|
Skořápky do kompostu, 8.4.2022 Samozřejmě, rozloží se dřív nebo později v záhonu. |
 |
Jak rozložit rostliny ve skleníku?, 6.4.2022 Rajčata ve skleníku rostou neobyčejně bujně, i když je budete pečlivě vyštipovat. Bejbino mělo na konci sezóny asi 3 m, vedené pod hřebenem. Papriky rostou řekl bych normálně. Na kterou stranu co dáte je úplně jedno, pokud to nebudou okurky. Ty... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Honda startuje jen na sytič, 6.4.2022 Je ucpaný volnoběžný systém karburátoru. |
 |
Juka, 3.4.2022 Garlon
|
 |
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 2.4.2022 Dík, vyhrabal jsem to. U nás (Košetice) 22 mm. Jen nevím, proč ta ctihodná z našich daní placená instituce s tím dělá takové škumprkákle. PP. |
 |
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 1.4.2022 Pane W, můžete napsat, kde na webu CHMU ty srážky hledáte? Já se nějak nechytám. PP. |
 |
Pletivo k ovocným stromům proti hryzcům, 31.3.2022 Proti hryzcům je nejlepší opatření dobrá vesnická kočka. I když je nesežere všechny naposezení, omezí je, protože nemají pohodlí a nakonec to místo vyhodnotí jako rizikové a zmizí. Občas se dá nějaký chytit do klešťové pasti. Pletiva jsou sice... celý příspěvek > |
 |
Sazečka, 29.3.2022 Cibuli je možné pěstovat z přímých výsevů, ze sadby (váš případ) a ze sazečky. Po vyzkoušení všeho jsem zůstal u sazečky. Přímý výsev je u nás nejistý, cibulové semeno dlouho klíčí. Sadba je pracná. Sazečka se tam namydlí když je čas a podmínky.... celý příspěvek > |
 |
Sazečka, 28.3.2022 Jenže on má 59.61 pravdu. Já taky občas kritizuju ty bohatýry z teplých krajů, kteří vyzývavě halasí svoje agrotechnické předstihy před těmi lemply odjinud, kteří ještě nehnuli prstem. Bohužel oni (bohatýři) ví houby, jak vypadá jaro na Vysočině. Že... celý příspěvek > |
 |
Jakou teplotu máte v pařeništi?, 24.3.2022 Jenže stejně jak slunce ohřívá ten teploměr, ohřívá i rostliny - a od nich se teprve ohřívá vzduch. Což neznamená, že rostliny budou mít stejnou teplotu jako ten teploměr. Jen pro pořádek. |
 |
|
 |
Poškozená borůvka, 22.3.2022 Jestli plodí, trochu prostřihnout, můžete vystřihnout jeden výhon. A pořádně přihnojit 2 x ročně.
|
 |
Pěstování česneku pod černou netkanou textilií, 21.3.2022 Můžete upřesnit tu technologii? |
 |
Jelení trus, 21.3.2022 Zkompostovat můžete jakýkoliv trus. Na množství živin není potřeba hledět. Akorát mi přijde divné, že na zahradě, kde tolik kadí jeleni ještě vůbec něco roste. |
 |
Mulčování pod stromy, 15.3.2022 Ano, kačírek působí hezky. Ale jen v případě, že u domu pracuje zahradník (jako v anglických filmech). |
 |
Meruňky 2022, 13.3.2022 Šíření popašné zprávy. Básníci by měli být ze skupiny doživotně exkomunikováni. V tomto období všude a všechno venku připomíná poušť. Nad tím není nutné se pozastavovat, kdo zná průběh vegetace v mírném pásu, nediví se. Ostatně co by taky rostlo,... celý příspěvek > |
 |