|
Příspěvky uživatele - 93.10
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba rajčat, lilku, paprik, 19.8.2021 Dobrý den,
děkuji za reakce. Mám letos více odrůd rajčat, nejprve se projevilo mírné napadení na jedné z nich. Napadené části jsem ostříhala, a všechny-i na první pohled zdravé rostliny, postříkala kuprikolem. Chvíli byl klid, a pak najednou,... celý příspěvek > |  | Choroba rajčat, lilku, paprik, 17.8.2021  A rajče.
Jsou napadené listy, stonky i plody. Myslela jsem, že jde o klasickou plíseň, stříkala jsem několikrát kuprikolem, ale přijde mi, že to absolutně nepomohlo.
Mnohokrát děkuji za rady. |  |
|  | Choroba rajčat, lilku, paprik, 17.8.2021  Lilek. Něco podobného se objevilo už na konci jara. Byly ale přítomny i jemné pavučinky. Identifikovala jsem jako padlí, postříkala, a bylo to OK. Teď ale pavučinky nevidím. |  | Choroba rajčat, lilku, paprik, 17.8.2021  Dobrý den,
letos se mi opravdu daří... Chtěla bych poprosit o radu, zda jsem správně určila problém na rajčatech, paprice a lilku.
Paprika-předpokládám, že vrcholová hniloba. V tuto chvíli pomůže listový postřik hnojivem s obsahem vápníku? A... celý příspěvek > |  | Usychání listů cuket a dýní, 23.5.2021 Dobrý den,
vypadá to, že rostliny byly skutečně přelité, ač ve vodě přímo nestály. Zmírnila jsem zálivku, a vše se dalo do pořádku. Děkuji za rady |  | Usychání listů cuket a dýní, 7.5.2021 Ne, nehnojila jsem ničím. Je zasazená ve směsi zeminy ze záhonu, písku a kompostu cca 1:1:1. Takto to dělám každý rok se vším, co předpěstovávám, a nikdy tento problém nebyl. |  | Usychání listů cuket a dýní, 6.5.2021 Takže je ulitá? :-(spraví se to ještě, když omezím zálivku, nebo již zasažené odejdou? |  | Usychání listů cuket a dýní, 6.5.2021  Dobrý den, na listech sazenic cuket a dýní se začaly vyskytovat u krajů takové suché fleky. Připadá mi, že list je v tomto místě ztenčený, jakoby vypálený od slunce, což je v letošním počasí dost nepravděpodobné. Sazenice jsou o okna, ne přímo na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|