Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.5.2021
Vladimíre, Ty mne chceš utěšit tím, že jiní jsou na tom podobně. Jenže to mi moc nepomáhá a když vidím ta svoje rajčata, není to sice přímo na slzy, ale vždycky mi to pokazí náladu. V duchu je totiž srovnávám s těmi dobrými roky. Což je asi chyba,... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.5.2021 Obsahuje fotku
22.5.21 Dnes jsem provedl měření teploty půdy pod černou netkanou textilií na ještě neosazeném záhonu. Byl jsem mile překvapen, když jsem v hloubce 20 cm naměřil 13,5°C. Zároveň jsem zjistil, že rajčata pod igelitem si vedou přeci jen lépe než ta bez... celý příspěvek >
Kroucení listů u rajčat - proč?, 22.5.2021
Ano, tohle vypadá na typickou otravu zbytkovým herbicidem. A jestliže to pokračuje i u řízku, znamená to, že rostlina má ten herbicid již v systému. Prolévání vodou nejspíš moc nepomůže. Myslím, že jediné, co teď můžete dělat, je počkat, zda to... celý příspěvek >
Kroucení listů u rajčat - proč?, 21.5.2021
Podíval jsem se pozorně na vaše fotky. Typy kroucení se docela dost liší. Myslím, že příčiny se mohou také lišit. Na obrázku 3 bych také tipoval na vliv rezidua nějakého herbicidu (ale také by mohlo jít třeba o přehnojení - ta tmavě zelená barva by... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.5.2021
Míro, díky za útěchu. Kéž bys měl pravdu. Ale nutně potřebuju tam dát i ty zbylé, abych uvolnil prostor pro papriky v balkonovníku. Jenže jasně vidím, k čemu by to vedlo, takže to stále odkládám. A těch cca 30 paprik, co mám doma, ty si tam snad ani... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.5.2021 Obsahuje fotku
21.5.21 Dnes jsem provedl měření teploty půdy i trávy pod rajčaty. V trávě 11.8.°C, u kořenů rajčete kolem 10°C a okolní půda 7 – 8°C v 15 cm. To jsem tedy doufal, že fermentační vyhřívání dá víc. Nejspíš ještě není fermentace v plném běhu. Případně... celý příspěvek >
Šedé až bíle fleky na rajčatech, 20.5.2021
Honzo, právě jsem mluvil s tím "popáleným" kámošem. Vypadají, že obrážejí a to jeho poškození bylo mnohem horší než Vaše na snímku. Má je taky ve vyvýšených záhonech: ocelových, izolovaných polystyrénem 50mm silným. Ale nejspíš ne na dně, pod kterým... celý příspěvek >
Může, ale ne samo. Nestalo se mi, že by se to objevilo u sazenic, které jsem vysadil do slušně prohřáté půdy. Řekl bych, že ta hranice je někde kolem 10°C. Loni mi obdobným způsobem úplně odešly okurky. Ty jsou ještě mnohem citlivější. Milan HP
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.5.2021
Já mám těch kombinací ještě víc k porovnání. Holý záhon, záhon s černou netkanou na půdě a záhon s netkanou a polyetylénovým tunelem. Bude velmi zajímavé porovnat naše výsledky. No, hlavně aby přežily. Už se pomalu smiřuji s tím, že tam budou první... celý příspěvek >
Souhlasím s tím, že listy netrhat, zachovalé části jsou nejspíš ještě funkční. Obávám se ale, že hlavní příčinou je příliš nízká teplota půdy. Rostliny, tedy jejich kořeny, nedokážou v tom chladu řádně přijímat živiny. Sluneční svit v tom také hraje... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 19.5.2021
Aha. Takže nadmořská výška 570 mnm, obec Čeřeniště, pop. číslo 27 (patří to k Malečovu). Můžeš se podívat na mapy a uvidíš typicky kopcovatou krajinu, všude šutry a skály. Zahradu mám plnou teras a terásek, uprostřed je záhon ve tvaru orlice Mattoni.... celý příspěvek >
Díky za dobrou zprávu. Milan HP
Vladimíre, díky. Ano, měl jsem počkat až fermentace začne, jenže já to tam dával v teplém počasí za teploty půdy tak na hraně únosnosti a počítal jsem, že fermentace naskočí až zase přijde ochlazení. Vysokých teplot se nebojím, protože to... celý příspěvek >
Dezinfekce půdy ozonizovanou vodou, 19.5.2021
Na mém vlákně Rajčatový hokus pokus se právě objevily dva příspěvky týkající se názvu tohoto vlákna. Protože by je u mne nikdo nenašel a ani nehledal, zakládám toto vlákno. Cituji: "Máte někdo zkušenosti s dezinfekcí výsadbové zeminy ozonizovanou... celý příspěvek >
Evi, já tak často nepřesazuju jako Ty, takže se snažím sterilizovat směs všem. A má to své výhody, i když je to zdlouhavé. Nevím, co je plevel. Ovšem trochu mám pochybnosti o dezinfekčních schopnostech huminových kyselin. Vyzkoušej a dej vědět.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika