|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kalene sklo a spalenie rastlín, 21.11.2021 Jen poznámka. V mém kraji skleník (nevytápěný) není drahý pro žádnou zeleninu, byť ředkvičky v něm pěstovat neumím. Běžně se v chytrých knihách píše "okurky pěstujeme na poli". Tak když zasadím okurky "na pole", nenajdu tam za měsíc ani ty sazenice.... celý příspěvek > |  | Jak ošetřit rebarboru před zimou?, 19.11.2021 Rebarbora si dělá co chce. Buď roste jako Adéla, nebo chcípne. Na staré zahradě jsme měli rebarboru s dvoumetrovými květy. Na nové zahradě rostla taky. Jenže jsem ji přesadil a bylo hotovo. Nerostla, zašla. Pak jsem udělal několik pokusů s odkopky,... celý příspěvek > |  |
|  | Jak ošetřit rebarboru před zimou?, 19.11.2021 Já nevím, už jsme zase ve stejném gardu, jako na začátku s rajčaty. Zkoumáte zbytečnosti, jestli rebarboře nebude v zimě zima a podobné nesmysly. Tak ji dejte šálu a zalijte aspirinem! Rady 40.76 jsou dobré, tak poslechněte a už se v tom dál... celý příspěvek > |  | Kalene sklo a spalenie rastlín, 18.11.2021 Jak píše pan S. Sklo rostliny nepopálí, popálí je slunce, přesněji sluneční záření. Stejně podle polohy skleníku budete muset nějak řešit stínění. Nátěr je nejjednodušší a nejlevnější varianta. Zasklete to, čím chcete, je to prakticky jedno.
|  | Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 15.11.2021 Září 26 mm
Říjen 9 mm
|  | Mulčovací netkaná textilie přes zimu, 12.11.2021 Nevím, jestli se mám ozývat, zda je to výzva pro mně. Moje zkušenosti a soukromé názory: Myslím, že nejlepší je na podzim hluboká orba dobrým pluhem, který případné peleve a trávu z cestiček dobře zaklopí. Nebo rytí. Již dávné moudré knihy říkají, že... celý příspěvek > |  | Mulčovací netkaná textilie přes zimu, 11.11.2021 Trochu zbytečný post, protže jste si to podle mně správně zdůvodnil a nikdo váse nebude přesvědčovat o opaku. Akorát bod d) je trochu nepřesný, částečky plastu se jistě uvolňují z folie průběžně, tedy furt.
|  | Kysané zelí, 11.11.2021 To je běžná věc, když zelí dokváší. Ničemu to nevadí. Proč to je, není vědecky prozkoumáno. |  | Česnek sezóna 2021/2022, 3.11.2021 Nevěřte poplašným zprávám. Ony si s tím žížaly poradí. Nesmíte si zahradu zaprasit přebytkem vědy, to je víc škodlivé, než to rigolování, které provádíte a je popsané ve všech starších knížkách (Kutina, Šrot).
|  | Poznate odrudu svestky?, 2.11.2021 Ve "starých" pomologiích se uvádí "v těstě kyselá". |  |
|  | Česnek sezóna 2021/2022, 2.11.2021 Jílovitá půda není pro pěstování zeleniny zas až tak špatná. Dokáže udržet vláhu. Ale musí se zůrodňovat, zůrodňovat, zůrodňovat. |  | Kukuřice na poli, 24.10.2021 To je převážně energetická kukuřice určená na siláže pro bioplynky. Uschnutí nevadí, aspoň nemá tolik vody. |  | Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021 No jsem vcelku rád, že jste to pochopil. Jak už jsem tu psal, česnek nepěstuju. Ale trochu mně irituje to každoroční mlácení několika samosběrných vozů prázdné slámy o tom, kdy sázet česnek a jak nejlíp poznat, kdy začne mrznout, aby se to stihlo... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021 Vy jste se asi minul povoláním, měl jste psát scénáře televizních novel. Tolik vaty v jednom postu. Podzimní česnek se sází na podzim a když je na Martina brzy, kdy tedy sázet? V Prosinci nebo lednu by se to leckde muselo nastřelovat a v únoru u nás... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 21.10.2021 To je sice pravda, ale není to jediný parametr. Já na zhradě česnek nevypěstuju, ať ho dám na kterýkoliv konec, vždy sklidím plesnivé cosi. Jílovitá vlhká půda. Syn o 7 km jinde má česneky výstavní a pravidelnou úrodu bez jakýchkoliv zásahů, jen... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|