|
Fazole nemaji lusky, 28.10.2022 No nevím, že by na pytlíku s fazolema byl údaj o zeměpiosné šířce je fakt dobrej fór a scifi. Mně fazole keříčkové plůodí každoročně spolehlivě a dobře. Různé odrůdy. S pnoucími byl letos problém, ale jen letos, předchozí roky taky bez potíží.... celý příspěvek > |
 |
Narouboval by mi někdo jabloň, prosím?, 21.10.2022 Tady je toho plný internet. U vás by bylo nejlepší najít někoho v okolí, jestli je tam zahrádkářský spolek, určitě někoho najdete. Nebo choďte na procházky a hledejte naroubované stromky. Když k tomu budete přistupovat tak jako zde - nevím, nechápu,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Štiepenie, 18.10.2022 Podle mně je pro začátečníka snazší roubování, než očkování.
|
 |
Podle čeho vybrat ořešák, 15.10.2022 Kamenáče, křapáče, někdy polopapírky podle infekčního tlaku. |
 |
Pila nastartuje a "chcípne", 11.10.2022 Vysvětlení je, že u těchto malých strojků jsou svíčky hodně namáhané a asi ne moc kvalitní. Vyplatí se je měnit. Taky jsem to neměníl a pořád měl u křovinořezu záhadné chcípy. Pak mně něco osvítilo, dal jsem novou svíci a měl v ruce novou mašinu. |
 |
Koulelo se koulelo, 10.10.2022 Nahoře odleva jedna klec Rubínu, zbytek Spartan. Dole hrušky Konference (letos malé kvůli suchu) Mezi nimi jedna Rajka. Ty žluté nějaká neznámá stará odrůda, kterou moc nejíme, i idyž není špatná, ale je vynikající na zpracování v kuchyni. V té... celý příspěvek > |
 |
Koulelo se koulelo, 9.10.2022  Nepotřebuju se plazit po škarpách a sbírat nějaký kdovíčím polezlý padavky. Ve sklepě to vypadá takhle a ještě přibyde košíček zimních hrušek. Pro nás a rodiny dětí dostatek. |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 6.10.2022 Tedy osobně nemám zapotřebí na sobě zkoušet, kolik jakého jedu snesu. A solanin údajně mrví klouby, což je snad prokázané, stačí mi co zkonzumuju v bramborech a nepotřebuju dráždit hada. Zelená rajčata prostě jdou na kompost přesto, že ty poslední... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 3.10.2022 3 m hluboko se musí řádně pažit, aby se to nesesypalo. Základy jak pro chladící věž atomovky. Nevím, proč spodek izolovat. Průměrná teplota půdy je kolem 8 - 10 st, spolehlivá nezámrzná hloubka 80 cm. Tedy pod 1 metrem hloubky bude vždy tepleji než... celý příspěvek > |
 |
Jakou švestku vybrat?, 3.10.2022 Nejspíš počkat na nějaký jeho příspěvek a odpovědět. Soukromé zprávy tu nejsou. |
 |
|
 |
Jakou švestku vybrat?, 2.10.2022 Zkuste oslovit pana PzP, peckovinami se dlouhodobě zabývá a má jich spoustu nadegustovaných. Mimoto bydlí v PU, takže může poradit i se znalostí místa. Třeba poradí. |
 |
Jakou švestku vybrat?, 2.10.2022 Já zas doporučuju Wangenheimovu, nebo Katinku, ale je hodně raná. Stanley má švestky jak vejce a do knedlíku jí musíte čtvrtit. |
 |
Paprika Rodrigo, 30.9.2022 Využití výpěstků si každý trochu soudný pěstilel za několik roků zkušeností "nastaví". Takže pěstuje toho tolik, aby to spotřeboval nebo zpracoval a zakládá výsadby snad s určitou rezervou. I já to mám už vychytané a přesto to občas ujede. Několik... celý příspěvek > |
 |
Malé dírky v trávníku, 29.9.2022 Ježek tam válí sudy. :-) |
 |
Fantastická Konference, 28.9.2022 Letos mám první úrodu na vřetenu snad desetiletém. Taky se těším, ale mrchy nezrajou, nechtějí se pouštět, lámou se ťopky. A už by měly. Mám zkušenost, že se musí sklidit trochu dřív a nechat dojít na skládce, déle pak vydrží. Ale letos je to všechno... celý příspěvek > |
 |