Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pink Lady, 6.11.2016 Obsahuje fotku
Pink Lady - 2016 - štíhlé vřeteno - první úroda Výsadba před dvěma roky, čili o velikosti která byla letos na úrovní sotva středního jablka je zbytečné mluvit.Stromek letos zesílil a lze očekávat v příštích letech plody na úrovni tržního... celý příspěvek >
Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 6.11.2016
Tak jsem ten Admirál po třech týdnech obdržel u prodejce.Údajně z Fytosu.Na štítku napsáno ručně tužkou jenom "jabloň Admirál",nic víc a ujištění prodejce o podnoži M9.To je teda úroveň.Zato cena za prostokořený stromek 250 Kč je na profesionální... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 2.11.2016 Obsahuje fotku
Fuji Raku Raku - 2016 - štíhlé vřeteno Trochu jablečné krásy do pošmourného dne.Červené mutace Fuji jsou opravdu nádherné.Po loňské první úrodě 9 plodů jich letos uzrálo 18.Ta alternace co tu byla zmiňována byl asi nějaký frk.Doufám že ve své... celý příspěvek >
Admirál, 2.11.2016
Už jsem jak na trní.Ve školce kde nakupuju stále Admirál nemají.Mám ho zabukavanej a dle informace prodejce se tato odrůda oficiálně množí pouze ve Fytosu.A ta stále pro tohoto prodejce odkládá vyorávku.Aby vůbec pro velký zájem byl.Za týden údajně... celý příspěvek >
Braeburn, 1.11.2016
Jo Petře to dělám a vím proč.Ale nikomu to nedoporučuji.Stačí jeden blázen.Ale to uspokojení z vymetené zahrady připravené k přezimování si zhodnotím jen já sám - Mičurin II (470 m)
Braeburn, 31.10.2016
Pane Hlavatý, obírám listy vřeten už dlouho a neřekl bych že jim to škodí.Pokud nejdou sami pomohu jim.Už to mám ve voku kdy jakou udrůdu obrat.Začnou li padat malé žluté lístky tuším se jim říká zálistky a hlavní listy jsou zavadlé je to pro mne... celý příspěvek >
Braeburn, 30.10.2016
Děkuji pane Miloši.Snímky jsou asi tak z 15.října (první tři ještě starší) asi den před česáním.Listy jsem z Bareburnu obral dnes a šli celkem ochotně.V okolí mají skoro všechny listy opadané.Moje stále u některých odrůd drží a jsou zelené.Přičítám... celý příspěvek >
Braeburn, 30.10.2016 Obsahuje fotku
Braeburn - 2016 - štíhlé vřeteno Tak jak se blíží konečné zapěstování vřetene, zvyšuje se také úrodnost.Zastínění Glostrem z jižní strany v příštích letech hrozit již nebude tak očekávám větší vybarvení.Chuť a koezistence dužniny je i přes... celý příspěvek >
Honeycrisp, 28.10.2016 Obsahuje fotku
Pořídil jsem si tuto odrůdu na začátku září jako kontejnerovanou z e-shopu.Místo proklamovaného nižšího čtvrtkmene na M26 jsem obdržel špičák 150 cm vysoký na M7(viz.foto).Ani mě to moc nevadí aspoň si zapěstuju vřetýnko dle mých představ a s podnoží... celý příspěvek >
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 26.10.2016
Rajku jsem chvíli pěstoval.Zapěstovával jsem ji jako palmetu.Po čtyřech letech chytla rakovinu zrovna na terminálu.Nebylo jak pokračovat.Zanevřel jsem na ni a vykopal.Možná to byla náhoda ale chuťově u mě patří mezi špičkové odrůdy, A možná jednou... celý příspěvek >
Melrose, 24.10.2016 Obsahuje fotku
Melrose - 2016 - zákrsek Jsem vděčný za tento zákrsek.Plodí pravidelně a každoročně chutné a dlouho skladovatenlné plody.Což není pravidlo.- Mičurin II (470 m)
Spencer, 22.10.2016 Obsahuje fotku
Spencer - 2016 - štíhlé vřeteno Je zajímavé jak je tato odrůda v nynější době zcela zapomenuta.Myslím, ani žádný e-shop ji nenabízí.Můžu říci, je to zážitek tuto odrůdu pěstovat a nejen pěstitelský ale i estetický a chuťový.Zahradě zdar - Mičurin... celý příspěvek >
Beni Shogun, 20.10.2016 Obsahuje fotku
Beni Shogun - 2016 - štíhlé vřeteno Zdálo se, že jsem loni tuto odrůdu přeplodil.Pak jsem si to vyčítal.Letos se ovšem opět tato lahůdka předvedla.Čili řeči o alternaci Fuji a jejích klonů jsou zřejmě z říše zlomyslnosti a odvádění pozornosti od... celý příspěvek >
Orion, 18.10.2016
Zdravím pánové.Neochutnal jsem celou žlutoplodou řadu.Nemohu srovnat podobnost chutí ale Orion i přes všechny potíže pro mě znamená jablko zcela originální chuti.Nechávám jej na stromě o týden déle než je doporučováno.Zpočátku je při konzumaci... celý příspěvek >
Kanzi, 17.10.2016 Obsahuje fotku
Kanzi - 2016 - zapěstovávaný zákrsek První dva plody.Sklizeň 1.října.Moc ochotně od plodonoše ještě nešli ale bál jsem se vzhledem k prvním plodům následného větrného počasí a jejich opadu.Chuťově uvidím, myslím že týden by na stromě asi... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika