|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Opylovač Rivan, 24.5.2025 Moje Rivany byly přiměřeně velké (nikoliv drobné) a velmi dobré. Nějak zvlášť hodně tady nepršelo, takže popraskané nebyly. V některých letech tak dobré nejsou. Chutné byly zřejmě proto, že bylo v tu správnou dobu pro jejich kvalitu sucho a... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 24.5.2025 Jinak, Martine, když už zmiňuješ tu nejranější Františku, tak ta moje Sagittaria má jen jeden plod, přitom plůdků broskví jsou všude mraky a to i na choulostivých odrůdách. I ten Sugar Time má docela dost plodů, a u kterého by mě zajímal názor... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 24.5.2025 Víte sám, pane Waltře, jak na tom jsem zdravotně, takže letos budu možná na všechno jen koukat. Meruněk tentokrát přežilo velké množství, snad prvně je k vidění obsypaný Early Orange, což je hodně kritizovaná odrůda. Nejvíce obsypaný je nepravý... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 24.5.2025 Teploty i k zítřejšímu dni 25.5. mají ráno padat k nule, a tedy nevím, jestli něco ještě nezmrzne ve středních a vyšších polohách, ale jinak je květen senzační. Žádný přechod ze zimy hned do léta, jako v minulosti. Zalito je pěkně, i když jinde možná... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 23.5.2025  Díky, MilošiK. Včera ve zprávách jsem zaregistroval nějakého velkopěstitele, který říkal, že třešně mu pomrzly, ale meruněk bude hodně (po třech letech). Možná, že to bylo letos o štěstí a ne každému meruňky vydržely. Tady je meruněk nebývale hodně,... celý příspěvek > |  | Opylovač Rivan, 23.5.2025 Nevím, jak u tebe, Martine, ale u mě byl Rivan velice dobrý. Není to každý rok stejné. Žádnou další "májovku" nemám, ale tyhle první třešně přijdou fakt k chuti. Úžasná ranost, zvlášť, když ty další zrající odrůdy jsou ještě zelené. Velmi cenná... celý příspěvek > |  | Opylovač Rivan, 18.5.2025  První ovoce chutná nejvíce. |  | Meruňky 2025, 16.5.2025  Věštba předsedy ovocnářské unie se naplnila. Situace z minulého roku se neopakovala. Ovoce nezmrzlo, i když ranní teploty jsou stále dost nízké. Studený máj v stodole ráj, ale bez potřebných srážek to bude ráj jen poloviční. |  | Počasí 2025, 18.4.2025 Děkuji, pane Waltře, jste nejlepší. Koukal jsem, že těch dostupných odrůd je opravdu hodně a s velmi lákavými plody, možná, jak píšete, že u nich nedozraje ta druhá úroda. Všude se uvádí zralost jen září až říjen, nic dalšího. |  | Počasí 2025, 17.4.2025 A jakou by jste doporučoval odrůdu a jaké jsou úskalí pěstování. Zimní mrazy? |  |
|  | Vápník pod rajčata, 15.4.2025 Já jsem chybu přiznal, tak nechápu, co ještě chcete. Používal jsem Kristalon pro rajčata a papriky místo po týdnu po čtrnácti dnech. Ať si to každý přečte v návodu a dělá to podle něj. Když je tam napsáno po týdnu, tak po týdnu. Zřejmě z toho máte... celý příspěvek > |  | Vápník pod rajčata, 15.4.2025 Ano, ale nechápu, proč z takové malichernosti děláte takovou vědu. Už jsem to zopakoval několikrát a vám to stále nestačí, tak buď neumíte číst, anebo to děláte schválně. |  | Vápník pod rajčata, 14.4.2025 Já jsem se domníval, že číst umíte, ale asi jen to, co se vám hodí. Možná jste nějaký dokonalý člověk, který se nikdy v ničem nesplete,. Tak to blahopřeju.Já tak dokonalý nejsem a čím jsem starší, tak se věci spíš mění k horšímu. |  | Vápník pod rajčata, 14.4.2025 Asi jsem si to špatně přečetl. Rajčatům to neublížilo, zvlášť, když je to předepsaná dávka, jen v delším časovém odstupu. Je to naprostá prkotina, a navíc používám více druhů hnojiva, ale jak vidím, je zbytečné něco vysvětlovat. Máte z toho téma... celý příspěvek > |  | Vápník pod rajčata, 14.4.2025 Umanul? Prostě jsem to tak minulý rok dělal. Vidím, že je to pro někoho těžko pochopitelné. Dělejte to tak, jak je to tam napsané a budete mít klid. |  |
 |
|
|
|