Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rouby jabloně, 12.1.2022
Pokud mě příjdou rouby ze zahraničí a putují týden namáčím konce s řezem do vázy s troškou vody asi hodinu.Nikdy člověk neví kde byly a jak dlouho než byly vyexpedovány.Čerstvé rouby a ze známých zdrojů zapíchnout hned do vlhké směsi písku a... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 10.1.2022 Obsahuje fotku
Po obědě jsem dostal chuť na nějaký desert.Volba padla na Fuji Raku Raku.Skvělá volba, skvělé jablíčko. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
5 TOP odrůd jabloní, 10.1.2022 Obsahuje fotku
Brousím na googlu po jabloních a narazil jsem na tyto stránky viz.příloha.Snad to projde.Svérázné hodnocení odrůd jabloní. Není třeba to brát příliš vážně.Spíše pro pobavení. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Kanzi, 2.1.2022 Obsahuje fotku
Jako každý rok moje kroky 1.ledna míří na zahradu. Přívezl jsem si jablka a také pár prvních plodů Kanzi na konzumaci. Výborná chuťovka ale zbytek ponechám ještě ve skládce. Z minulých let mám ověřenou její vysokou konzumní kvalitu do konce března.Je... celý příspěvek >
Jadroviny 2020, 21.12.2021 Obsahuje fotku
Zdravíčko.Blíží se Vánoce a jablka k nim neodmysliteně patří.Včera jsem vyskladnil na svátky chuťovky.Z leva: Jonagored Supra, Spencer, Fuji Beni Shogun a Larisa. Stejné pořadí na jednotlivých snímcích. Na jablíčka odrůd Jazz, Kanzi, Admirál,... celý příspěvek >
Řez jabloně, 30.11.2021
Ano paní Lído.Tazatel správně vyhodnotil schema úpravy vysazeného stromu a Vaše doporučení jeho návrhu. Debata se začala zaměřovat na nepodstané věci a hlavní řešení začalo zapadat.Považoval jse za nutné podpořit toto řešení.Vidím to... celý příspěvek >
Řez jabloně, 30.11.2021
Ostříhejte stromek jak znázorňujete v prvním příspěvku.Odstraňte konkurenční větve jak uvádíte a zbylé čtyři obvodové zastřihněte do jedné roviny.Terminál zastřihněte asi 20 cm nad rovinou obvodových větví (spodní žlutá).Na dvouletém terminálu jsou... celý příspěvek >
Deliga, 27.11.2021 Obsahuje fotku
Před dvěma lety jsem měl první dva plody a nebyl jsem nijak moc nadšen.Ovšem letošní plody jsou vynikající.Milé překvapení této zapomenuté odrůdy.Nechal jsem je na stromě déle než před dvěma roky a vyplatilo se.Dnešní ochutnávka v kategorii... celý příspěvek >
Larisa (šlechtitel p.Buzrla), 23.11.2021 Obsahuje fotku
Dnes jsem ochutnal první plod Larisy.Dužnina je žlutavá, hustá, jemnozrná a velmi šťavnatá.Při konzumací krásně lámavá.Velmi příjemně se konzumuje.Po moribundusu ještě nejsem v chuťové formě, tedy zatím příchuť nehodnotím ale rozhodně je to sladší... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 16.11.2021 Obsahuje fotku
Fuji Raku Raku - 2021 - štíhlé vřeteno V příloze jsou jablka focená na přelomu října a listopadu.Letošní slunečné podzimní pocasí jim barevně prospělo a doufám že i chuťově.Jablka jsou stále na stromě a týden asi zůstanou.Moribundus mě na zahradu... celý příspěvek >
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 5.11.2021
Vysázen stromkový rybíz Losan a jabloně Ladina (M9), Meteor (M26) a Admirál (M7).Na jaře proběhne ještě nějaké roubování. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Zahradnictví Spomyšl, 3.11.2021 Obsahuje fotku
Okolní prodejci mě ničím nezaujali (stále stejná nabídka) tak jsem po letech zkusil e-shop.Zvolil jsem Spomyšl.Před hodinkou mě přišly stromky a byl jsem příjemně překvapen.Místo avizovaných prostokořených špičáků jak mají v podmínkách dodány... celý příspěvek >
Súkromná degustácia 2019 (p. Buzrla), 3.11.2021
Prvním rokem odebírám odborný dvouměsičník pro vinaře a ovocnáře.Jsou zde vynikající články. Včera mě přišlo páté číslo a na dvoustraně je článek o ovocnářství Buzrla. Jsou tam uváděny nejvydařenější šlechtění p.Buzrly včetně fotografií odrůd.Velmi... celý příspěvek >
Pink Lady, 1.11.2021 Obsahuje fotku
Pink Lady (nový klon) - 2021 - štíhlé vřeteno Včera jsem očesal nový klon abych ho ochránil před následnými deštívými dny.Tvarově je baculatější a větší než základní Pink Lady která je zřejmě trochu pozdnější.Je v poloskleníčku a současně s Fuji... celý příspěvek >
Pink Lady, 27.10.2021 Obsahuje fotku
Zatím průběžný stav Pink Lady.Na snímcích plody nového klonu.Přesný názav neznám.Letošní průběh počasí je mnohem lepší a krásné a prosluněné říjnové dny dávají plodům jak kvalitu tak vybarvení.Zůstananou na stromě jak dovolí počasí. Zahradě zdar... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika