|
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 28.7.2021 Tu odrůdu mongolského králíka =) jste prosím sehnal kde? Vím, že jsem se na ní minulý rok díval, ale semeno v čr jsem nenašel.
|
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 28.7.2021 Dnešní stav -> Našel jsem asi 10 listů s PB (měly ze spoda bílý povlak).
Říkám si, že na noc nebudu zavírat ani vstupní dveře na zip. Pořád to má tendenci vlhnout.
Ach jo. Mají i skleníkáři stejný problém?
|
 |
|
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 27.7.2021 Nepodařilo se mi sehnat acrobat, zřejmě se doprodal, tak mi bylo sděleno že Polyram je jako náhrada. Nenapadlo mě, že výrobek musí být určeno přímo určen na rajčata. Na balení bylo proti plísni bramborové tak jsem to vzal =) |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 27.7.2021 Pokud to vše končí tak co nám zbyde? =)
Dithane mi tedy vypadne. Mám ještě polyram a championa. |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 26.7.2021 Ahá, já myslel, že RP stonek nenapadá, jen listy. Nejsem si upřímně teda vůbec jist, kterou z nich mám. Na jedné rostlině mám černé kolečka - RP a na druhé postupující čerň.
Tak mám asi obě. Zatím, ale stonky nedotčeny nijak markantně. U jednoho... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 26.7.2021 Včera byl stav OK. Žádné nové projevy plísně. Byl jsem nucen přes noc zavřít foliovník, neb hlásily že bude bouřka, déšť atd. Bylo akorát dusno, že by jeden hebl. Za to rajčata se ve foliáku zapotila a dnešní ranní prohlídka vykázála nové příznaky... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 25.7.2021 Rajčata opět postříkána. Postřik tím championem je tedy úmorně smradlavý.
Stříkám s šátkem a brýlemi... Nedivil bych se kdyby se někomu z toho neudělalo zle.
Jak funguje ta ochraná lhůta? Ten postřik se dostává dovnitř rajčete?
Každé... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 25.7.2021 Asi před týdnem jsem stříkal championem. Listy jsou od té doby ok. Ale očividně to zasahuje květenství. Dneska bude další postřik.
Nešlo by místo championa použít modrou skalici? Je mnohem levnější...
Každopádně v zásobě mám ještě Polyram a... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 24.7.2021 Někdy jsou na stonkách takové hnědé ďubky. Nemohlo by jít o nějakou infekcí skrze vylamováné listy?
|
 |
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 24.7.2021  Tady ty jsou opylené ale hnědnutí je očividné |
 |
|
 |
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 24.7.2021 Nejsem si jist, zda-li to není právě plíseň. Ale dochází mi k hnědnutí a nevyvinutí květenství. Tedy květ není vůbec a obal hnědne. |
 |
Sezona 2022, 22.7.2021 Dočetl jsem se na internetu, že snížením ph půdy dojde ke snížení příjmu dusíku. No každopádně si nejsem jist, jestli to letos má ještě nějaký význam. |
 |
Sezona 2022, 22.7.2021 Myslíte si, že když přidám na draslíku tak mohu zamezit opadávání květů pravděpodobní tím, že mám předusíkováno?
On krystalon start má dusík víceméně roven draslíku 19:20. Tak si nejsem jist, zda-li tomu pomohu oranž krystalonem... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 21.7.2021 Máte někdo referenci na síran měďnatý. Resp. Modrou skalici?
Díky |
 |
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 21.7.2021 Acrobat jsem v obchodě nesehnal. Měli poslední kus Championa. Ale objednal jsem si do zásoby ještě polyram a dythane. Víc druhá jsem nenašel. Myslíte te, že je dobré točit druh fungicidu? Aby si na to plíseň nezvykla... |
 |