|
Květináče papričky - velké množství, 9.4.2021 Zkuste se zeptat v Lídlu zda nemají ty černé květináče co v nich mají řezané květiny. Oni je vyhazovali. Odhadem mají asi 10- 13 litrů. Bohuna |
 |
Rez tresne, 8.4.2021  Potřebovala bych poradit zda dobře provedu řez této třešinky. Kratší větvičku úplně odstřihnout. Delší rovnat na terminál a zapěstovat novou korunku. Tu kytici květů asi také odstranit. Na kmenu to též odstranim. Jde mi o korunku. Stromky mají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rubinola - podnož, 18.2.2021 Nevím do jaké výšky by vyrostla, každoročně ji musím stříhat. Přírusky má podle odhadu dlouhé i 80 cm. Nevím jak je Bohemia náročná na postřik. Stříkám všechny jabloně mám i staré odrůdy tak postříkám všechny. Přiklonila bych se také k Bohemii, jsou... celý příspěvek > |
 |
Rubinola - podnož, 17.2.2021 Já mám Rubinolu na MM106 a roste hrozně do šířky i výšky. Naproti tomu Bohemia na MM106 roste pomalu. Jsou sázeny ve stejném roce a rubinola je jednou tak veliká i tlouška kmenu. Poškozena bývá také i když vloni to bylo méně. Bohuna |
 |
Nemoc mandloní, 12.9.2020 Tuto suchou skvrnitost-dirkovitost jsem měla na broskvi. Plno listí spadlo. Stříkala jsem to Talentem a pohnojila ledkem amonným. Vyčetla jsem to zde na foru a u mě to pomohlo. Broskev má už nové přírustky. Teď je již ale dost pozdní doba a mrkněte... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrny na listech, 21.7.2020 Suchá skvrnitost peckovin. Já jsem to postříkala Talentem a přihnojila. Bohuna |
 |
Přerostlá rajčata - jak na ně?, 16.7.2020 Jen takový nápad, nepomohlo by dát na vršek rajčete kelímek od tvarohu, čerstvých sýrů nebo od navážených salátů? Rajče by nemohlo růst nahoru tak se třeba ohne samo. Já jsem to ale nezkoušela. Bohuna |
 |
Jak je to s dusíkatým vápnem, 23.5.2020 Já sázím rajčata už minimálně 10 let na stejné místo a rodí každoročně. S dusíkatým vápnem nemám takovéto zkušenosti ale že by zničily sazenice to nevím. Tak je dejte v klidu na stejné místo. Bohuna |
 |
Poznáte škůdce na naší třešni?, 12.5.2020 Mšice, postříkat Mospilanem. Bohuna |
 |