Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 19.8.2018 Obsahuje fotku
Williamsova červená - 2018 - Povedlo se jan pár kousků.Přičítám to abnormálnímu vývoji jara kdy se podařilo opílit jen málo květů.Hrušňové květy zřejmě před jabloněmi nemají šanci. Boscova hlavice dopadla ještě hůř.Asi 50% špatně opilených... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2018?, 13.8.2018 Obsahuje fotku
Uveřejňuji svůj malý révový koutek.Nejsou to žádné novinky.Zakládal jsem odrůdovou skladbu na počátku milénia a v té době byla dostupnost odrůd velmi omezená.Tedy z prava do leva.Muškátový PRIM, následuje labrusková odrůda SUFOLK RED, dále NERO a tam... celý příspěvek >
Deliga, 13.8.2018 Obsahuje fotku
Ani ve vyhledavači jsem nenašel samostatné téma na tuto odrůdu.Tedy tak činím.Zveřejňuji snímky prvního plodu naroubované Deligy loni do palmety.Je asi o třetinu menší než současnice Jarka.Jsem opravdu zvědav na kvalitu dužniny a chuti těchto... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 12.8.2018 Obsahuje fotku
Konečně byla včera v podvečer vhodná teplota pro aplikaci vápníku.Také používám Kalcolit forte.V zásobě však mám ještě tří lahve Kalkosolu 25.Ten je připraven pouze pro případ, pokud by vznikla mezera na trhu viz foto. - Mičurin II (470 m)
Jarka, 10.8.2018 Obsahuje fotku
První jablíčko na loňském roubu na palmetě.Příjemně mě zatím překvapuje.Větší nádherně pravidelný plod.Uvidíme jak se bude vyvíjet.Snad jej dopěstuji.Jarka byla prezentována kdysi jako nástupce Rubínu.No asi doplatila na své jméno.Kamošovi u píva... celý příspěvek >
Desert, 10.8.2018 Obsahuje fotku
Jiří II - Jirko Jirko kdyby ste nestrácel čas svojí netektní ironií a přečtl si moje příspěvky na téma Rozela, zjistil byste mnoho zajímavého z praxe pěstování této odrůdy.Tedy ztručně.Rozele se musí dát čas.Mě začala dávat velikostně uspokojivé... celý příspěvek >
Prosím o určení 3 letních jablek, 10.8.2018
Já bych typnul za Mantet vzorek č.2.O trojce není pochyb.Čeho jsem se ovšem zděsil je recenze na odrůdu MIO.Je to jednoznačně zlý úmysl poškodit tuto odrůdu.Na dovolené se setkáváme s letitými přáteli.Vědí o mé zálibě a tak na několik dnů pozvali... celý příspěvek >
Malvazinka, 28.7.2018 Obsahuje fotku
Stará dobrá Malvazinka. - Mičurin II (470 m)
Kam mizí holovouské šlechtění, 23.7.2018
Pane Vysloužile, konečně konstruktivní příspěvek bez osobního napadaní.Vyvstávají další otázky.Zahrádkář přece nemůže být nekalý konkurent.Očka si koupí pro svoji potřebu tedy nekonkuruje profesionálům.Nepodniká načerno v jejich oboru.Mimo toho si... celý příspěvek >
Mantet, 21.7.2018 Obsahuje fotku
Tak jako každý rok, máme dnes s přáteli žranicu v přírodě.Připravil jsem pro ně překvapení v podobě jablek Mantet viz.foto.Špičková akce starých přátel se špičkovým ovocem. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Mantet, 15.7.2018 Obsahuje fotku
Mantet - 2018 - štíhlé vřeteno Chuťová jednička v kategorii letních jablek.Ukázka těsně před postupnou sklizní.Letos se koná asi o 14 dnů dříve. Po loňské vysoké násadě a probírce se očekávaná alternace nekonala.Letos opět vysoká násada a... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 8.7.2018 Obsahuje fotku
Skromě se připojuji k broskyňkářům.Moje priorita jsou jabloně vzhledem k poloze a nadmořské výšce.FM3 mě plodí spolehlivě ale letos je to bomba.Konečně zjara pršelo a plody jsou velmi kvalitní.Žádná zálivka nemůže nahradit srážky zhúry.Sklizeň bude... celý příspěvek >
Mantet, 8.7.2018 Obsahuje fotku
Mantet - 2018 - štíhlé vřeteno Obvykle sklízím první plody Mantet kolem 5÷10 srpna.Letos to vypadá už na červenec.Na snímcích se jablíčka už začínají vybarvovat a nabývat na velikosti. Mantetu zdar -Mičurin II (470 m)
Řez ovocných stromů, 8.7.2018 Obsahuje fotku
Je pravá doba na letní řez.Na snímcích hrušeň Lucasova se směsicí odrůd.Jabloně dělám průběžně již od poloviny června dle potřeby.Odebráním přebytečné zelené plochy omezujeme hořkou pihovatost a samozřejmě lepší světelný efekt v koruně stromu a... celý příspěvek >
Opravný řez - založení nové korunky, 17.6.2018 Obsahuje fotku
Mnohým se zřejmě stalo to co mě.Obdrží nevhodný tvar koupeného stromku.Knihy uvádějí sesazení výšky kmínku ale málo kdo to v praxi vyzkoušel. Tedy sesazení v praxi: Foto 1 - obdržený stromek (Honeycrisp - M7).Místo zákrsku bič s výškou kmínku 150... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika