|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata v kyblících, 24.3.2021 Elen, taky jsem o tom uvažoval, ale pak jsem se podíval na jejich konstrukci a řekl jsem si, že z toho bych je přesazovat nechtěl. Možná jsem vedle jako ta jedle, takže budu jen rád, když mi mé podezření vyvrátíš. Ony ty litráky nestály zas až tak... celý příspěvek > |  | Choroba na listoch cherry rajcin, 24.3.2021 Dík, Evi. Ale obávám se, že mi to ještě budeš muset párkrát zopakovat, než si to zapamatuju. Ta paměť mi už neslouží jako dřív (před 50ti lety).A sdílíš můj názor, že je to ono?
Milan |  |
|  | Rajčata v kyblících, 23.3.2021 Ano, to jsem si myslel. V tom případě není potřeba žádná drenáž. A 25 litrů je dost i na vstřebání "ujeté lidské ruky". Chci jen říct, že způsoby pěstování nemůžou být jednotné, protože podmínky jsou hodně různé.
Milan Hp |  | Choroba na listoch cherry rajcin, 23.3.2021 Ano, objevuje se to sporadicky i na mých paprikách. Už si s tím hlavu nelámu. Tedy pokud to nedosahuje nějakých nebezpečných rozměrů. Pak zbývá už jen přesadit. Myslím, že na to není žádný postřik ani jiná chemie.
Milan HP |  | Výsevní pásky, 23.3.2021 Dělám to velmi podobně, jen jako lepidlo používám buď škrob nebo mouku smíchanou s vodou. Jsou naprosto dostačující. A semínka dávám cik-cak, tím se ušetří trochu prostoru. Řádky jsou sice širší, ale hezky vyjdou na podélně rozpůlený neparfémovaný... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 23.3.2021  Ze snímku to není vidět: už mají nasazeno na plody, jak jsi plánoval? Jak moc pomohlo to přisvětlování?
Už se dočkáme. Chci taky zprovoznit balkonovník a šoupnout tam sazenice z února, aby se pěkně aklimatizovaly. U nás má být ještě v neděli v... celý příspěvek > |  | Rajčata v kyblících, 23.3.2021 Ale nemáte je na dešti, nebo ano? Vodu dodáváte podle potřeby vy. Pokud se mýlím, jak zajišťujete, aby nebyly přelité?
Milan HP |  | Rajčata 2021, 22.3.2021 Těmi "herbicidními substráty" myslíte supresivní substráty s různými "zázračnými houbami"? Pokud ano, máte můj naprostý souhlas. Není nad čistý, kvalitní výsevní substrát. Žádné přídavky, dobré držení vody, žádné větve a sláma. Na rajčata raději... celý příspěvek > |  | Choroba na listoch cherry rajcin, 22.3.2021 Tohle parvděpodobně je fyziologického původu, nikoliv tedy choroba. Měl jsem nedávno stejný problém u svých Tomato Berry a vypadalo to mnohem hůř. V angličtině tomu říkají "edema", čili otok. A bylo to přesně jako u Vás: objevilo se to jen u jediné... celý příspěvek > |  | Rajčata v kyblících, 22.3.2021 Díky za nezaslouženou pochvalu, ale zrovna v tomhle se nevyznám. Čili vše, co napíšu, je jen názor laika. Sice pěstuju rajčata i papriky v kontejnerech, ale klasicky.
Eva T. ty květináče vyzkoušela. Pokud si dobře pamatuju, prolézaly kořínky skrz... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata v kyblících, 21.3.2021 Pokud váš balkón není lodžie a prší na něj, na dně či u dna ze strany musí být drenážní otvory. O fólii jsem neslyšel. Existuje sice také možnost dát tam vrstvu kamínků, ale kdyby přišly vydatné deště, uhnijí vám kořeny.
Milan HP |  | Žloutnutí a usychání listů rajčat, 20.3.2021 S tou jinou ligou je to trochu jinak: osobně dám na zahradu do 50 kousků, ale ten zbytek je pro příbuzné, přátele a známé. A to jsem nepočítal papriky.
Brambory už jsem taky zakoupil, ale tam nahoře v kopcích (570 mnm) je chci dát nejdřív ke... celý příspěvek > |  | Žloutnutí a usychání listů rajčat, 20.3.2021 Nejlépe uvolňuje živiny dusičnan/ledek amonno-vápenatý. To nebyl překlep.
Kristalon Zdravé rajče a paprika obsahuje právě ten v modrém sáčku. A ano, to kypření je dobrý nápad. Jenže kypřit 120 sazenic po každém zalití prostě... celý příspěvek > |  | Žloutnutí a usychání listů rajčat, 20.3.2021 Lído, tvrdou vodou to není: používám převařenou vodu dešťovou či sněhovou. U velkých pak naší trojkovou, tedy hodně tvrdou, vodu, ale ten povlak minerálů vypadá jinak - je žlutavý. To šedé je plíseň.
Milan HP |  | Žloutnutí a usychání listů rajčat, 20.3.2021 Buňky mladých rostlinek jsou ve vývoji a chemické postřiky jsou cizorodé látky, které u vyspělých rostlin nenadělají vážnější škody, nicméně u malých semenáčků bych byl velice opatrný a raději se zdržel jakýchkoliv chemických ochranných látek. Trochu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|