|
Bystricka slivka - odolna voci sarke?, 26.4.2025 Bytřickou muškátovou mám (z Plantexu Veselé). Má šarku ale plodí a škody na plodech jsou minimální. Měl jsem 3 ks a 2 jsem odstranil. Problém nepřekonatelný v našem regionu je chroba Pseudomonas Syringae. Té neodolaly tyto odrůdy. Čačanská, Stanley,... celý příspěvek > |
 |
Prosím o identifikáciu 2 odrôd jablk, 21.11.2024 Dosti se to podobá Croncelskému. Jadernička to není. Jadernička se bezpečně pozná když se k obědu narychlo udělá kompot a čtvrtky jablka oloupané se povaří. Téměř všechny odrůdy se rozvaří a "rozsypou" při trochu delším vaření ale jadernička Moravská... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pokácet či naroubovat?, 22.11.2021 U pilatky je nejdůležitější načasovat postřik. Ani brzy ani pozdě. Vše se mine účinkem. Pilatka sídlí v zemi a jakmile vylítne "nabodne" vajíčko je čas. Jamile se vajíčko vylíhne už je pozdě, už je zavrtaná a postřk neúčinkuje. |
 |
Pokácet či naroubovat?, 22.11.2021 Tchánovi také "trnky" nerodily až jsem jej upozornil, že to je pilatkou. Stačil jeden postřik ve správnou dobu a to bylo úrody. On si málo kdo všimne, že miniaturní plůdky odpadly těsně po odkvětu aniž to někdo postřeh. |
 |
Identifikace odrůdy + volba podnože pro nový strom, 21.11.2021  Děkuji za příspěvek. Jabloň se nachází v zhradě v Brně Heršpicích. Další foto ukazuje na habitus. Je to asi novodobá odrůda. |
 |
Identifikace odrůdy + volba podnože pro nový strom, 21.11.2021  Prosím někoho znalého o identifikace odrůdy jablek na obrázku |
 |
Nevyrašené letorasty, 31.5.2021 Na Valašsku tato choroba řádí jak čert (Pseudonomas) ale to na snímku nějak vyrašilo a zdá se mne, že to bude něco jiného. |
 |