|
"Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 19.2.2021 Jak můžete říct o Antonovce že je horší chuti. U nás roste u silnice semenáč Antonovky jako zákrsek. Má výborné sladké a veliké jablka. U nás ji používáme jako stolní jablko i když se snadno otlačuje. Jinak na štrudl používáme Ontario, Wealthy,... celý příspěvek > |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 19.2.2021 S tou hruškou si nejsem jistý na 100%, ale dost se podobala Kozačce Stuttgartský, ale nejspíš se jednalo o Červencovou. Ještě se chci zeptat jestli někdo z vás zná nebo pěstuje odrůdu jabloně Kominíček?
Děkuji |
 |
|
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 19.2.2021 Nejvíce ty hrušky byly podobné Kozačce Stuttgartské. |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 19.2.2021 Thirriotova to nemohla být. Byla to nejspíš Červencová ale podobala se i Kozačce Stuttgartský. |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 19.2.2021 Dobrý den,
posílám vám odkaz na staré krajové odrůdy.
|
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 19.2.2021 Hruška Kozačka Stuttgartská je výborná pozdně letní hruška. Našel jsem stromořadí u obce Žalhostice. |
 |
Ananasová reneta, 18.2.2021 Ještě existuje Namédské Zlaté (semenáč Ananasový Renety). |
 |
Ananasová reneta, 18.2.2021 Jsou dvě odrůdy. Ananasové letní a Ananasová reneta, kterou má můj děda. Je to výborné zimní jablko. Zuccalmagliovu renetu budu teprve roubovat. |
 |
Odrůda Nicola, 18.2.2021 Dobrý den,
máte někdo zkušenost s odrůdou brambor Nicola. Potřeboval bych vědět kdy tuto odrůdu zasadit a kdy ji sklízet.
Děkuji |
 |
Rubinola - podnož, 17.2.2021 Ještě jsem chtěl napsat že moje Bohemie na M7 strašně přeplozuje i když ji vůbec nehnojím. |
 |
|
 |
Rubinola - podnož, 17.2.2021 Mám Bohemii na podnoži M7. Každý rok sklízím 50 Kg jablek a to bez chemické ochrany. Roste hlinitopísčitý hlíně a dostat tam fouká vítr, který odfoukne všechny choroby. Jablka jsou krásně vybarvená váží až 250g. Strom na mé podnoži je 3m vysoký a je... celý příspěvek > |
 |
Myrobalan do jílu, 17.2.2021 Tak jsem se nakonec rozhodl že koupím Althanovu na podnoži Myrobalán, Oulinskou také na Myrobalánu a Wazonovu na Renklodě zelené.
Děkuji vám za rady. |
 |
Antonovka Těžká, 17.2.2021 Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli někdo nepěstuje tuto starou ruskou odrůdu a jaké má zkušenosti s pěstováním.
Děkuji |
 |
Topper pěstování, 17.2.2021 Švestka Topper (Čačanska najbolja x Auerbacher) vyšlechtěna v Německu ve Výzkumném ústavu Geisenheimu. |
 |
Podnož Mahalebka, 17.2.2021 Ještě jsem se chtěl zeptat jestli plesniví Kaštánka?
Děkuji |
 |