|
Nové plemeno Isa Brown Red, 2.3.2022 Vy ne že snad nemáte trochu pravdy, ale značně to motáte. Hybrid v dnešním slova významu je kříženec první (někdy druhé) filiální generace dvou čistých rodičovských linií. Potomstvo tohoto křížení je v této první generaci uniformní, a má řadu... celý příspěvek > |
 |
Jak poznám škůdce podle otvoru v zemi?, 28.2.2022 Ten původní dotaz byl napsaný divně. Hryzec naopak nory zakrývá a dělá je mělce pod povrchem. Krtek dělá krtiny, což je obecně známé. Myší díry jsou otevřené. Jestli lasička vleze do myší díry nevím, a nijak to nepoznáte, ledabyste u té díry seděl a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak poznám škůdce podle otvoru v zemi?, 27.2.2022 Nijak. Krtek slepice nežere, myši taky ne. Hryzce poznáte až začnete z půdy vytahovat záhadně schnoucí stromky, co mají spodek okousaný do kolíku. Lasička slepici zakousne, ale v myší díře nežije. |
 |
Účinnost postřiku hřebíček + skořice proti plísním, 25.2.2022 Podle mně je ta vaše slohová práce poněkud rozvrkočená do příliš mnoha směrů. Jen poznámku. Každý si přece své těžce a poctivě vydělané peníze může utrácet za co je mu libo a na co dosáhne. Někdo si koupí za šílené prachy sazenici čehosi, jiný za... celý příspěvek > |
 |
Postřik na list - cererit, 25.2.2022 Myslím, že cererit je při granulování vázaný na nějaký vápník, sádru či co. Mysleti znamená... Takže snad rozmíchat, nechat ustát a použít čirý podíl by asi šlo. |
 |
Sírne sviece v polykarbonatovom skleníku, 21.2.2022 Síra vám sežere kostrukci na maděru. PP. |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 20.2.2022 Vliv místních podmínek se musí jednoznačně vzít v úvahu je to velmi významný faktor. Vzpomínám, že kdysi - snad PzP - popisoval chuť jakéhosi malého rajčete, (nevím už odrůdu) jako velmi dobrou a sladkou. Já jsem naopak chtěl odrůdu vyřadit, protože... celý příspěvek > |
 |
Horké kompostování ze studené hromady, 18.2.2022 Kdyby tam nebyly bakterie, je půda mrtvá a nic v ní neporoste. |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 18.2.2022 Na rugosy pozor, když se jim místo zalíbí, Adéla je proti nim domácí mazlíček. |
 |
Opět stará třešeň kácet/zkusit zmladit?, 16.2.2022 To je pravda, všichni vědí houby, jak to tam vypadá a odkud fouká vítr. Jediná rada je "dělejte, co uznáte za vhodné". PP.
|
 |
|
 |
Mala previsla visen,jaky to muze byt druh?, 11.2.2022 Vackovu, když ji seženete.
|
 |
Která zelenina je odolná španělským slimákům, 8.2.2022 Lidé si nemyslí, že neúčinkuje, lidé to vědí. Viz diskuse před časem tady na fóru.
|
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 6.2.2022 A právě proto já to piplání doporučuju nechat na množiteli a koupit pěkné zdravé velké sazenice. O stáří jsem nic nepsal a myslím, že nějak nerozhoduje. Rozhodující je kvalita nakupovaného výpěstku a u borůvek to podle mně platí naprosto. Několik... celý příspěvek > |
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Borůvka je vynikající spolehlivé ovoce bez jakýchkoliv chorob a potřeby chemického ošetření, alespoň u mně na zahradě. Když se dodrží podmínky výsadby, je naprosto "bezúdržbová" a vyjma hnojení a závlahy nepotřebuje žádnou péči. |
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Já bych borovky z internetu kupoval jen v největší nouzi. Stav sazenice je ten nejdůležitější předpoklad úspěšné výsadby. PP. |
 |