Příspěvky uživatele - 9.142

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kalene sklo a spalenie rastlín, 21.11.2021
Jen poznámka. V mém kraji skleník (nevytápěný) není drahý pro žádnou zeleninu, byť ředkvičky v něm pěstovat neumím. Běžně se v chytrých knihách píše "okurky pěstujeme na poli". Tak když zasadím okurky "na pole", nenajdu tam za měsíc ani ty sazenice.... celý příspěvek >
Jak ošetřit rebarboru před zimou?, 19.11.2021
Rebarbora si dělá co chce. Buď roste jako Adéla, nebo chcípne. Na staré zahradě jsme měli rebarboru s dvoumetrovými květy. Na nové zahradě rostla taky. Jenže jsem ji přesadil a bylo hotovo. Nerostla, zašla. Pak jsem udělal několik pokusů s odkopky,... celý příspěvek >
Jak ošetřit rebarboru před zimou?, 19.11.2021
Já nevím, už jsme zase ve stejném gardu, jako na začátku s rajčaty. Zkoumáte zbytečnosti, jestli rebarboře nebude v zimě zima a podobné nesmysly. Tak ji dejte šálu a zalijte aspirinem! Rady 40.76 jsou dobré, tak poslechněte a už se v tom dál... celý příspěvek >
Kalene sklo a spalenie rastlín, 18.11.2021
Jak píše pan S. Sklo rostliny nepopálí, popálí je slunce, přesněji sluneční záření. Stejně podle polohy skleníku budete muset nějak řešit stínění. Nátěr je nejjednodušší a nejlevnější varianta. Zasklete to, čím chcete, je to prakticky jedno.
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 15.11.2021
Září 26 mm Říjen 9 mm
Mulčovací netkaná textilie přes zimu, 12.11.2021
Nevím, jestli se mám ozývat, zda je to výzva pro mně. Moje zkušenosti a soukromé názory: Myslím, že nejlepší je na podzim hluboká orba dobrým pluhem, který případné peleve a trávu z cestiček dobře zaklopí. Nebo rytí. Již dávné moudré knihy říkají, že... celý příspěvek >
Mulčovací netkaná textilie přes zimu, 11.11.2021
Trochu zbytečný post, protže jste si to podle mně správně zdůvodnil a nikdo váse nebude přesvědčovat o opaku. Akorát bod d) je trochu nepřesný, částečky plastu se jistě uvolňují z folie průběžně, tedy furt.
Kysané zelí, 11.11.2021
To je běžná věc, když zelí dokváší. Ničemu to nevadí. Proč to je, není vědecky prozkoumáno.
Česnek sezóna 2021/2022, 3.11.2021
Nevěřte poplašným zprávám. Ony si s tím žížaly poradí. Nesmíte si zahradu zaprasit přebytkem vědy, to je víc škodlivé, než to rigolování, které provádíte a je popsané ve všech starších knížkách (Kutina, Šrot).
Poznate odrudu svestky?, 2.11.2021
Ve "starých" pomologiích se uvádí "v těstě kyselá". 
Česnek sezóna 2021/2022, 2.11.2021
Jílovitá půda není pro pěstování zeleniny zas až tak špatná. Dokáže udržet vláhu. Ale musí se zůrodňovat, zůrodňovat, zůrodňovat.
Kukuřice na poli, 24.10.2021
To je převážně energetická kukuřice určená na siláže pro bioplynky. Uschnutí nevadí, aspoň nemá tolik vody.
Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021
No jsem vcelku rád, že jste to pochopil. Jak už jsem tu psal, česnek nepěstuju. Ale trochu mně irituje to každoroční mlácení několika samosběrných vozů prázdné slámy o tom, kdy sázet česnek a jak nejlíp poznat, kdy začne mrznout, aby se to stihlo... celý příspěvek >
Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021
Vy jste se asi minul povoláním, měl jste psát scénáře televizních novel. Tolik vaty v jednom postu. Podzimní česnek se sází na podzim a když je na Martina brzy, kdy tedy sázet? V Prosinci nebo lednu by se to leckde muselo nastřelovat a v únoru u nás... celý příspěvek >
Česnek sezóna 2021/2022, 21.10.2021
To je sice pravda, ale není to jediný parametr. Já na zhradě česnek nevypěstuju, ať ho dám na kterýkoliv konec, vždy sklidím plesnivé cosi. Jílovitá vlhká půda. Syn o 7 km jinde má česneky výstavní a pravidelnou úrodu bez jakýchkoliv zásahů, jen... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika