|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Papriky 2023, 4.3.2023 Pavel rozhodně nepomůže. Jak jste se ptal na Amy, všechny ostatní papriky vyklíčily +- za deset dnů, Amy letos koupená z 15 semen za 14 dnů žádná. Baleno 2022, exp. 12/2024. Superamy loni koupená 50%. V kuchyni za oknem, očas jsem trochu přitopil.... celý příspěvek > |  | Jaké zahradní nůžky?, 2.3.2023 Třeba proto, že je to rychlejší a pohodlnější, dosáhnu tam, kam s nožem nedosáhnu, ustřihnu i silnější větve, nemusím kroužit rukou okolo větve abych měl tu správnou polohu nože a neufik si prst, nepřeříznu pupen v půlce. |  |
|  | Pletivo na ochranu proti hrabošům, 1.3.2023 Pozinkované vydrží dlouho. Všechny stromky v pletivu mi po pár letech odešly na různé rakoviny a podobně. Jestli to byla příčina nevím, pletivo už nedávám. |  | Rajčata 2023, 28.2.2023 Jestli ono to nebude spíš tou sírou? |  | Bezsemennà rajčata, 27.2.2023 Myslím že nejste, partenokarpie je schopnost vytvářet plody bez opylení, ne neschopnost tvořit semena. PP. |  | Kultivátor, který i "ryje", 25.2.2023 Správně by to mělo být na podzim orat, nechat v hrubé brázdě, a ana jaře jen povrchově zkypřit a urovnat, aby se neporušily kapiláry a zimní vláha mohla k semínkům. PP. |  | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 24.2.2023 Technická: Do jakého nálevu tedy zavařujete, když nesnášíte ocet? Taky jsme roky zavařovali do Novy, teď častěji používám macerát z Aromky, nebo Znojemský nálev, k sehnání v HM, kořeněný ocet. Má výhodu, že je vyrobený z bílého octa a výrobek je... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i "ryje", 24.2.2023 Jsem na tom podobně jak s rozlohou pole tak se silami. Proto jsem zvolil to řešení a jak píšu, zelenina je zatím spokojená. Jestli máte lehkou půdu, možná by stačil i stroj bez kol.To, že rotavátor orbu nenahradí víme. Kdyby to někomu nějak moc... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Mám Hecht 750, už třetí sezónu, měl jsem Vari sestavu, ale už jsem to nezvládal, bylo to moc těžký, hlavně při přestavbě a rotavátor urvat bylo tak pro Vémolu. Zkušenosti s H. Chtél jsem s koly a udělal jsem dobře, námaha je mnohem menší, i když... celý příspěvek > |  | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 23.2.2023 Nevím jaký macerát z Aromky používáte, ale já používám jen macerát, který je výtažek z koření a do nálevu se přidává jen v malém mnžství. Jak kyselý ho udělám je na mně. S chutí jsem spokojený. PP. |  |
|  | Otvírání skleníku, když mrzne, 21.2.2023 Je to oftopic ale tak snad se to unese. Já ho přendavám každoročně, ze záhonu bych ho musel dobývat dynamitem. Ono i někdy ve sklenítu do jde ztuha. To přesazení mu vúbec nevadí, zakoření si a neuschne. Je to podstatně lepší, než ho dávat do sklepa a... celý příspěvek > |  | Otvírání skleníku, když mrzne, 20.2.2023 Třeba vydloubnout pórek založený od podzima. K původnímu dotazu, toto by měl řešit výrobce, když už je to takto zkonstruované, moc se s tím dělat nedá. Jedině to nějak zabalit do foĺie. |  | A je po meruňkách, 18.2.2023 Nevím, kdy jsem naposledy toužil po pořádné zimě, čím jsem starší, tím víc toužím po Floridě, nebo aspoň Korutanech. Sněhu u nás na běžky bylo jen pár dní, za mě běhají vnuci. Teploměr našel minimum nějakých -16, takže to broskvoně snad přežily ale... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 18.2.2023 Já ještě zvažuju takovou pavědeckou domněnku. Dříve ty odrůdy byly sice šlechtěné, ale snad jaksi méně než dnes. A to "přešlechtění" se projevuje v nárocích na podmínky klíčení. Prostě ty odrůdy nejsou tak vitální při klíčení. Třeba u hybridů paprik... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 17.2.2023 To žádná věda nespraví. Osobně mám pocit, zdůrazňuju můj pocit, že výrobci osiv posílají na trh semena tak s 60ti procentní klíčivostí, když se odvážu, tak řeknu 70% ale víc ani chlup, spíš míň. A protože klíčivost s časem klesá poměrně rychle (kopr... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|