|
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 29.12.2021 Je a lepit to nijak nebudu, myslím, že to stejně nevydrží. PP. |
 |
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 29.12.2021 Prosinec 37 mm a konec měření. Srážkoměr mrazem prasknul, i když je kuželový a taxem si myslel, že vydrží. Jenže mysleti znamená... Zjistil jsem, že to tak nějak nepotřebuju, když budu toužit po milimetrech deště, podívám se na in-počasí na nějakou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Papriky 2022, 28.12.2021 Bylo by dobré uvést proč nepoužívat Kristalon start.
|
 |
Plnicka klobas, 27.12.2021 Taky nevidím důvod chroupat šlašky jak píše paní L. Kočkám to šmakuje. Ale především přece záleží na tom co a jak se mele. |
 |
Plnicka klobas, 26.12.2021 Tak samozřejmě, že v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá. Je to dané zkušeností kuchařek, která se předávala generačně. Že se to stalo součástí návodu je trend dnešní doby. |
 |
Švestky 2021, 25.12.2021 Těžko říct proč zrovna vám nechutnají. Ale obecně platí, že rané sorty zeleniny a ovoce nejsou tak kvalitní, jako ty pozdní. Vyplývá to z logiky věci, kdy ta kytka má víc času a energie ne výrobu. PP.
|
 |
Plnicka klobas, 25.12.2021 Napadá mně jediné. To maso není umleté a firma tak snad reaguje na reklamace, které dostávali, když ""kuchařky"" to maso zamíchaly do karbošů a předložily zhýčkanému manžílkovi. Jen spekulace. |
 |
Kavkazská jedle v ovocném sadu?, 22.12.2021 Ale to bylo jen přirovnání, jedle porostou jako blázen, když nebudou v extrémně špatných podmínkách. Ale ten růst je jen jedna věc. Naprosto souhlasím se vším, co jste napsal. Už pro to, že jezdím pro stromky k soukromníkovi, který má plantáž. A tam... celý příspěvek > |
 |
Kavkazská jedle v ovocném sadu?, 22.12.2021 To je řečené obrazně. |
 |
Kavkazská jedle v ovocném sadu?, 22.12.2021 Ty jedle vám ty jabloně klidně zadusí. Akorát počítejte, že když to neprodáte a přeroste vám to, nestačíte to včas likvidovat. |
 |
|
 |
Kdoule - poživatelnost za syrova, 13.12.2021 Jako základ pečeného čaje u nás používáme rybíz. A protože nemám kdouli, ale kdoulovce, ten v té době ani ještě neví, co je to zrání. Zkoušel jsem to nějak využít podle jakéhosi receptu z internetu a byl to hnus, velebnosti. Pak jsem vynalezl jistý... celý příspěvek > |
 |
Vapnenie a priemyselné hnojiva, 12.12.2021 Jenže ono nejde jen o nějaké deště. Jde o půdní podloží. Na Mikulovsku asi vápnit nemusí. U nás na vysočině se vápnit musí. Tečka. Zase google-inženýr. |
 |
Paprika jako dvouletka?, 3.12.2021 Pěstování paprik v zimě za oknem a meruněk na Vysočině je mučení rostlin i pěstitele. |
 |
Kalene sklo a spalenie rastlín, 21.11.2021 Jen poznámka. V mém kraji skleník (nevytápěný) není drahý pro žádnou zeleninu, byť ředkvičky v něm pěstovat neumím. Běžně se v chytrých knihách píše "okurky pěstujeme na poli". Tak když zasadím okurky "na pole", nenajdu tam za měsíc ani ty sazenice.... celý příspěvek > |
 |
Jak ošetřit rebarboru před zimou?, 19.11.2021 Rebarbora si dělá co chce. Buď roste jako Adéla, nebo chcípne. Na staré zahradě jsme měli rebarboru s dvoumetrovými květy. Na nové zahradě rostla taky. Jenže jsem ji přesadil a bylo hotovo. Nerostla, zašla. Pak jsem udělal několik pokusů s odkopky,... celý příspěvek > |
 |