Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pomůcka pří výběru jádrovin, 11.1.2021
Pane PepaS respektuji Váš názor.Nevím jak dlouho ovocnaříte ale přeji Vám aby tato víra vydržela.Mohl bych polemizovat ale to není účelem této diskuze pokud někdo neomaleňe nenapadá prkotinami odbornost publikace Ing Dvořáka.Ano, my protřelí si... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 10.1.2021
Pane M.V.,srovnávat informovanost dnes a před 45 lety je mírně řečeno neobjektivní i když moderní.Za tu dobu vznikly nové informační kanály, které tehdy neexistovaly.Ještě že internet dává informace jinak by jsme se dnes o nových odrůdách... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 10.1.2021
Pane Peter, bez obav si ji pořiďte.Charneuska je velmi plastická odrůda.Moje zahrada je severně orientovaná a otevřená severozápadním větrům.V pohodě dozrává.Vzhledem k podobné poloze ještě uvedu sklizeň kterou provádím 1/2 září.Za 3÷4 týdny ve... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 9.1.2021
Ono rozcupovat něčí snahu a výzkum je tak jednoduché když moc chcete.Jenom nevím pane Vysloužile kde berete tu jistotu a oprávnění, že Vy jste ten správny soudce.Body 1÷4  - neobjektivní a podsouvání něčeho jiného než o čem publikace měla... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Obsahuje fotku
Vrátíme se zase k ovocnařině.Poslední grafy z publikace Ing Dvořáka, které vám osvětlí plodnost a očekávanou množstevní produkci uvedených odrůd.Vše je samozřejmě orientační, záleží na jakých tvarech se pěstuje a jak se ovocnář o danou odrůdu... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021
Pane bred_ik jistě máte důvěryhodný průzkum nebo vyjádření provozovalele či nějaký graf který dokazuje pokles diskutujících či čtenářů zapříčiněný přítomnosti mojí osoby na tomto fóru.Doufám, že je zde zveřejníte a já se dle toho zařídím.Mimochodem... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Obsahuje fotku
Pane doktore 236.1,není důležité čemu věřím já ale že si dovolujete zpochybňovat výzkum a práci pana Ing Dvořáka.To je neslýchané.Tuto publikaci si chráním jako oko v hlavě.Od té doby (1980) nebylo nic lepšího pro zahrádkáře vydáno s vyjímkou... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 7.1.2021 Obsahuje fotku
Často jsou tu dotazy jakou odrůdu vysadit do malých zahrádek a jakou mají vzrůstnost.V obrázkové příloze jste si mohli přehledně vybrat odrůdu dle vrůstnosti a případně kombinovat s podnožemi aby jste si pořídily odrůdu která by vyhovovala vaším... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 5.1.2021 Obsahuje fotku
Další ukázka, jak byli kdysi zahrádkáři informováni při výběru odrůd.Dnes nemyslitelné. Pokračování příště. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Ostružiník beztrnný, 2.1.2021
Naprosto souhlasím.Navaho má přesně ty chuťové vlastnosti které hledáte.Mám jej asi 8 let a velká spokojenost. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Odrůda Admiral, 1.1.2021
Ještě bych dodal.Náchylnost k houbovým chorobám je při výběru sice důležitá ale pro mě jen orientační a nikoli zásadní parametr.Ošetřuji čtyřikrát proti těmto chorobám v době nejvyššího tlaku a mám klid.Není to měřítko chuťové kvality pěstované... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 1.1.2021
Také všechno nejlepší v novém roce.Něco takové jako záruka správnosti popisů odrůd již skoro neexistuje.Vše je podřízeno komerci a penězům.V počátcích jsem se orientoval podle starších pomologií abych se něco dověděl o odrůdách pěstovaných u nás v... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 31.12.2020 Obsahuje fotku
Před vánočními svátky jsem nafasoval na zahradě jablka a vzal jsem si i dva Admirály.Třetí byl napaden povrchovým ložiskem hniloby.Ten jsem musel vyhodit.Hned jsme s manželkou ochutnali jeden kousek.Výborná chuť, ostrá, hustá a šťavnatá dužnina.Ještě... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 29.12.2020
Pane 92.38 jak můžete hodnotit kvalitu odrůd, když je neumíte ani správně napsat.Já mnohé z nich pěstuju.A při optimální sklizni mají chuť o které nemáte ani představu.Market Vám ji ani nepřiblíží. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Pomůcka pří výběru jádrovin, 29.12.2020 Obsahuje fotku
Další ukázka, jak byli kdysi ovocnáři informováni.Některé tabulky z publikace "Pěstujeme jabloně" - Jan Blažek - 2001.Od té doby již takové přehledy nikdo nepublikuje.Bývaly táké občas v Zahradkáři i jiných publikacích.Mohli jste si po nastudování... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika