|
Lobo, 28.9.2015  Lobo - 2015 - Verierova palmeta - konečné zapěstování + sklizeň.
Už jsem to tu jednou psal.Stále se mnozí honí za novinkami a přitom nám příroda možná to nejlepší už dávno dala. Novinky pěstovat samozřejmě také ale dobře si ověřit rodičovstvo a... celý příspěvek > |
 |
Lobo, 25.9.2015  Lobo - 2015 - štíhlé vřeteno
O některých odrůdách se tu básní aniž by byly praxí ověřeny.Zvláštni,před šesti lety byl každý kacíř kdo měl výhrady třeba proti Otavě,Rajce(ta mě chutnala),Goldstaru,a jinému novošlechtění.Dnes už nejsou moc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cherry Cox, 21.9.2015  Cherry Cox. - 2015 - malý zákrsek - M9 - Mičurin Ii (470 m)
Malý postřeh.Pár let pozoruji, doba kvetení je suveréně nejdelší ze všech odrůd na mé zahradě.Spolehlivě opilená.Při probírce je to fuška.Velká násada plůdků.
|
 |
Charneuská (Fondante de Charneu), 21.9.2015 Paní Mílo probírku jsem dělal letos poprvé.Zatím jsem nebyl spokojen jak s velikostí plodů ani s plodností.Zřejmě afinita Lucasovy máslovky do které je Charneuska naroubovaná neni ideální, Z Vašeho fota vidím mnohem lepší plody.No uvidím snad se ty... celý příspěvek > |
 |
Charneuská (Fondante de Charneu), 20.9.2015  Charneuská - 2015 - dvě větvičky vroubované do Lucasovy máslovky.Konečně se snad rozplodila. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Matčino, 20.9.2015  Matčino - 2015 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m)
|
 |
Mc Intosh, 15.9.2015  Mc Intosh - 2015 - štíhlé vřeteno
Je dobré ji mít na zahradě byť jako malý zákrsek nebo štíhlé vřeteno.Pro svoji silnou náchylnost na strupovitost slouží na mé zahradě jako indikátor této choroby.Zvláště ve styku ploché strany listu s plodem se... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 14.9.2015  Akane - 2015 - sklizeň - štíhlé vřeteno.
Jako obvykle, bedýnka těchto vizuálních a chu'tových skvostů podzimu. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Fuji - červené mutace, 13.9.2015  Fuji Raku Raku (dle prodejce) - 2015 - štíhlé vřeteno - první úroda.
Uvidím, co se z toho vyklube.Zatím se začíná prvních devět kousků zapalovat.S velikostí velká spokojenost. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Akane - perla podzimu, 12.9.2015  Akane - 2015 - štíhlé vřeteno asi 5 dnů před sklizní. - Mičurin II (470 m)
|
 |
|
 |
Mollies Delicious, 6.9.2015  Mollies Delicious - 2015 - částečná sklizeň probírkou - Mičurin II (470m)
|
 |
Jabloně - úžeh slupky, 6.9.2015  Jak jsem již naznačil, letos jsem porvé toto poškození viděl na vlastní zahradě.Nejhůř dopadlo Banánové zímní, Rozela a také pár kousků Bohemie.Extrémní teploty a sluneční svit jabloním zřejmě moc nesvědčí. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Mollies Delicious, 1.9.2015  Mollies Delicious - 2015 - štíhlé vřeteno pár dní před sklizní - Mičurin II (470 m)
|
 |
Jurrský ovopark, 31.8.2015 Pane Kaněra, nevím,zda je dotaz všeobecný ale zareaguji.Z uvedených odrůd pěstuji místo Starkrimsonu Red Delicious a vyvíjí se tvarově stabilně i co se týče velikosti.Jonathan je letos táké vitální a prosperuje.G.Smith jsem odstranil a ostatní... celý příspěvek > |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 30.8.2015  Williamsova červená - 2015 - sklizeň - Mičurin II (470 m)
Samozřejmě, že se nějaký flíček najde pane 234.139.Ošetřuji současně přípravky na strupovitost jabloní v tomto pořadí.Před květem Syllit 400 SC, po odkvětu mix Tercel+Merpan 80 WG a... celý příspěvek > |
 |