|
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 12.8.2021 Ještě jsem nezažil tak sladké rajče. A to stejně jak vy nebylo úplně rudě zabarvené. Přemýšlel jsem že si koupím refraktometr abych si je tím změřil =). |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 12.8.2021 Stav fronty je kritický. Z obavy, že mi nedozrají rajčata jsem otrhal všechny květy.
Plíseň už mi leze na stonky. Ty rajčata likviduji, případně zastřihnu pod zasaženou oblastí, pokud mám rajča na více výhonů.
Dále už to nechci dál stříkat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 6.8.2021 šedohněď s bílým povlakem ze spoda. Každé rajče kterému vleze na stonek jde pryč.
Jedno už je pryč a druhé je zastřihlé tak 10cm pod zasáhlou oblastí, měl jsem tam nějaké rajčata tak snad chvíli vydrží... |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 6.8.2021 Pane obo, Vy máte skleník s střešními okny? Můj strýc má asi 30let starý skleník růčo vyrobený, ale v raních hodinách má také mokré listy. A to je přes noc otevřený. Řekl, bych, že střešní okno bude kritický prvek proti kondenzaci. Jaké je prosím... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 5.8.2021 =) Právě ten váš bulharský králík měl být se zvýšenou rezistencí. Dejte vědět jestli chytne PB. Díky
Zkusím nějak vyřešit tu stříšku nad rajčaty. Kdybych neměl každý den mokré listy, tak tu plíseň určo nemám. |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 5.8.2021 Tak si myslím, že s rajčaty asi končím. Už se ta houbovitá zrůda přesouvá i na stonky. Měsíc to zpomaluji, ale už na to nemám. Asi sestříhám všechna květenství ať dozraje co je na kytce a končím.
Kolikrát za sezonu by se obměnovali ty... celý příspěvek > |
 |
Aplikace fungicidu ve foliovniku / skleniku, 4.8.2021 A to stříkate každý list zvlášť? =) ono by se to mělo postříkat zeshora a zespoda a já to rychleji neumím kor v té džungli, se také špatně pohybuje. |
 |
Aplikace fungicidu ve foliovniku / skleniku, 4.8.2021 :D díky jsem se zasmál |
 |
Aplikace fungicidu ve foliovniku / skleniku, 4.8.2021 Nebylo už potom někomu zle? Teď jsem asi hodinu stříkal mancozebem a z toho smradu by člověk pošel.
Smrdím jak nakládaná okurka |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 4.8.2021 Tak a já mám dojem, že 1. stonek jest PB napaden.
Tak nějak si íkám, že mi champion fungoval lépe, teď stříkam dithanem.
|
 |
|
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 3.8.2021 Take řešení. Myslel jsem si, že foliovníkem PB zastavím a on je to přesný opak. Jediné v čem je dobrý, je ochrana rostlin proti přírodním živlům. Třeba ten foliovník upravím tak aby měl jen stříšku. |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 3.8.2021 Pokud nebudu mít skleník s venitlátorem, tak se kondenzace asi neazbavím. To počasí tady je tak na pytel, že v noci je klidně pod 15C. Furt tady prší a není tady pořádně teplo. Přemýšlím jestli vůbec se tady ty rajčata dají pěstovat. Je tady asi 20... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 3.8.2021 Já to stříkám od 10. června a každý den mám nové přírůstky =). Jen na plod stonek to zatím nešlo. Furt to trhám. Jsem zvědav jak dlouho to lze zdržet. Jestli to dám do září tak to bude zázrak. Asi to chce skleník s postraním ventilátorem. Jiank fakt... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 3.8.2021 Já tu na severu mám opravdu velmi odolnou plíseň. Už ji zpomaluji třetím týdnem a každý den mám na další listy s PB. Zatím se to nikde na stonek nedostalo ani na plod. Beru to jako PB neb ze spoda listu je bílý povlak.
A tu plíseň míám jen ve... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.8.2021 Já teda nemám ještě ani jedno červené rajče. Ještě začátkem června tu bylo ošklivo.
=( |
 |