|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Napadené listy rybízu, 11.5.2021 Mšice. |  | Hodnocení řezu vrb, 10.5.2021 Zdá se že jsou to "běžné" vrby, možná košíkářské. No a když dotyčný nechce, aby vyrostly až do vesmíru, musí to takto upravit. Jděte se na to podívat v červenci, srpnu, spatříte zázrak. |  |
|  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Já to trošku rozvedu. Každý (skoro) na něčem ujíždí. Někdo na peckovinách, jiný na rajčatech, další na révě. Proti tomu nemám ani jedno zblo. Ten příměr s cenou je jen oslí můstek dostat se k tomu, že ta vaše brzká a bohatá úroda bude vykoupena... celý příspěvek > |  | Zpožděné kvetení třešní a višní, 8.5.2021 Odhaduju u nás 14 dnů zpoždění, obvykle řepka kvetla na 1. máje a zatím nic. Zajímavý je, že na mezích trní kvete už týden ale slivoním na zahradě se vůbec nechce. Mají popupata ale ta se neotvírají. |  | Kdy dát do země brambory?, 7.5.2021 Jen budou trochu opožděné, aspoň unikly omrznutí. |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 7.5.2021 Dal bych topný kabely řízený laboratorním termostatem s přesností na 0,01 st. Ale pak by se vaše rajčata na trhu vyvažovaly zlatem. Pokud jde o termín můj, po víkendu jdou do folníku (zatím ve skleníku pod netexem). Folník tam stojí už 14 dnů a snaží... celý příspěvek > |  | Výsadba foliovník, 5.5.2021 No to nemáte pravdu ani trochu. Samozřejmě, že ztráty nezruinují, ale rostliny jsou v tahu a buď musíte se zpožděním koupit a zasadit jiné, nebo máte po úrodě. A pro tu to vlastně děláte/děláme. Takž ono se opravdu vyplatí počkat, než si pak rvát... celý příspěvek > |  | Výsadba foliovník, 22.4.2021 No já to vidím tak, že je potřeba znát - zjistit, kolik mrazu ještě ten folník udrží. Tepla zjara nebývá přebytek a pokud je, dá se odvětrat. Mráz ne. |  | Výsadba foliovník, 21.4.2021 Jistěže ano. Ale když 12. května je -6, těžko co odolá. Jsou tam saláty nebo kedlubny, ty to snesou. A rajčata si počkají do poloviny května. |  | Paprika nasadila květy - je to brzy?, 21.4.2021 Ve Znojmě se jistě budou papriky pěstovat trochu jinak než na Vysočině. Zeptejte se někoho v okolí jaké má zkušenosti. Tady se dozvíte spoustu hloupostí, jako například chovat mšice. |  |
|  | Výsadba foliovník, 21.4.2021 To přece nezáleží na skupině, to záleží na poloze a počasí. |  | Škůdci citroniku, 19.4.2021 Zatím setrvalý stav. Kytka neztrácí listy, ale ani neraší. Takže čekám. Uvádí se, že v zimě v suchém ovzduší jsou svilušky nejčastější problém, proto ten odhad. Jinému radil, sám sobě neporadil... |  | Škůdci citroniku, 19.4.2021 Nedávno jsem se tu taky ptal. Nejspíš svilušky. Dal jsem k němu jedovatou tyčinku.
|  | Píst, válec, přidření, zadření, 16.4.2021 Ve válcích moderních strojů není žádná ocel, jen tenká vrstvička chemicky upraveného hliníku. Stačí málo a je to. Jak píše kolega výše, víc mazat a nepřetěžovat. Z nekvalitní fotky na dálku se nedá nic určit. |  | Spor se sousedem, 15.4.2021 Nejde o to, co tam roste, jde o daně. |  |
 |
|
|
|