|
Ananasová reneta, 7.10.2021  Ananasova reneta - 2021 - pěstováno jako sloupovitý tvar
Tato prastará odrůda s nejasným původem mě vždy přitahovala.Jako malý špunt jsme dostali košík drobných a lepkavých jablek.Strašně mě chutnaly.Požádal jsem před léty o rouby z genové banky... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 7.10.2021  Jonathan - 2021 - vřetenový zákrsek
Letos menší úroda této chuťovky.Stačí, pokud plody nepodlehnou ve skládce svým známým neduhům.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Deliga, 6.10.2021  Deliga - 2021 - Verierova palmeta
Deliga se začíná konečně na přeroubované palmetě prosazovat.Letos pět plodů.Jeden znich jsem při posledním Ca postřiku urazil ve stísněných podmínkách zádovým postřikovačem.
 |
Orion, 6.10.2021  Orion - 2021 - štíhlé vřeteno
U této odrůdy nikdy nevíte jakou máte očekávat úrodu.Prostě se chová jak se jí zachce.Letos uvnitř koruny méně vyvinuté plody.Jinak velká radost za košík velmi kvalitní odrůdy.Nepředvídatelnou plodnost může někdo... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 3.10.2021  Admiral - 2021 - nemocné vřeteno
Reagovat na doktorský příspěvek nemá cenu.Snůška výmyslů.Od posledního příspěvku se stav nezlepšil.V druhé míze žádné přírustky a plody se vůbec od srpna nezvětšovaly.Včerejší stav stromku a sklizené plody. Pouze... celý příspěvek > |
 |
Red Delicious, 3.10.2021  Red Delicious - 2021 - malé vřetýnko
Letos pěkně vyvinuté plody s typickým kalvilovitým tvarem a mohutnými žebry v kališní části.
 |
Larisa (šlechtitel p.Buzrla), 30.9.2021  Larisa - 2021 - štíhlé vřeteno
Odrůda z dílny p.Buzrly vznikla křížením Goldstar x Burgundy.Jako o všech odrůdách tohoto šlechtitele se nikde nic pořádně nedovíte.Mainstream tuto kapacitu šlechtění nezajímá.V příloze je první úroda.První poznatky... celý příspěvek > |
 |
Holiday, 30.9.2021 Toto porovnávání tady již proběhlo.Zvrhlo se to jen v diskuzi o nepochopení.Holiday nechat nějaký ten týden uležet a pak se rozvine ten zázrak.
 |
Jarka, 30.9.2021  Jarka - 2021 - plody z Verierovy palmety
Plody téměř již zapomenuté odrůdy na palmetě začínají převládat nad původní odrůdou.Chuť velmi dobrá, konzistence dužniny skvělá jenom mě tam chybí výraznější příchuť.Letos jsou krásně vybarvené a jsou... celý příspěvek > |
 |
Elstar, 29.9.2021  Elstar - 2021 - štíhlé vřeteno
Letos menší násada květů.Dělá to obrok.Jeho menší plodnost je vynahrazena vynikající kvalitou plodů.Díky za košík.Elstar je špica.
 |
|
 |
Lucasova, 29.9.2021  Lucasova - 2021 - větší zákrsek
Letos byla květní násada tak akorát.Probírka byla minimální.Také jste si všimli jak jádroviny během suchého a teplotně stabilního září s orosenými rány dohnaly teplotní deficit z jara? Ovoce je přímo nádherně... celý příspěvek > |
 |
Jablon - akú 1,5 m od plota, 28.9.2021  Přečtěte si článek ještě jednou.Nikde neuvádím že má vřetena pěstovat na MM106.Píšu, vše záleží na kvalitě půdy a volby vhodné podnože pro konkrétní podmínky a vzrůstnosti odrůdy.Co je na tom nezodpovědné.To by měl pěstitel znát před výsadbou.Jenom... celý příspěvek > |
 |
Jablon - akú 1,5 m od plota, 28.9.2021 Nevím, proč by neukočíroval štíhlé vřeteno na MM106.Nevím jaké má zkušenosti tazatel ale jde to v pohodě.Je nutno se vyvarovat výsadby triploidů na středně vzrůstných podnožích.Při volbě podnože záleží na kvalitě půdy a vzrůstnosti ušlechtilé... celý příspěvek > |
 |
Jeanne d' Arc, 28.9.2021  Jeanne d' Arc - 2021 - dvě malé větvičky v Lucasce
Letos slušná květní násada.Bohužel během vegetace více jak polovina padla za oběť hmyzákům.Hlavně v září.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Omlouvám se, že opětovně zakládám toto vlákno.V... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 28.9.2021  Beforest - 2021 - štíhlé vřeteno
Jako každý druhý rok odrůda pěkně zaplodila.Vzhledem k její alternaci jsem vřeteno sesadil nejméně o 1/3 produkční plochy a na terminál narouboval odrůdu Ghiva.Je škoda aby zdravý stromek jeden rok zahálel.Žádné... celý příspěvek > |
 |