|
Charneuská (Fondante de Charneu), 29.9.2016  Zdravím paní Mílo.Charneusku mám sklizenou. Je jí otrochu méně nežli loni ale to připisuju spíše důkladné probírce.Omluva na pozdní reakci.Od úterý jsem byl na zahradě.Finišuje sklizeň a také přípravy na přezimování.Zatím plody odpočívají ve sklepě... celý příspěvek > |
 |
Banánové zimní, 26.9.2016  Banánové zimní - 2016 - část palmety
Škoda že nechutná tak jak krásně vypadá.Na Mio se nedostalo.Vnitřní U tvar pořeroubován na Holiday, V nější U tvat je ve stádiu výběru - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 26.9.2016  Bohemia - 2016 - malý zákrsek (M9)
Opět v úrodě nezklamala.V poslední době se ji nasazuje trochu psí hlava.Neprávem. Pro mě zůstává stále skvělá. - Mičurin II (470 m) |
 |
Cherry Cox, 25.9.2016  Cherry Cox. - 2016 - malý zakrsek (M9)
O zkušenostech jsem psal ve čtvrtek na jiné doskuzi. - Mičurin II (470 m) |
 |
Lobo, 20.9.2016 Zdravím Vás pane Hlavatý.Lobo jsem si narouboval na podnož M7.Není to jenom ta palmeta ale i štíhlé vřeteno této odrůdy.Velice se ji na této podnoži daří.Ideální růst této podnože pro odrůdu rodící na krátkém dřevě.Prospívá i odrůdě Jonathan a další... celý příspěvek > |
 |
Lobo, 19.9.2016  Lobo - 2016 - Verierova palmeta + štíhlé vřeteno
V mnoha znacích předčí Mc Intosh co do plodnosti, skladovatelnosti, kráse plodů i chuťove si nezadá s Mc Intoshem.Nemám letos čelní pohled palmety, nezastihl jsem souseda.Chuťovka z Kanady je... celý příspěvek > |
 |
Mc Intosh, 19.9.2016  Mc Intosh - 2016 - poslední plod
Zdravotní stav stromku nedovoluje další pěstování této odrůdy.Za poslední tři roky jsem musel sesazovat korunku o jednu třetinu.Napadené dřevo v horní části korunky po jarním vyrašení uschlo.Celkově se mě kůra... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 12.9.2016  AKANE - štíhlé vřeteno - 2016 (M9)
Plody asi týden před sklizní.Utajovaná kvalitní odrůda, velmi plastická s vynikající kvalitou plodu. - Mičurin II (470 m) |
 |
Mollies Delicious, 4.9.2016  Mollies Delicious - 2016 - štíhlé vřeteno.Po roce ani ťuk.Je zjevné, že se tato odrůda spopulrizování nedočká ke škodě zahradkářů.No tak se pokochejte aspoň jejich nádherou.Já se osobně těším na originální a lehce nahořklou vynikající chuť s parádní... celý příspěvek > |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 4.9.2016  Švestka domácí klon Dolanka.Velké a chuťově vynikající plody.Za týden sklizeň.Porvé použit postřik proti pilatce. - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Jeanne d' Arc, 29.8.2016 Konec prezentace.Při vybírání brambor v těsné blízkosti naroubované Johanky byla pravděpodobně (100%) sražena koncen násady motyky.Já to nebyl.Pokračování za rok. - Mičurin II (470 m) |
 |
Totálne neškodný herbicíd, 28.8.2016  Také používám pane Hlavatý ruční herbicid.Sice trošku plošněji ale k motyce mám ještě ruční rotační aplikátor herbicidu. - Mičurin II (470 m) |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 28.8.2016  Williamsova červená - 2016 - před sklizní + sklizeň
Na snímcích je dobře vidět napadení rzí hrušňovou.Letos u mě řádila jak černá ruka.Standartní ošetření přípravky proti strupovitosti zabraly jen částečně.Jo Baycor to byl bijec. - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Zimní jabloně, 22.8.2016 Pěkná přehlídka pane Hlavatý.Není divu ve spojení s ručním herbicidem.Péče je základ kvality.Vám už zahrádka hraje barvami, my na Vysočině musíme ještě počkat.Zatím vybarvuje pouze Akane, Lobo a Mollies Delicius což jsou podzimáky. - Mičurin II (470... celý příspěvek > |
 |
Jeanne d' Arc, 14.8.2016  Nazdar ovocníci.Přikládám další fota.Stále se jeví jako velmi podobná hostitelce Lucasově.Je však souměrnější a ve spodní části trochu baňatější.Nádherný tvar již teď s mírným náznakem nádherné prdelky kterou jsem kdysi viděl v Zahradkáři.Porovnání... celý příspěvek > |
 |