|
Rajčata 2025, 23.5.2025 "plísni odolných odrůd rajčat"
A jaká to jsou? |
 |
Rajčata 2025, 20.5.2025 Zvětšil jsem si fotku co se dalo, ale poškození herbicidy tam nevidím. Tipuji to na nerovnoměrnou výživu, spojenou s výkyvy počasí. Rajčata rostou rychle a kořeny nestíhají posílat živiny výše.
Co se týče toho hnoje, záleží na původu a složení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stroj na plevel, 18.5.2025 Něco takového tady už jednou bylo!!!
Na slavný rozkaz přinesli na louku lavici, položili kosu na ni a biřic jí dvacet vysázel. Kosa vyskakovala po každé ráně nad lavici, a leckterého všetečku švihla přes nos. „On jí učaroval,“ křičeli všichni,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 9.5.2025 To rajčata umí udělat. Letos se mi to také stalo. Chce to vysít s rezervou a pak vybrat ta pěkná. |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 3.5.2025 Já ošetřoval 2x a kadeřavost v plné síle. Neustálé mokro udělalo své. |
 |
Zkroucené listy na rajčatech, 27.4.2025 To je jen otázka času... |
 |
Rajčata 2025, 19.4.2025 Rajčata (nejen) viděná v Lednici, rostou za úplně jiných podmínek než jsou ty naše amatérské výpěstky doma. A to bydlím kousek na jih od Lednice Pěstební podmínky a vyvážená výživa dokáží své. |
 |
Rajčata 2025, 19.4.2025 Nadšení z roubování rajčat mne poměrně rychle opustilo, poněvadž jsem nepoznal jeho užitnou hodnotu. Vždy se jednalo o pěstování v nádobách.
Roubované rajče, ať už na bramboře nebo na podnoži, nikdy nevydrželo to, co běžně vysazené.
Než... celý příspěvek > |
 |
Vápník pod rajčata, 16.4.2025 Uměl jsem na záhon rozhodit a zapracovat dolomitický váopenec. Keříčková rajčata pěstuji z přímého výsevu, a pokud se objeví suchá hniloba, tak ošetřuji Wuxalem kalcium a je vystaráno, stejně tak i papriky.
Upustil jsem od odrůd, které jsou na... celý příspěvek > |
 |
Blíží se topná sezóna – Nezapomeňte na povinné čištění komína, radí CUP Kominictví, 20.9.2024 Kde máš štětku, koule a žebřík? |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 21.7.2024  A co REVUS?
|
 |
Rajčata 2024, 21.7.2024 Dobrý den. Zkuste pod rostliny rozhodit pár modrých metaldehydových granulí proti slimákům a druhý den asi uvidíte "uslintaný" výsledek.
M. |
 |
Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 11.7.2024 Dobrý den, nevím jak moc toxické jsou ty "lihové" granule, ale u nich je vidět okamžitý výsledek. Ani není až tak nutné sypat granule přímo k plodinám, ale spíše do okolí, odku ty slizouni přilézají. Navíc když se nažere a zdechne, tak se do mrtvol... celý příspěvek > |
 |
Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 5.7.2024 Když je tento přípravek tak ekologický, proč se může použít jen 4x? Pokud bude pršet skoro každý den a dva měsíce v kuse, tak je do týdne po granulích. |
 |
Lze ještě sázet rajčata?, 26.6.2024 Klidně je zasaďte, případně dokupte rostliny někde v zahradnictví, určitě ještě něco mají. Zem je nyní teplejší než na jaře, porostou jako divé. Samozřejmě že záleží i na odrůdě, nejlepší by bylo cherry, velkým plodům trvá růst o mnoho déle. |
 |