|
Příspěvky uživatele - 121.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Velkost jamy pre hrusku na podpniku dula, 29.3.2021 Nakoniec som vykopal 1,1m hlboku jamu s priemerom viac ako 1m. Takze myslim, ze teraz to je luxusny priestor aj pre silnejsie rastuce podpniky ako je dula. Zeminu som nemohol zmiesat 1:1, lebo to skoro ani zem nebola, ale kvazi stavebna sut zmiesana... celý příspěvek > |  | Velkost jamy pre hrusku na podpniku dula, 29.3.2021 Pri kopani jamy pre hrusku som zistil, ze sa jedna o navazanu zem, skor bordel, s kuskami kamenia a v hlbke asi 70cm je cisty lepivy, nepriepustny il. Vykopal som jamu s priemerom 70cm a do hlbky 80cm. Do diery dam urodnu ciernu zem. Bude takato... celý příspěvek > |  |
|  | Cacansku lepoticu alebo Stanley?, 23.3.2021 Vsade k Toptaste uvadzaju ako najlepsie opelovace, prave tieto 2. Ale necham si poradit ineho vhodneho opelovaca k Toptaste, z nejakych novovyslachtenych odrod. |  | Odroda Madarska je dobra volba?, 22.3.2021 Mam vybranu odrodu Madarska na myrobalane. Zahrada je v teplej oblasti 130m n.m. Hladal som odrodu, ktora ma chutne plody a ma aspon nejaku odolnost voci chorobam. Bude to jedina marhula v zahrade. Su aj lepsie odrody, co sa tyka kvality plodov a... celý příspěvek > |  | Cacansku lepoticu alebo Stanley?, 22.3.2021 Ku slivke Toptaste chcem vysadit vhodneho opelovaca. Slivku chcem na stredne rastucom podpniku St.Julien. Zahrada je v teplej oblasti 130m n.m. Ktora z tychto dvoch odrod by ste odporucili, vzhladom na kvalitu plodov, urody, odolnosti voci chorobam?... celý příspěvek > |  | Vhodné rozmiestnenie ovocných stromov, 20.3.2021 Pod stromami bude trava, ale lucna, ktora nevyzaduje caste kosenie, teda ziadny okrasny travnik. Okolo stromov bude samozrejme vynechane miesto, teda bez travy. |  | Vhodné rozmiestnenie ovocných stromov, 20.3.2021 Ok, vdaka za nazor. Najskor som tam mal naplanovane iba 4 stromy, ale zahradnik z jednej ovocnej skolky mi vravel, ze kludne tam mozem dat viacej stromov. Nedokazem vhodnym strihom udrzat koruny v rozumnych medziach? Pocital som s priemerom koruny... celý příspěvek > |  | Vhodné rozmiestnenie ovocných stromov, 20.3.2021 Susedov pozemok sa nachadza len na lavej strane. A jeho plot je od tej modrej ciary cca 0,8m, takze to hadam nebude take kriticke. |  | Vhodné rozmiestnenie ovocných stromov, 20.3.2021  Mám posledný kus záhrady, kde chcem vysadiť zopár ovocných stromov. O vhodnej vzdialenosti medzi stromami som si už čo to prečítal, ale názory sa dosť rozchádzajú. Zámerne som zvolil podpníky, ktoré mierne spomaľujú rast, teda je predpoklad, že to... celý příspěvek > |  | Vzdialenosť opeľovača ku slivke Toptaste, 19.3.2021 Mám slivku Toptaste na podp. St.Julien, ktorá je čiastočne opelivá. Chcel by som vysadiť opeľovača Čačanskú Lepoticu. Problém je, že pri pôvodnej slivke už nie je miesto, musel by som ju vysadiť až cca 50-55m od nej. Je problémom takáto vzdialenosť... celý příspěvek > |  |
|  | Priprava plochy pred sadenim travy, 20.4.2020 Dakujem. Urobim, ako pisete. Samozrejme, po navezeni novej zeminy, nebudem hned sadit, ale necham zelinu vyrast. A potom postrek. Takto som to robil na inej mensej ploche. Tam som vsak pyr rucne odstranil z kazdeho kuska, pirylivanim a vybranim... celý příspěvek > |  | Priprava plochy pred sadenim travy, 19.4.2020 Dakujem za odpoved. Nemozem nad nim mavnut rukou, pretoze tam chcem zalozit okrasny travnik. Predpokladam, ze po pouziti herbicidu rastlina uschne. Je treba tu plochu potom porylovat, alebo staci trave, tych cca 10cm navezenej prekyprenej zeminy? |  | Priprava plochy pred sadenim travy, 19.4.2020 Plochu, na ktoru sa chystam zalozit okrasny travnik, je plna pyru. Na povodnu plochu pojde priblizne 10cm novej zeminy. Otazkou je, ci staci, ked porylujem plochu a pyr obratim zelenym dole. A na to navozim 10cm novej zeminy. Dokaze ten pyr prerast... celý příspěvek > |  | Aké kríkové alebo stromkové drobné ovocie na tienisté miesto?, 18.2.2020 Mám kúsok ornej pôdy s rozmermi cca 1,3x3,5m. Z jednej strany sú husté kríky a z druhej strany záhradný domček. Širšie strany sú tienené, prístup svetla je z južnej strany. Chcel by som tam vysadiť 2-3 ovocné kríky alebo stromky s drobným ovocím. Čo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|