|
Do kdy otrhávat květy u chilli paprik?, 13.6.2021 Jde o ten rychle přijatelný vápník!!! |
 |
Mlada vinna reva kape, 13.6.2021 Těžko říct co bude a těžko hádat co bylo. Jestli jste koupil nové vitální szaenice a teď chřadnou, někde chyba je. Příčinu můžem jen hádat, vy ji možná znáte. Jako choroba to nevypadá. Namátkou mráz, herbicid v zemině, nechtěné postříkání herbicidem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Právní ochrana starých odrůd, 13.6.2021 Jajk s právní ochranou nevím, ale výpěstky by (asi) měly být schválené úkzúz, když to bude podnikání. |
 |
Do kdy otrhávat květy u chilli paprik?, 12.6.2021 Ledek vápenatý se dává právě proti tomu černání špiček z nedostatku vápníku. Při kvetení a začátku tvorby plodů. |
 |
Do kdy otrhávat květy u chilli paprik?, 11.6.2021 Inu už se k tomu úspěšně blížíte. Když otrháte v polovině června květy, co myslíte že kdy sklidíte? Letošním jarem je vše "postižené". Přidejte na výživě, ledek vápenatý a pak kristalon, doporučenou koncentraci. |
 |
Angrešt Zlatý fík - nová rezistentní generace?, 11.6.2021 A není tohle Chryso? Mám a vypadá tak. Fík jsem měl, než jsem ho podťal strunou. Podle mně má víc "šišoidní" tvar, takový různě nepravidelný ovál. Tohle je pěkně kulaté. To na původní fotce je podvod. |
 |
Do kdy otrhávat květy u chilli paprik?, 11.6.2021 Ideálně do konce sezóny. Odpadne hlavní problém a to je zpracování plodů. |
 |
Prosím o identifikaci, 10.6.2021 A vy se jich jako bojíte, či co? |
 |
Proč réva nekvete?, 10.6.2021 Ten doprava jestli nemá násadu ustřihněte co nejblíž kmínku, nechte jeden letorost a optrně rovnejte. Vlevo bych já navrhoval spodní ustřihnout, horní nechat a letorost vést na levou stranu zhruba ve stejné výšce jako pravý. U obou nechte zásobní... celý příspěvek > |
 |
Proč réva nekvete?, 10.6.2021 To že některá réva plodí na krátkém a jiná na dlouhém dřevě je odjakživa známé a přizpůsobuje se tomu řez. Například Somerset Sedless nasazuje kdekoliv na výhonu od začátku letorostu 3-4 hrozny, takže s tím můžu dělat co je libo. Mimochodem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zaštipování okurek - rada pro začátečníka, 9.6.2021 Tohle je velmi zajímavé a byť trochu na palici, zkusím to letos. |
 |
Řasy v trávníku - jak se jich zbavím?, 7.6.2021 O chovu sterilních trávníků se musíte hodně naučit. Je to věda. |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.6.2021 Mně je to vcelku jedno, ale jen k tomu zahřívání. Seno v kupce se do rána zahřeje docela fest. A to není syrová tráva, ale tak do 3/4 suché. A snad jsou známé i případy samovznícení vlhkého sena. A na žádném kompostu nebylo. Je z louky, obvykle. |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.6.2021 Výsledkem všech těch procesů je organická hmota, která obsahuje nějaké živiny a prospívá půdě, tedy hnojí (bokashi). Amatérovi vcelku bude jedno, co tam probíhá, ono to bude podle podmínek nejspíš všechno dohromady, s tím, že něco převládá. Ale jakto... celý příspěvek > |
 |
Ake cerpadlo na zahradu bez elektriny, 2.6.2021 Paní má neřešitelné zadání. Ruční pumpa, kterou má, ji nebaví. Nechce na zahradě nic nechávat, to znameán že vše bude vláčet sebou kamsi a odkudsi. Má nemocnou chrbticu, takže nemůže tahat těžké věci. Řešení je buď benzínové, tedy motorové čerpadlo... celý příspěvek > |
 |