|
Určení odrůdy jabloně, 17.10.2015  Pane Honzo, jásejte.Váš omyl prodejce se jmenuje Red Delicious.Husté pokrytí plodů bílými lencitely je pro mě přesvědčující.Gloster má temnější červeň a lencitely jsou řidčí. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Lucasova, 13.10.2015  Lucasova máslovka - 2015 - zákrsek - Mičurin II (470 m)
Opět nezklamala.Nádherné plody a to ještě živí roubovance Williamsovu červenou, Charneusku a nově z jara naroubovanou Jeanne d' Arc.Můj nejcenější strom.Taková hrušeň (myšleno kvalita... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Banánové zimní, 13.10.2015  Banánové zimni - 2015 - palmeta - Mičurin II (470 m)
Stále hledám tu banánovou příchuť a křuplavou dužninu plodů.Sklízím již několik let a nenacházím.Vzhled fantastický něco jako průhlednost plodů.Banán pouze podle zbarvení a dužnina... celý příspěvek > |
 |
Elstar, 11.10.2015  Elstar - 2015 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m)
Holandská podzimní odrůda.Střední polohy snáší velmi dobře.Je náročnější na střih (bůjný růst a zahušťuje).Chuťově se ji máloco vyrovná.Ty tři košíky ze štíhlého vřetena si patřičně... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 8.10.2015  Beforest - 2015 - štíhlé vřeteno - první ůroda - Mičurin II (470 m)
Jsem zvědav na opěvovanou chuť.Doufám, že pomologové kteří tuto odrůdu ještě respektovali měli pravdu.Po ochutnání se s dojmem podělím.
|
 |
Rozela, 7.10.2015  Rozela - 2015 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m)
Jeden z nejkrásnějších kalichů v jabloňové říši.Jak tu někdo loni zmiňoval velmi trefně - "pečeť".Pouze mě letos dost překvapilo asi 30% napadení plodů hořkou pihovatostí.Zvláštní, jeden z... celý příspěvek > |
 |
Red Delicious, 7.10.2015 Zdravím pane Fidlo, rouby mám z ověřených zdrojů.Původní Red Delicious má barvu tmavě červenou a výrazné bílé lencitely po celém plodu.Tak jak to vidíte na snímcích.Poté se objevila mutace pod jménem Starking Delicious a ta už je žíhaná, no a z toho... celý příspěvek > |
 |
Red Delicious, 6.10.2015  Red Delicious - 2015 - malý zákrsek - Mičurin II (470 m)
Netroufnu si tvrdit, že nic lepšího není ale chuťovka to určitě je.
|
 |
Jantar, 4.10.2015  Jantar - 2015 - dvě štíhlá vřetena - Mičurin II (470 m)
|
 |
Linda - orosená odměna, 1.10.2015  Linda - 2015 - štíhlé vřeteno - první úroda - Mičurin II (470 m)
|
 |
|
 |
Spartan, 29.9.2015  Spartan - 2015 - štíhlé vřeteno
Po roce ani špetka zájmu.Myslíte si, že je na odpis?.Tak koukejte.Nepodceňujte ho.Je nádherný a chutný. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Lobo, 29.9.2015 Děkuji všem za dotazy a uznání.Nyní jsem v zaměstnání tak zaneprázdněn, že nemám čas obšírně odpovědět.Jenom stručně.Odrůdy nevnucuji, jen prezentuji.Je na každém jak se svobodně rozhodne.Rozhodně je neuvidíte v periodikách.Verierovu palmetu jsem... celý příspěvek > |
 |
Fuji - červené mutace, 28.9.2015  Fuji Raku Raku (dle prodejce) - 2015 - štíhlé vřeteno - první úroda
Díl druhý - takto se začíná vybarvovat
Jo a na dotek dokonalá hladkost - nelepí není suchá prostě samet. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 28.9.2015  Bohemia - 2015 - zákrsek
Nemám snímky této lahůdky ze stromu.Z pracovního vytížení v zaměstnání jsem to nestihl.Plody česala manželka, tak tedy aspoň snímečky části úrody z bedýnky. - Mičurin II (470 m)
|
 |
Lobo, 28.9.2015  Lobo - 2015 - Verierova palmeta - konečné zapěstování + sklizeň.
Už jsem to tu jednou psal.Stále se mnozí honí za novinkami a přitom nám příroda možná to nejlepší už dávno dala. Novinky pěstovat samozřejmě také ale dobře si ověřit rodičovstvo a... celý příspěvek > |
 |