|
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 27.8.2015  Williamsova červená - 2015 - větev vroubovaná do Lucasovy máslovky asi týden před sklizní. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 18.8.2015  Místo planých keců o náročnosti, pěstitelská realita při základní péči ovocnáře.Bohemia - 2015 - zákrsek v půli srpna - Mičurin II (470 m)
|
 |
|
 |
Beni Shogun, 18.8.2015  Jen tak pro osvěžení, že také existují jabloně - Beni Shogun - 2015 - štíhlé vřeteno v půli srpna při doplňkové závlaze. - Mičurin II (470 m) |
 |
Mantet, 9.8.2015  Mantet - 2015 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m)
|
 |
Hnedé listy, 16.7.2015 Pane Vysloužile, Vaše zákeřnost nezná mezí. - Mičurin II (470 m)
PS: Na podzim Vám pošlu svůj FUJI pozdrav. |
 |
Hnedé listy, 16.7.2015 Pane nehleďte na úpřímnou radost Jaroslava nad Vašim problémem.Nepěstujete totiž ty zprávné odrůdy.Podívejte se raději na spodní stranu listů.Pokud je tam jamná pavučinka, je to sviluška.A to je velký problém.Takto jsem přišel o Rubína a Elstar s... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 12.7.2015  Zdravíčko jabličkáři.Zasílám k zhlédnutí mladé plůdky Matčino.Osobně jsou pro mě v této vegetační době na krásu u jabloní nepřekonatelné.Dokonalý vejčitý tvar se světle zelenou barvou pokropenou bílým tečkováním.Skoro vypadá jako zelený vlašský... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy Pinkcot®, 12.7.2015  Dnes sklizená část úrody Pinkcot.Nemám opylovače tedy pouze asi 30 velkých plodů.V březnu jsem zkoušel vroubovat Tsunami, nepodařilo se. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Jak na plevel?, 27.5.2015  Tady je ten ruční rotační kypřič. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 10.5.2015  Nášlapný nástroj k hloubkovému hnojení viz.snímek jsem si nechal vyrobit dle nákresu Zahrádkáře.Průměr cca 22 mm.Výška k řídítkům 120 cm, výška od hrotu k nášlapné tyčce 45 cm.Svůj mám z nerezu, není to však podmínka.Důležité je aby trubka byla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poraďte odrůdu jabloně, 10.5.2015 Já bych Vám doporučil jako poloranou odrůdu Akane.Je problém ji však sehnat.Je polně odolná proti strupovitosti.Nádherný vzhled, velmi šťavnatá a má nezaměnitelnou výbornou chuť.Velmi plastická, spolehlivě odkvétá jak za deště tak v při vyšších... celý příspěvek > |
 |
Sadba jabloní, 25.4.2015 Solaris - nejkratší větev zkraťte na polovinu.Další dvě větve po obvodu na úroveň střihu té nejkratší.Vyberte terminál a zastřihněte o 20 cm výše než obvodové.
Šampion - změřte si výšku kmínku na 70÷80 cm, přidejte 6 pupenů a... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 16.4.2015 Pane Bred_ik vezmněme v úvahu, že sem broskvoň a zvláště meruňky klimaticky vůbec nepatří.To riziko musíme brát v úvahu během výsadby.Co má zmrznout nebo být nakaženo monolií stejně se stane.Dělám pouze základní doporučení.Ve vegetačním klidu ošetřím... celý příspěvek > |
 |
Predjarný postrek, 15.4.2015 Dnes jsem ošetřil (osprchoval) všechny jádroviny jarní soupravou (Calypso+smáčedlo Sylwett).Broskvičku a meruňku Horizonem.Trocha mě zbyla, tak jsem šmrncnul ještě slívu Malvazinku. - Mičurin II (470 m) |
 |
Elstar, 30.3.2015 Pane Martine tato lahůdková odrůda nemá problémy s polohou atd.Jsou to fámy.Její úskalí je v jejím bůjném a zahušťujícím růstu.Během vegetace provádím i dva letní řezy abych ji na vřeteni uhlídal.Vyplývá z toho jedno, použít slabě rostoucí podnož a... celý příspěvek > |
 |