|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Počasí, 31.10.2023 Já to zmírním na "malý", ale stále kulový. Ale to, co říkala babička, bylo jasnovidné: ti dnešní páni nám fakt nic neodpustí. O té zimě ani nemluvím. A my s tím prostě musíme počítat.
No a u Lady mi vždycky přišlo divné, proč jsou ty jeho... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Mám za to, že pěstování v zimě či přes zimu je o něčem jiném než brzké úrodě jakožto užitku. A pokud bych to bral z finančního hlediska, otevřeně přiznám, že nejen pěstování doma, ale i na zahradě, je spíš ztráta. Investice do radosti. Osobně to... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Taky příští rok dám dusíkaté vápno. Už jsem ho rozhodil do záhonu na česnek, což je taky trochu pokus. Vlastně včera a sázet budu tak kolem 15.11. Možná i později.
Co se Matky Přírody týká, jsem optimista. Nějaký ten květák to přežije.
Milan... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Miloši, a co tedy zkusit přehodit přes ty květáky uvnitř ještě netkanku, nízký tunel. Takhle chránila Eva T. i rajčata, když udeřily mrazy. Co si pamatuju, nikdy jí úplně nezmrzly. Kolik stupňů je kritická teplota pro zelené části květáků? Vy ale... celý příspěvek > |  | Paprika Rodrigo, 29.10.2023 Fotky odsud otáčím tak, že si je stáhnu do počítače a ve svém programu je přetočím. V některých programech je asi potřeba přetočenou fotku uložit ručně. Ten můj to dělá automaticky.
Jinak parádní papriky, palec nahoru.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 29.10.2023 Miloši, i když máte sklo, nemá vzduch uvnitř stejnou teplotu. To pouze pokud by se jednalo o delší periodu počasí se stejnými teplotami. To sice může nastat, jen si myslím, že pravděpodobnost je přijatelně nízká. Ten princip je, že když je jasno,... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 28.10.2023 Miloši, ten výsledek vašeho pokusu závisí na souboji Titánů. Vyhraje El Ňiňo nebo El Ňiňa (tedy krutá či mírná zima)? Ale pokud máte možnost udržet ve skleníku teplotu nad 4°C, je naděje na úspěch docela slušná. Pokud bude listopad nadprůměrně teplý,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 28.10.2023 Tak pro upřesnění, nové PhR odrůdy se objevily. Vybral jsem z nich Resibella OP, Rezi OP, Vinagrande OP, Sunviva žluté OP a Bauna F1. Je jich ještě několik dalších, ale soustředil jsem se na OP odrůdy, ze kterých si mohu se zárukou genetické identity... celý příspěvek > |  | Pěstování paprik v kbelících, 27.10.2023 Ano, menší plody trpí suchou hnilobou o dost méně. U paprik a stejně tak u rajčat. Má to logiku, nepotřebují tolik "stavebního materiálu" s vápníkem. A také se spokojí s menším objemem zeminy. Vzpomínám, že kdysi jsem pěstoval odrůdu Balkonovka, také... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.10.2023 Poznávám vás, princezno. Crimson Crush. A vypadají naprosto stejně jako mé F1. A také vypadají, že mají před sebou ještě nějakou budoucnost. Tedy dokud nepřijdou takové mrazy, že by promrzl i skleník. Přijdou brzo?
Má rajčata na balkónech taky... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování paprik v kbelících, 27.10.2023 Plán je dobrý, dopadne to dobře. Držím palce. Jen ještě maličkost: chraňte je třeba netkankou ze směru převládajících větrů. Stačí do 120 cm výšky. Vítr nemají moc rády.
Milan HP |  | Pěstování paprik v kbelících, 26.10.2023 Slunné místo? Přístřešek je dobrý, protože vám déšť nebude vyplavovat živiny či přemokřovat rostliny. O chorobách ani nemluvím. Ale papriky budou závislé na vaší pravidelné zálivce. Takže větší kontejner se vyplatí, kdybyste zálivku vynechal. Těch... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Mám tragický nedostatek. Řeším to už i nákupem substrátu a kompostu. A nakoupil jsem i perlit ve velkém (lacino) a při každém rytí pár litříků přidám. Ale fakt je ten, že za ta léta, co tam hospodařím, je vidět zřetelný rozdíl v textuře půdy a i v... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Tak to jste mne nesmírně potěšil. Díky. Já s tím ořechovým materiálem více-méně zacházím jako s kontaminovaným. To proto, že v tom záhonu v blízkosti ořechu sice všechno tak nějak rostlo, ale spíš to vyšlo jako bonsaiky. Ale to předpokládám, že bylo... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 26.10.2023 Což znamená, že další sezóna už nám strčila botu do dveří. Já začnu ještě dřív, příští týden. Vyseju keříčkové, nejspíš Maglia Rosu, Sofii, Mongolského Karlika a z tyčkových Start, Nelinku, Bejbino a Ailsa Craig. Můj sen je ochutnat první rajčata... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|