|
Předpěstování košťálovin, 21.2.2024 Vladimíre, přispěju zase jedním neortodoxním návrhem, který už léta praktikuju celkem s úspěchem. Přeskakuji pikýrování úplně. U košťálovin, celeru, pórku i cibulky. Vyseju je do dostatku směsi, klíčivý substrát dám jen na povrch a pak je, pokud je... celý příspěvek > |
 |
Rajčata na sušení, 20.2.2024 Na sušení na slunci jsem si nikdy netroufl. Riziko nákazy plísní se mi zdá příliš vysoké v tom mém podhorském prostředí. A ta práce při mém skladování by pak mohla přijít vniveč. Sušička je spolehlivější, i když to něco stojí. I tak se mi stalo, že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 19.2.2024 A Bejbino uchvátilo opět jedno prvenství: jako první (jeden plod) začíná měnit barvu a zrát u mne doma. Takže má ještě 10 dní na to, aby plně uzrálo. Můj sen mít první zralé rajče 29.2. se může splnit. To je radost!
Milan HP |
 |
Paradajky pre r. 2024, 18.2.2024 Jen ještě jednu radu: nehledejte Svatý Grál. Není. I osvědčené odrůdy se někdy prostě vyvedou líp a jindy zase hůř. Ano, zvědavost nás nutí zkoušet. Ale nerealistická očekávání jsou jen zdrojem zklamání.
Milan HP |
 |
Rajčata 2024, 18.2.2024 Vladimíre, jsem trochu zmaten. Letos v dubnu nebo až příští rok? Nicméně ať tak či tak, držím palce. Ale musím říct, že tohle je něco, co už dobře doktoři umí. Manželka byla na operaci kyčle loni v listopadu. Teď chodí bez berlí a neskutečně líp než... celý příspěvek > |
 |
Paradajky pre r. 2024, 18.2.2024 Apple Berry Red jsem měl loni také. Nebojte se, nejsou vůbec špatná. Připomínalo mi Tomato/Garden Berry chutí i velikostí. Navíc ale je plísni odolné. Takže jste rozhodně zase až tak moc nepochybila. Na letošek mám připraveno i AB Orange. Používám je... celý příspěvek > |
 |
Paradajky pre r. 2024, 17.2.2024 Petře, s počtem otázek si nedělejte starosti. Ptejte se mne, na co chcete... a já vám na co chci odpovím. (Donutil)
Ale začnu také otázkou. Jak zavařujete rajčata? Protože my je zavařujeme jen ve vlastní šťávě, některé pak s paprikami, a na to se... celý příspěvek > |
 |
Paradajky pre r. 2024, 16.2.2024 Vzhledem k tomu, že jsem tu diskuzi o Alter Kommunist vyvolal já, a to jen kvůli tomu bizarnímu jménu, dovolím si také reagovat. Ale jen hlasem poradním. Eva T. je rozhodně o dvě třídy vyšší autoritou.
Pollicino jsem nikdy nepěstoval, takže... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 15.2.2024 Naprostý souhlas. Nebyl to tak úplně dobrý nápad. Zavání to kastovnictvím. No, nezeptali se nás.
Milan |
 |
Papriky 2024, 15.2.2024  Hokus-pokus nekončí. Kámošovi vůbec nevyšly papriky (podle mne vadný substrát), tak jsem mu včera vysel u sebe semínka z čerstvě koupených kapií a hodlám jim dát "rychlokurz". Světlo, teplo, živiny. Tedy když vůbec vylezou. Kdysi jsem to už podobně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 15.2.2024 Vypadají k světu. Když jsi je přesazoval, jaké měly kořenové systémy? Budou mít dost směsi, tedy i prostoru pro kořínky, na těch ještě asi 40 dnů? Možná je šance i na to, že je tam budeš moct dát třeba o týden dřív. Tedy pokud lze těm "žabičkářům"... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2024, 12.2.2024 To je dobrý poměr i pro počáteční stádia. Žloutnutí je nejspíš málo dusíku.
Je to skoro srandovní, jak ti obchodníci nazývají své produkty. Byl jsem tuhle v tom "jiném zahradnictví". Kšeft, kšeft a zase kšeft. Téměř všechna hnojiva pojmenována... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 12.2.2024 Vladimíre, váhal jsem, zda to opět nebude, že kuře radí kohoutovi, ale pak jsem si řekl, že Ty mě znáš a nebudeš na mne snad naštvaný. Dát je pod světlo je dobrý nápad. Co nejintenzivnější. A myslím, že by prospělo, kdybys je přihnojil něčím s... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 12.2.2024  Houby ostříží zrak. Stáhnul jsem si obrázek a zvětšil.
Dneska jsem, možná trochu předčasně, zaštípnul tak polovinu výhonů v jejich vlastní výšce asi 120 cm. Původně jsem plánoval až trochu výš, ale tam už nezvednu světla. Ostatní výhony mají... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 12.2.2024 Vidím blbě nebo tam vepředu ten největší už nasazuje na květ? A jak si vedou ty Crushe?
Milan |
 |