|
Strepet, 23.2.2017 Takže ste neochutnali z Kiota ani jeden plod? |
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017 Na Boskoop treba mať dobrú pivnicu (sklep) - chladnú a vlhkú. Ja takú nemám, kamarát áno, a ten rozdiel v trvanlivosti je priepastný (jablká z jedného stromu). Mne sa na sušenie osvedčil napr. aj Golden Delicious, vo februári už príliš šťavnatý... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017  Pre V.: Áno, to sú ďalšie 2 "Louise Bonne". A vyhrabal som ešte jednu - Louise Bonne Panachée. Takže je ich (najmenej) 5. Akurát dosť aby v tom jeden strácal prehľad. Napokon, aj tak je v súčasnosti u nás aktuálna len tá Avranšská. IH |
 |
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 25.12.2016 Tak to ideme s kamarátom vyskúšať. Pálenka z hurmikaki (tomelu), inak povedané z Diospyros kaki. Dnes sme naplnili sud, materiál myslím prvotriedny. Skúsime to bez pridania cukru a cudzích kvasiniek. Sám som zvedavý, možno to bude fiasko, ale vždy... celý příspěvek > |
 |
Shalimar, 25.12.2016 Pre Petra z P.: Vami zle pochopené, ale asi mojou vinou, tú vetu som mal inak formulovať. Topazu sa týka tá prvá časť vety (..chuť s prevahou kyseliniek, dosť osviežujúca...), tá druhá (...ale plytká, len slabší priemer až podpriemer...) sa vzťahuje... celý příspěvek > |
 |
Dřín (Cornus mas), dřínky a vše okolo, 24.7.2016  Hurá, podarilo sa mi dopestovať 1 bobuľu drieňu (slovom jednu). :-) IH |
 |
Bergeron je nejlepší, 15.7.2015 Tak Bergeron to pán Mikeš určite nebude u nás dozrieva zhruba týždeň po Velkopavlovickej. Velkopavlovická ešte nie je zrelá, navyše Bergeron nemá taký výrazný šev na plodoch a ani nie je taký guľatý ako máte Vy na vašich fotkách.Ale čo to máte Vám... celý příspěvek > |
 |
Pila do tazby dolmar 6400 alebo husqv-365xp, 21.9.2014 Zdravim ano stare typy od husqvarny su a boly nezmary mal jonsered 2171 a to nikdy nemalo problem no ta nova 365xtorq neviem ci to vydrzi tak jak ta stara kvalita a dolmar 6400 ma stale tu starsiu verziu a myslym ze aj ta kvalita bude taka... len... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 24.8.2014 Ďakujem pán Milan, bývam ďalej od vás takže neprídem, proti monilióze plodov sa može postrekovať nejakým postrekom s krátkou ochrannou lehotou. Topfive hodnotíte lepšie ako Toptaste? |
 |
Tomcot, 24.8.2014 Po koľkých rokoch vám začala táto odroda rodiť pán Milan? Na akom podpníku ju máte zasadenú? Mali ste veľmi pekné plody na fotke. Ďakujem |
 |
|
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 24.8.2014 Máte pekné plody Hanity pán Milan, ktorá odroda je chutnejšia Hanita alebo Topfive? Ďakujem |
 |