Příspěvky uživatele - 36.244

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajče Start F1, 4.1.2021
Jo, jo, vždycky je to něco za něco, přesto považuji Start za nejlepší české rajče, u něhož mi je (kromě vynikající chuti) sympatické právě to, že má slabou slupku. Mirek
Rajče Start F1, 4.1.2021
Ano, sluneční úžeh/úpal, popř. (trochu nevhodně) spála plodů rajčete není žlutý límec. U mně se úžeh vyskytl, neboť má zahrada v 260 m n. m. se nachází ve srážkovém stínu Krušných hor, je situovaná na jih a v letech 2018 a 2019 byly v naší lokalitě... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 4.1.2021
Brunito bych rád vyzkoušel, ale letošní výsevní plán už překračuji o 10%. Takže snad až příští rok. Možná však bude průkopníkem pan Kuky. Mirek
Rajčata 2021, 3.1.2021
Niki Zel jsem pěstoval loni, příliš mě nenadchla, již ji pěstovat nebudu. Jedná se o slovenskou odrůdu, má pěkný silný keř dosahující výšky kolem 170 cm. Plody jsou tvrdé, silná slupka, chuť klasická rajčatová. Mirek
Rajče Start F1, 3.1.2021
Bude to patrně to, co napsal Vladímír. Příčinu jsem neznal, pouze jsem zaznamenal, že při vysokých letních teplotách jsou plody Startů "poškozeny" žlutým flekem a že je dobré je přes poledne, kdy je největší žár, přistínit nebo se s tím smířit a část... celý příspěvek >
Rajče Start F1, 3.1.2021
Jen bych jen podotkl k odstavci Metoda třetí, že ani s tím sluncem se to nesmí přehánět. Myslím, že plody rajčete Start jsou náchylnější (než jiné odrůdy) na úpal, což se mi u hodně exponovaných plodů projevilo v horké letní sezoně v létech 2018 a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 8.12.2020
No, to není vůbec špatný. Mají se hošánci k světu. Mirek
Rajčata 2021, 5.12.2020
Toužením bych to nenazýval, prostě mě zaujaly. Nechci však obtěžovat přátele přátel. Zůstaňme tedy při té jedné odrůdě. Celá série šéfů za 24,50 by byla fajn, cena je příznivá, a pokud by byly všechny sorty chutné, tak by to množství nevadilo.... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 5.12.2020
Vladimíre, jedná se o 9-člennou sérii indeterminantních bifteků F1, z nichž 6 získalo cenu AAS, rok získání uvádím v závorce. Chef’s Choice: Bicolor (2020), Black (2019), Green (2016), Orange, Pink (2015), Purple, Red (2018), Striped, Yellow (2017).... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 4.12.2020
Milane, budu vděčný i za tu jednu odrůdu, akorát s ní doplním svůj "osevní plán" na příští rok a nebudu muset jiné plánované odrůdy vyřazovat. A alespoň uvidím, co lze od šéfů očekávat (série má 9 členů). Zdraví Mirek
Rajčata 2021, 4.12.2020
No, je na první pohled vidět, že paní Eva ví, jak se mají rajčata opečovávat. Já jsem zasel 17. 11. dvě semínka, vzešlo jen jedno - Start a zatím má jen děložní lístky. Mirek
Rajčata 2021, 27.11.2020
Kromě Amish Paste, Datlo, Mandat a Start, jsou pro mě všechny ostatní odrůdy nové. České odrůdy D, M a S, asi nemá cenu komentovat, jsou všeobecně známé, mohu jen konstatovat, že mi prostě chutnají. Amish Paste jsem měl letos poprvé, je to stará... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 27.11.2020
Zdravím, také mám již na rok 2021 jasno, ale případnou změnu nevylučuji. V plánu mám následující odrůdy. Bifteky: Alice’s Dream, Amish Paste, Ananas, Ananas Noir, Big Mama F1, Corazon F1, Lucid Gem, Malachitowa Szkatulka, Orange Queen F1, Orange... celý příspěvek >
Odolné odrůdy rajčat, 27.11.2020
Milane, plíseň neřeším, neb s ní problémy nemívám (jen výjimečně). Uvedené odrůdy proto, že získaly ocenění AAS, tak jsem zvědav, jaké mají Američané chutě. Mirek
Rajčata pro rok 2020, 26.11.2020
Zdravím, Vaše webová stránka vypadá dobře, je přehledná, ale ještě si pěkně máknete. Mirek
Další diskuze:  678910  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika