 Dík za výzkum, podle mně je to jeden z nejcenněšjších příspěvků tady v poslední době. Pokud jde o logr, sypem ho leckams a že by fungoval se nezdá. Ale tak exaktně jako vy s Feramolem jsem to nezkoušel. |
 |
Pokus s krmením slimáků, 2.8.2021 Tak že by někdo pozřel slimáka španělského i třeba neotráveného stoprocentně nehrozí. Něco už ho pozřít může, ale zajímalo by mně co. Protože na základě ekologických zákonů by to, co požírá slimáky už bylo taky přemnožené. Zatím nevím o ničem.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 1.8.2021 Červenec 119 mm. |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021 Podstatné je, kolik ovoce budete schopen zpracovat a spotřebovat. Podle toho se řídí výsadba. Je třeba si uvědomit, že vysoké tvary se špatně ošetřují a sklízení. Z hlediska různorodého sortimentu a doby zralosti je dobré vysadit nízké tvary.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata samovolné ukončení terminálu, 30.7.2021 To je zajímavý systém a myšlenka, asi to vyzkouším. Tedy mimo ponechání těch spodních listů, ty co se courají po zemi už jsem ustřihal. |
 |
Olovo zo strelby vzduchovkov, 28.7.2021 Ten dotaz je divný. Vzduchovka je sportovní zbraň a střílí se s ní do terče, za kterým má být lapač broků. Jestli ji soused používá jinak a hlavně, střílí na váš pozemek, je to nejspíš přestupek. |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 28.7.2021 Nutné záhony a místa, kde jsou největší škody. Cibule například není potřeba. Plošně je to nemyslitelné. |
 |