Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Beforest, 16.9.2018 Obsahuje fotku
Beforest - 2018 - štíhlé vřeteno Kanadská odrůda dovezená r. 1921 do Polska a poté se rozšířila v malé míře i u nás.Neni to žádná krasavice ale její chuť je originální a výborná.Zatím mě trápí plodnost.Po loňské celkem slušné úrodě letos pár... celý příspěvek >
Spartan, 13.9.2018 Obsahuje fotku
Kanadská odrůda (Mc Intosh x Newton) rozšiřovaná od roku 1930.Velmi rozšířená stará klasika.Potřebuje kvalitní péči a vhodný pěstitelský tvar (vřetenový zákrsek, zákrsek, štíhlé vřeteno) jinak plody zdrobňují zvláště při extenzivním pěstováním na... celý příspěvek >
Cherry Cox, 11.9.2018 Obsahuje fotku
Cherry Cox, - 2018 - malý zákrsek Barevná mutace základní odrůdy Coxova reneta z Anglie.Chuťově, velikostí, způsobem růstu naprosto identické se základní odrůdou.Základní odrůda v minulosti hojně používaná při šlechtění nových odrůd.Vděčíme ji za... celý příspěvek >
Gala Mitchgla, 10.9.2018 Obsahuje fotku
Gala Mitchgla - 2018 - malé zapěstovávané vřeteno na M26 Odrůda z Nového Zélandu (Kidds Orange x Golden Delicious).Chuťově výborná odrůda s velkou šťavnatostí, aroma a sladkou příjemnou chutí.Nikoli zde také nazývané "komerční sládě".Vřeteno... celý příspěvek >
Linda - orosená odměna, 10.9.2018 Obsahuje fotku
Linda - 2018 - zatím malé vřeteno Kanadská odrůda jako semenáč odrůdy Langford Beauty.Málo pěstovaná odrůda, která má hodně negativ.Před sklizní předčasně opadává.Letos klizena již 5.září na začátku opadu.Některé roky trpí také praskáním slupky v... celý příspěvek >
Dolanka, 9.9.2018 Obsahuje fotku
Dolanka - 2018 - klon švestky domácí Průběžná sklizeň těchto luxusních švestkových plodů.Německé hybridy mě nechávají klidným.Spoléhám na kvalitu a opravdovou švestkovou chuť.Je pravda, že tato odrůda silně trpí monolií, letos asi 60% plodů (bez... celý příspěvek >
Lobo, 9.9.2018 Obsahuje fotku
Lobo - 2018 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta Kanadská odrůda vznikla jako semenáč odrůdy Mc Intosh roku 1906.Je to tedy již letitá odrůda ovšem svojí chuťovou kvalitou a pravidelnou plodností stále špičková záležitost mezi podzimními... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 6.9.2018 Obsahuje fotku
Charneuská - 2018 - krásná úroda Nalezena jako náhodný semenáč počátkem 19.století v Begii.Výborná chuť a letos i velikostně pěkné plody jako roubovanec do Lucasky. Zahradě a chutným hrušním zdar - Mičurin II (470 m)
Matčino, 6.9.2018 Obsahuje fotku
Matčino - 2018 - štíhlé vřeteno Odrůda nalezena v USA a první popis této odrůdy vyšel v roce 1848.Chuťově výborná s polní odolností proti strupovitosti.Růst má vzpřímený a hodí se spíše na vyšší volné tvary.Nesnáší tvarování a trucuje což mohu... celý příspěvek >
Sklizeň jádrovin 2018, 5.9.2018 Obsahuje fotku
Tato sezóna je opravdu bláznívá.Vše jde tak rychle, že ani ovocnář nestačí reagovat pri zažitých postupech pro svoji polohu..Vše postaveno na hlavu.Letos u mě zvýšený výskyt strupovitosti jen proto, že jsem propásl po odkvětu jeden týden pro... celý příspěvek >
Verierova palmeta - pokus Harlekýn, 3.9.2018 Obsahuje fotku
Jak už jsem zde předeslal, provádím odrůdovou přestavbu palmety Banánové zimní.Nějaké výsledky už se dostavily a tak zasílám na shlédnutí.V U-tvarech zatím převažuje stále původní Banánové zimní a zřejmě nikdy zcela nezmizí.Palmeta zatím působí... celý příspěvek >
Akane - perla podzimu, 2.9.2018 Obsahuje fotku
Japonská odrůda, kříženec (Jonathan x Worcestenská parména).Pro svoji výbornou chuť, vzhled plodů je nepochopitelně přehlížená.Plastická odrůda, vhodná i do horších podmínek s polní odolností proti strupovitosti.Pěstuji tuto odrůdu 17 let a mám pro... celý příspěvek >
Mollies Delicious, 27.8.2018 Obsahuje fotku
Mollies Delicious - 2018 - zababčelé vřeteno - M26 Složitý kříženec (Golden D.x Close x Gravenstein x Engewood) s originální lehce nahořklou výbornou chutí.Plody mívají nejčastěji střední až větší velikost.Jedna věc mě však trápí.Neuváženým... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 21.8.2018
Pane hugovotr - také jsem si všíml odlišného zbarvení mých Williamsek.Objevil jsem ji u souseda mého švagra.Okamžitě mě ta barva zaujala.Není to pravidlo aby jádrovina měla fialovou barvu.Přenesl jsem ji tedy do Lucasky na mé zahradě.Vlastnosti... celý příspěvek >
Dolanka, 19.8.2018 Obsahuje fotku
Dolanka - 2018 - klon švesty domácí Švestičky se začínají zamodrávat.Sklizeň odhadem za 2 ÷ 3 týdny.Pravá švestková chuť. - Mičurin II (470 m)
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika