|
Nejsladší varianta jahod?, 28.3.2021 Máte zkušenosti s OP varianty? Tedy nehybridní? |
 |
Nejsladší varianta jahod?, 28.3.2021 Zdravím,
chtěl bych nějaké sazeničky jahod kterou jsou produktivní a super sladké.
Máte nějaký tip? Děkuji |
 |
|
 |
Rajčata z obchodu - zajíc v pytli, 24.3.2021 Zdravím,
zajímalo by mě jak je možné, že rajčata z obchodu chutnají jako rajčata z obchodu. Ta chuť je tak specifická, že se k rajčeti težko dá přirovnat. 20 let jsem znal jen rajčata koupená v obchodě a prvně vypěstované rajče ve skleníku mi... celý příspěvek > |
 |
Rajčata v kyblících, 24.3.2021 Nakolik ty "květináče vyjdou"? Já kupoval asi 120 klasických plastových kyblíků 12l asi za 20kč kus. |
 |
Rajčata 2021, 20.3.2021 Smysl toho počínání byl jasný. Rajčata jsem nikdy nesázel. Vlastně nikdy jsem nic sám nesázel. Vždy to dělal dědeček, ale ten již teď jaksi nemůže... Koroňák = nuda. Tak jsem to zkusil napoprvé. Těch 80 rajčat lehlo téměř instantě jakmile ta plíseň... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 19.3.2021 Ještě dodatečně jsem viděl v případě aspirinu a sody, že dotyčná osoba (asi ten pán taktéž z videa) dával do postřiku lžíce slunečnicového oleje. Aby se postřik udržel na listech...
Možná máte pravdu a je to něco jako modla, aby plíseň nepřišla. Já... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 19.3.2021 Nečetl, viděl ve videu. Taktéž jsem viděl roztok jedlé sody, aspirinu a měděnky.
|
 |
Rajčata 2021, 19.3.2021 Minulý rok na plíseň dost trpěl. Mě uhynula všechna rajčata (asi 80).
Nutno preventivně postřikovat roztokem peroxidu vodíku a h2o2.
5ml 30% peroxidu na 1l vody.
Jednou týdně.
|
 |
Totální, 15.3.2021 Nejlevnější ze všeho je extrémní nálož koncetrované ozonové vody.
Avšak bál bych se poločasu rozpadu. |
 |
Doroste paprička?, 9.3.2021 Děkuji, vyzkouším.
Docela mě překvapilo že to s tou sodou nešlo. Hold jsem nevzdělaný.
Na internetu jsem někdy četl že když se dá soda rajčatům tak jsou sladší a taktéž že se rajčata tou sodou preventivně postřikuji proti pozdní plísni.
Rajčata... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Doroste paprička?, 9.3.2021 Ještě jen dodatečně,
rajčata, u kterých byla taktéž plíseň se tváří OK, neodnesli to tak jako papriky.
Několikrát jsem tu hlínu propláchl vodou tak uvidím jestli rajčata vydrží. každopádně papričky asi zasadím nové.
Děkuji všem |
 |
Doroste paprička?, 9.3.2021 Děkuji za radu, vyzkouším.
|
 |
Doroste paprička?, 8.3.2021 Mohu se ještě zeptat, jak vyřešit případně bílou plíseň co vznikne na hlíně? Hlína byla dost nacucaná vodou, což byla asi příčina... |
 |
Doroste paprička?, 8.3.2021 Zdravím místní odborníky,
objevila se mi plíseň na hlíně v květináči, tak jsem ji postříkal rozpuštěnou kuchyňskou sodou na vaření. No to jsem asi neměl =D. Hold blbec.
Některé sazeničky paprik to schytaly, začaly opadat nově narůstající... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 4.3.2021 Předešlý rok jsem poprvé v životě sázel rajčata =). Nic jsem připraveného neměl tak jsem nadlouval cherry z tesca. Každé rajče jinak velké, ale stále ve velikosti cherry. Ale musím říct, že to bylo první rajče v životě, co mi chutnalo. Netušil jsem,... celý příspěvek > |
 |